Το Big Sur είναι μια από τις ωραιότερες περιοχές όχι μόνο της  Καλιφόρνια αλλά και ολόκληρης της Αμερικής. Πρόκειται για μια αραιοκατοικημένη αλλά απίστευτα όμορφη περιοχή, στην άκρη της κεντρικής ακτής της  Καλιφόρνια, εκεί που τα βουνά της Santa Lucia συναντούν το απέραντο του Ειρηνικού Ωκεανού. Αυτή την εντυπωσιακή ακτογραμμή, με την ανεπανάληπτη θέα των άγριων κυμάτων που σκάνε στα πελώρια βράχια, διασχίζει ένας από τους γνωστότερους δρόμους της χώρας, ο περίφημος Route 1, που ενώνει το Λος Άντζελες με το Σαν Φρανσίσκο.

Στα μισά περίπου της διαδρομής, σκαρφαλωμένο στην πλαγιά ενός λόφου με φαντασμαγορική θέα προς την θάλασσα, βρίσκεται το Ragged Point. Είναι ένα ξενοδοχείο ησυχαστήριο, τριάντα τριών αυτόνομων δωματίων-κατοικιών, με εστιατόριο, bar, καταστήματα, εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ιδανικό για κάποιον  που ψάχνει  μια  βάση για να γνωρίσει  τα μοναδικά τοπία της  περιοχής ή απλά θέλει να κάνει ένα stop over στο ταξίδι του στο Big Sur.

Extra tip. Φροντίστε να βρίσκεστε στο ξενοδοχείο πριν από το ηλιοβασίλεμα. Η θέα του ήλιου που βουτάει στα μανιασμένα κύματα του ωκεανού, από την βεράντα του δωματίου σας είναι πέραν πάσης περιγραφής.

http://www.raggedpointinn.com/