Η Σιγκαπούρη είναι μια ξεχωριστή περίπτωση πόλης-κράτους. Χάρη στο χαρμάνι των πολιτισμών που την δημιούργησαν και την πολυφυλετικότητα που την χαρακτηρίζει, ακροβατεί έξοχα ανάμεσα στο φολκλόρ της Ανατολής και τον μοντερνισμό της δύσης.

Στην  πιο ιδιαίτερη ίσως γειτονιά της πόλης, την Chinatown, βρίσκονται δυο υπέροχα stylish boutique hotels ιδανικά καταφύγια για όποιον θέλει να ζήσει τον πραγματικό ρυθμό της πόλης, μακριά από την αποστειρωμένη περιοχή του μοντέρνου εμπορικού κέντρου.

Tο THE SCARLET HOTEL είναι ένα εντυπωσιακό μέγαρο-ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα σχεδόν στον Τemple of heavenly bliss,  τον πιο φημισμένο Κινέζικο ναό της πόλης. Oι δημόσιοι χώροι και τα ογδόντα πολυτελή του δωμάτια είναι βουτηγμένα σε ένα υπέροχο κοκτέιλ κόκκινου, χρυσού και μαύρου χρώματος και διακοσμημένα με μπαρόκ στυλ  όπου κυριαρχεί το δέρμα και το βελούδο.

Extra tip. Mια από τις ωραιότερες γωνιές του SCARLET είναι το bar που βρίσκεται στην ταράτσα του. Aπολαύστε ένα κοκτέιλ ή ένα πιάτο όστρακα χαζεύοντας την πόλη από ψηλά.

https://www.booking.com/hotel/sg/the-scarlet.el.html?aid=317904

Tο HOTEL 1929 είναι η πιο budget εκδοχή του SCARLET. Bρίσκεται στην πρώην κακόφημη συνοικία της Chinatown, δυο βήματα από τον σταθμό του metro. Πέντε παραδοσιακά σπίτια-καταστήματα έχουν μετατραπεί σε ένα γοητευτικό ξενοδοχείο αποικιοκρατικού στυλ διακοσμημένα με μια υπέροχη συλλογή vintage επίπλων. Τα τριάντα δύο δωμάτια μπορεί να είναι σχετικά μικρά αλλά είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και το σπουδαιότερο οι τιμές είναι φιλικότατες.

https://www.booking.com/hotel/sg/1929singapore.el.html?aid=317904