Μπορώ να ταξιδέψω μόνος μου στην Βόρεια Κορέα;

Όχι. Ο μόνος τρόπος για να επισκεφθεί κάποιος την Βόρεια Κορέα, είναι οργανωμένα, μέσω κάποιου γραφείου ταξιδίων, που συνεργάζεται με τον επίσημο οργανισμό τουρισμού της χώρας. Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος που δεν θέλει να ακολουθήσει κάποιο ομαδικό γκρουπ, είναι να ζητήσει από το τουριστικό γραφείο που θα οργανώσει την εκδρομή του, να κινηθεί ανεξάρτητα, ακολουθώντας δικό του πρόγραμμα, αλλά πάντα με συνοδεία τοπικών ξεναγών.

Πότε να πάω;

Κατά κανόνα οι εκδρομές που οργανώνονται στη χώρα αρχίζουν την άνοιξη και τελειώνουν προς το τέλος του φθινοπώρου. Προσπαθήστε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με την παρακολούθηση μιας παράστασης Arirang. Πρόκειται για μια παράσταση – υπερθέαμα, που παίρνουν μέρος σε αυτή πάνω από 100.000 άτομα και παρουσιάζει με φαντασμαγορικό τρόπο την ιστορία της χώρας.

Είναι  ασφαλής προορισμός;

Ναι, η Βόρεια Κορέα είναι μία από της ασφαλέστερες χώρες του κόσμου. Την στιγμή που συνοδεύεστε σε κάθε βήμα σας από ξεναγούς, η πιθανότητα να συμβεί κάποια εγκληματική πράξη εναντίον σας είναι απίθανη.

Μπορώ να βγάζω ελεύθερα φωτογραφίες;

Ναι. Εκτός από τις γνωστές εξαιρέσεις των κυβερνητικών και στρατιωτικών τόπων, που ισχύουν άλλωστε σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, η φωτογράφιση είναι ελεύθερη. Προσοχή. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετά films ή memory sticks μαζί σας γιατί δεν θα βρείτε εύκολα στην χώρα.

Πόσα extra χρήματα πρέπει να υπολογίζω ότι θα διαθέσω για το ταξίδι μου;

Το ταξίδι σας στην Βόρειο Κορέα είναι εντελώς all inclusive. Περιλαμβάνει μεταφορές, διαμονή, ξεναγήσεις και πλήρη διατροφή. Τα μόνα extra έξοδα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι για σουβενίρ, αλκοολούχα ποτά και tips στους ξεναγούς σας.

Πως είναι το φαγητό;

Εάν σας αρέσει η Κορεάτικη κουζίνα, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με την διατροφή σας. Οι μερίδες είναι πλούσιες και στηρίζονται στο κοτόπουλο, το κρέας και το ψάρι ενώ συνοδεύονται από ρύζι , νούντλς και λαχανικά.

Τι άλλο χρειάζεται να έχω μαζί μου;

Πάρτε μαζί σας είδη προσωπικής υγιεινής, φάρμακα και κάποιο φακό, ειδικά αν η εκδρομή σας περιλαμβάνει διανυκτέρευση εκτός Πιόνγκ Γιάνγκ.

http://www.koryogroup.com/