Το Μαλάουι είναι ένας μικρός ταξιδιωτικός παράδεισος. Βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Αφρική και πήρε το όνομα του από την ομώνυμη πανέμορφη λίμνη, που καλύπτει περίπου το ένα πέμπτο της χώρας. Με βασικά όπλα την εντυπωσιακή λίμνη, τα καταπληκτικά εθνικά πάρκα και την πολιτική σταθερότητα, κάνει δυναμική είσοδο στην τουριστική αγορά της Αφρικής μιας και είναι από τα ελάχιστα μέρη στον κόσμο που προσφέρουν συνδυασμό υδάτινων σπορ με σαφάρι, σε φιλικότατες τιμές, τιμές που καμία σχέση δεν έχουν με αυτές των γειτονικών χωρών.

Το μαγευτικό Nkhotakota Wildlife Reserve μπορεί να είναι ελάχιστα γνωστό αλλά είναι ένα από τα ωραιότερα καταφύγια άγριων ζώων στην Αφρική. Βρίσκεται σε απόσταση βολής από την λίμνη Μαλάουι και πολλές από στις απέραντες εκτάσεις του είναι ακόμη ανεξερεύνητες. Η χλωρίδα του είναι εντυπωσιακή και πολυποίκιλη, ενώ ο ζωϊκός του πλούτος τεράστιος, μια που στα βάθη του ζουν πάνω από 280 είδη σπάνιων πουλιών και ζώων.

Σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο μέρος βρίσκεται το Tongole Wilderness Lodge, ένα ξενοδοχείο που δένει αρμονικά με το περιβάλλον και απευθύνεται σε αυτούς που λατρεύουν την φύση και την περιπέτεια. Διαλέξτε το σαν βάση και ζήστε την εμπειρία μιας επίσκεψης στα διπλανά τοπικά χωριά, απολαύστε πεζοπορία στο δάσος, κάντε κανό στον ποταμό Bua, και φυσικά λάβετε μέρος σε  ένα μοναδικό σαφάρι, γνωρίζοντας από κοντά την μοναδική πανίδα του τόπου. Το lodge αποτελείται από μόλις τέσσερα δωμάτια, που είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και έχουν πανοραμική θέα στον γειτονικό ποταμό Bua. Στην τιμή περιλαμβάνεται η πλήρης διατροφή.

Extra tip. Tο Tongole Wilderness Lodge απέχει μόλις τριάντα χιλιόμετρα από την λίμνη Μαλάουι. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα, ιδανικά για σκι και ιστιοπλοΐα, ο βυθός  υπέροχος,  γεμάτος τροπικά ψάρια και κοράλλια και οι παραλίες καταπληκτικές, ότι πρέπει για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε η επίσκεψη σε αυτήν επιβάλλεται.

http://www.tongole.com/index.php