Οι απανταχού λάτρεις των υπαίθριων αγορών, όλοι αυτοί που με μεθοδικότητα ξεψαχνίζουν κιόσκια και πάγκους, με την κρυφή λαχτάρα να ανακαλύψουν μια ξεχασμένη αντίκα, έναν ρούχο κάποιου άγνωστου ταλαντούχου σχεδιαστή, ή απλά, σαν αθεράπευτα γκουρμέ, να ταξιδέψουν μέσω της γεύσης, σε τόπους μακρινούς κι ονειρεμένους, βρίσκουν χωρίς αμφιβολία τον παράδεισο τους στην Βρετανική πρωτεύουσα.

Πράγματι, το Λονδίνο είναι γεμάτο από αγορές κάθε είδους, αγορές που απευθύνονται στο δικό τους ξεχωριστό κοινό, κοινό που ανάλογα τα γούστα του τις αποθεώνει και τις τιμά με κάθε ευκαιρία. Έτσι λοιπόν στο Λονδίνο συναντάς αγορές πασίγνωστες και τουριστικές, σαν την Portobelo Market και την Covent Market, εναλλακτικές και μοδάτες σαν την Camden Market ή την Brick Lane Market, αλλά και αγορές – παράδεισους υψηλής γαστρονομίας, σαν την Borough Market και πρόσφατα σαν την Maltby Street Market.

Η Maltby Street Market, ξεκίνησε το 2010 σαν μια απλή λαϊκή αγορά και γρήγορα εξελίχθηκε σαν τον καινούργιο έρωτα των γευσιγνωστών, που κουρασμένοι από τις ολοένα αυξανόμενες τιμές και το δήθεν της γειτονικής Borough Market, αναζητούν κάτι το διαφορετικό. Βρίσκεται στο Bermondsey, μόλις ένα εικοσάλεπτο ποδαρόδρομο ανατολικά της Borough Market και ξεδιπλώνει τις χάρες της κάθε Σάββατο και Κυριακή, κάτω από τις σιδηροδρομικές καμάρες του Ropewalk και της Maltby Street. Μικρότερη αλλά σαφώς χαλαρότερη από την μεγάλη αδελφή της, γεμίζει με πάγκους που πωλούν κάθε είδους γκουρμεδιές από την Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία ή την Ελλάδα και καντίνες που προσφέρουν στους ψαγμένους επισκέπτες από burgers και βάφλες μέχρι σούπες και όστρακα. Το όλο υπέροχο θεατρικό σκηνικό συμπληρώνεται από δεκάδες μικρά εστιατόρια και μπαρ που κι αυτά με την σειρά τους σαγηνεύουν τους επισκέπτες με τις λιχουδιές τους.

Extra tip. To Bea’s of Bloomsbury είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά café της περιοχής, μέλος της μικρής ομώνυμης αλυσίδας café. Ξεχωρίζει για το πρωτότυπο της τοποθεσίας του και για το εξαιρετικό πρωϊνό του. Επίσης το Little Bird Gig, είναι το ιδανικό μέρος για το πρώτο μεσημεριανό και όχι μόνο, κοκτέιλ της ημέρας. Μην το χάσετε.

http://www.maltby.st/

http://www.beasofbloomsbury.com/cafes/maltby-street/

http://www.littlebirdgin.com