Μπορώ να ταξιδέψω μόνος μου στο Μπουτάν;

Και ναι και όχι. Σαφώς και μπορεί κάποιος να επισκεφθεί το Μπουτάν ανεξάρτητα και χωρίς κανένα περιορισμό, αλλά πάντα υπάρχει η ανάγκη της οργάνωσης της επίσκεψής σας από ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Οι αρχές της χώρας, στα πλαίσια της πολιτικής τους για ελεγχόμενη τουριστική ανάπτυξη, υποχρεώνουν τον επισκέπτη να προσχεδιάσει και να προπληρώσει την επίσκεψή του στη χώρα, χρησιμοποιώντας κάποιον επίσημο τοπικό πράκτορα. Αν δεν θέλετε λοιπόν να ακολουθήσετε κάποια οργανωμένη εκδρομή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιο τοπικό γραφείο, που θα οργανώσει το πρόγραμμά σας και θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες τις επίσκεψής σας.

Είναι ακριβός προορισμός; Πόσα χρήματα θα χρειαστώ;

Δυστυχώς το Μπουτάν είναι ένας πολύ ακριβός προορισμός. Υπάρχει ημερήσια μίνιμουμ χρέωση, που καθορίζεται από το κράτος, ανάλογα με την περίοδο του ταξιδιού σας. Έτσι για την υψηλή περίοδο (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος) το ελάχιστο ποσό που πρέπει ανά διανυκτέρευση να διαθέσει ο επισκέπτης, είναι 250 δολάρια ΗΠΑ και για την χαμηλή περίοδο, τους υπόλοιπους δηλαδή μήνες, 200 δολάρια ΗΠΑ, πάντα ανά ημέρα. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται η διαμονή σας, όλα τα γεύματα, οι ξεναγήσεις, και οι εσωτερικές μετακινήσεις. Εάν κάποιος επιθυμεί να μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο υπερπολυτελείας ή να ζητήσει έξτρα παροχές το ελάχιστο ποσό φυσικά πολλαπλασιάζεται. Προσοχή, σε περίπτωση που θελήσετε να επισκεφθείτε την χώρα μεμονωμένα, χωρίς οργανωμένη εκδρομή δηλαδή, υπάρχει προσαύξηση 30 δολαρίων ανά διανυκτέρευση το άτομο.

Πότε να πάω;

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος το Μπουτάν είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, εποχές που συμπίπτουν βέβαια με την υψηλή περίοδο κόστους. Αυτές τις περιόδους, ειδικά αν σκοπεύετε να κινηθείτε ανεξάρτητα, φροντίστε για την έγκαιρη κράτηση του καταλύματος σας και των αεροπορικών σας εισιτηρίων.

Είναι ασφαλής προορισμός;

Το Μπουτάν λόγω Βουδιστικής παράδοσης και λόγω κρατικού ελέγχου θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου. Μπορείτε άφοβα να το επισκεφθείτε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πως είναι το φαγητό;

Το φαγητό στηρίζεται κυρίως στην Ινδική κουζίνα με πολλές επιρροές όμως από την Κίνα. Έχει σαν κύριο συστατικό το τσίλι, γι αυτό πριν παραγγείλετε, διευκρινίστε πόσο καυτερή επιθυμείτε την μερίδα σας. Προσοχή, πίνετε πάντοτε εμφιαλωμένο νερό και αποφεύγετε τις ωμές σαλάτες.

Τι γίνεται με τα ΑΤΜ και τις πιστωτικές κάρτες;

Τα ΑΤΜ που υπάρχουν στην χώρα είναι ελάχιστα και απευθύνονται κυρίως στους ντόπιους. Οι πιστωτικές κάρτες δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες και θα σας χρησιμεύσουν, με την ανάλογη επιβάρυνση, μόνο στα πολυτελή ξενοδοχεία και τα μεγάλα τουριστικά καταστήματα. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τις συναλλαγές σας λοιπόν είναι τα μετρητά και ειδικότερα τα δολάρια ΗΠΑ.

http://www.tourism.gov.bt/