Στο βορειοανατολικό άκρο της Σαρδηνίας, ακριβώς απέναντι από την Κορσική, βρίσκεται ένα από τα εντυπωσιακότερα θαλάσσια πάρκα ολόκληρης της Ευρώπης, το Εθνικό Πάρκο του αρχιπελάγους Λα Μανταλένα. Γεμάτο μικροσκοπικά νησάκια με μαγικές παραλίες και άγριες βραχονησίδες τριγυρισμένες από κρυστάλλινα νερά, αποτελεί φυσιολατρικό παράδεισο και  καταφύγιο δελφινιών και σπάνιων ειδών ψαριών και πουλιών.

Ένα από τα ωραιότερα μέρη αυτού του μαγικού αρχιπελάγους, είναι το μικροσκοπικό νησάκι  Μπουντέλι, που γεμάτο κρυφούς ορμίσκους και εντυπωσιακές παραλίες αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάποιον που ζητάει έναν πραγματικό παράδεισο χαλάρωσης. Τα κακά νέα δυστυχώς είναι ότι το νησί προστατεύεται και έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης, αλλά τα καλά νέα είναι ότι έχετε την δυνατότητα να το επισκεφθείτε και να το θαυμάσετε κλείνοντας θέση σε κάποιο από τα καραβάκια που κάνουν τον γύρο του Λα Μανταλένα. Αν η ιδέα όμως του να πάρετε μέρος σε έναν τέτοιο γύρο, παρέα με πλήθος κόσμου σας φαίνεται αποκρουστική, μπορείτε κάλλιστα να νοικιάσετε μια βάρκα και να χαρείτε έτσι μόνοι σας κάποια από τις εντυπωσιακές παραλίες που θα σας προτείνει ο προσωπικός σας βαρκάρης.

Extra tip. Στο Μπουντέλι βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου, η περίφημη spiaggia rosa, ροζ παραλία. Ονομάστηκε έτσι από το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα της άμμου της, χρώμα που οφείλεται στα δεκάδες μικροσκοπικά κατακερματισμένα κοράλλια που την κατακλύζουν. Αν νοικιάσετε ιδιωτική βάρκα φροντίστε να βρίσκεστε εκεί νωρίς το πρωί, πριν φτάσουν τα καραβάκια με τους τουρίστες ή αργά το απόγευμα όταν αυτοί θα φεύγουν. Το θέαμα της έρημης ρόζ παραλίας θα σας απογειώσει.