Πέντε προορισμοί – εγγύηση για χιονισμένα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% «λευκά» Χριστούγεννα, αφού ο καιρός είναι συνήθως απρόβλεπτος στις περισσότερες γωνιές του κόσμου.

Για όσους λοιπόν τα Χριστούγεννα, εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, είναι συνυφασμένα και με το λευκό χιονισμένο τοπίο, ιδού πέντε προορισμοί – εγγύηση για χιονοπόλεμο ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ.

5Σικάγο, Ιλινόι


Η μεγαλύτερη πόλη των μεσοδυτικών ΗΠΑ… του δίνει και καταλαβαίνει τα Χριστούγεννα. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο λαμπιόνια στολίζουν τα 200 και πλέον δέντρα κατά μήκος του Magnificent Mile, της αχανούς εμπορικής λεωφόρου της πόλης. Στο φημισμένο Navy Pier, πάλι, πολυχώρο αναψυχής επίσης στο κέντρο του Σικάγο, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, υπάρχει το Winter WonderFest, για πατινάζ κλειστού χώρου και άλλες χειμερινού τύπου δραστηριότητες.

Η επιτομή των Χριστουγέννων στο Σικάγο ωστόσο είναι η Christkindlmarket, η οποία λειτουργεί από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος των χριστουγεννιάτικων εορτών, όπου μπορείτε να αγοράσετε από μικροσυσκευές και χειροποίητα προϊόντα μέχρι τοπικές λιχουδιές, γλυκά και ζεστό κρασί.