Τα τελευταία χρόνια, συνεχίζοντας την παράδοση, η υπόθεση παγωτό έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην Ιταλία. Ευφάνταστες τζελατερίες, σε όλες σχεδόν τις πόλεις της γειτονικής χώρας, έχουν αναγάγει την παρασκευή αυτού του τόσο ξεχωριστού εδέσματος σε τέχνη, απογειώνοντας γευστικά ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Μέχρι πρόσφατα, δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία από τις τζελατερίες  στη Ρώμη υστερούσε σε αυτό τον τομέα, μια που θυσίαζαν  την ποιότητα στο βωμό του εύκολου κέρδους. Τα δήθεν φημισμένα παγωτά που απολάμβανε ο ανίδεος τουρίστας παρασκευάζονταν  από υδρογονωμένα φυτικά έλαια και αφυδατωμένο γάλα σε σκόνη, ενώ τα τεχνητά χρώματα και γεύσεις έγιναν πια ο κανόνας. Τον τελευταίο καιρό όμως η κατάσταση αυτή δείχνει να αλλάζει, μια που ολοένα και περισσότερες τζελατερίες χρησιμοποιώντας αγνά φυσικά συστατικά δημιουργούν καινούργια μόδα στο παγωτό  χαρίζοντας στους καταναλωτές μια σειρά από εντυπωσιακές δημιουργίες.

Λίγο έξω από τα νοητά τείχη του Βατικανό, κοντά στο σταθμό του μετρό CIPRO, βρίσκεται η κυριότερη εκπρόσωπος της nouvelle vague των παγωτατζίδικων της Ρώμης, το IL GELATO BISTRO. Εδώ, δίπλα στις αναβαθμισμένες κλασσικές γεύσεις, θα συναντήσετε μια πανδαισία πρωτοποριακών γευστικών προτάσεων, όπως σέλερι, ντομάτα, πιπέρι , βασιλικό. Ο μέτρ Claudio Torce, μετά από χρόνια πειραματισμών, βασιζόμενος στη φύση και χρησιμοποιώντας βιολογικά υλικά θριαμβεύει. Κόσμος από όλη την Ρώμη, αποβάλει τα γευστικά κλισέ του και συρρέει στην τζελατερία του για να αποθεώσει τις πρωτοπόρες δημιουργίες του. Συμβουλή, ακόμα κι αν είστε εραστές των συμβατικών γεύσεων, αξίζει τον κόπο να ανηφορίσετε μέχρι το IL GELATO BISTRO. Πραγματικά θα μαγευτείτε.

http://2night.it/gelatobistro-rome.html