Πάντα υπάρχουν λόγοι να επισκεφτούμε τη Θεσσαλονίκη – και για αυτό και την επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά. Παρακάτω κάποιοι μόνο από αυτούς -γιατί πόσα να προλάβεις σε ένα σαββατοκύριακο;

 1. Ομπρέλες
  Η εικαστική σύνθεση του Γιώργου Ζογγολόπουλου στήθηκε στη Νέα Παραλία το 1997, τη χρονιά που η Θεσσαλονίκη είχε αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μηνμεία της πόλης
 2. Τερκενλής
  Εντάξει, δεν είμαστε πρωτότυποι (σίγουρα όμως είμαστε λιχούδηδες) -κι άλλωστε δεν φταίμε εμείς. Το όνομα Τερκενλής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη παρόλο που η φήμη του έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά της
 3. Πλατεία Αριστοτέλους
  Η πιο εμβληματική πλατεία της πόλης – και το κέντρο της ζωής της. Άνετη, υπέροχη, πλαισιωμένη από πανέμορφα ιστορικά κτήρια, ενώνει το παρελθόν με το παρόν.
 4. Bar Το Παλιό Χαμάμ
  Μπαράκια υπάρχουν πολλά, αλλά έναν έρωτα με το να πίνουμε το ποτό μας σε ταράτσα δίπλα στους φωτισμένους τρούλους του παλιού χαμάμ τον έχουμε!
 5. Λευκός Πύργος
  Όχι μόνο αξίζει τον κόπο η επίσκεψη στους εσωτερικούς του χώρους που τώρα είναι μουσείομ όχι μόνο η θέα από την κουρυφή είναι υπέροχη, αλλά και η βόλτα γύρω του, παρέα με ζευγαράκια, παιδιά που παίζουν και πλανόδιους καλλιτέχνες, σε ξεκουράζει.
 6. Αγορά Μοδιάνο
  Η περίφημη σκεπαστή αγορά της Θεσσαλονίκης είναι συνυφασμένη σχεδόν με την ίδια την πόλη και δεν παραλείπουμε ένα πέρασμα για αγορές ή για χάζι.
 7. Χατζής
  Πάλι γλυκά; Ναι, πάλι. Καζάν ντιπί αυτή τη φόρα. Και κουρκουμπίνια. Και σιροπιαστά. Και διάφορα άλλα πολιτικα. Κι ας έχει και στην Αθήνα. Εδώ άλλωστε ξεκίνησαν όλα.
 8. Άνω Πόλη
  Μια βόλτα στην ‘Ανω Πόλη είναι ταξίδι πίσω στο χρόνο και οι εικόνες που σου προσφέρει είναι πραγματικά μοναδικές. Μία από τις αγαπημένες μας εμπειρίες είναι άραγμα στα κάστρα με θέα την πόλη και τον ήλιο να δύει βελούδινα.
 9. The MET
  Είναι μέλος των Design Hotel και το δικαιώνει. Το στιλ του είναι απαράμιλλο, το design του σύγχρονο, η πολυτέλεια διακριτική και η διακόσμηση φινετσάτη.
 10. Νέα Μηχανιώνα
  Βόλτα στην ιχθυόσκαλα, ψάρι στο λιμανάκι και λουκουμάδες. Πάντα φεύγουμε χορτάτοι από τη Θεσσαλονίκη!