Η ζωή στην Ισπανική επαρχία, τα πρώτα χρόνια μετά τον φονικό εμφύλιο, ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Η φτώχεια και η ανέχεια κυριαρχούσαν, πράγμα που ανάγκαζε πολλούς από τους κατοίκους να στραφούν στην παρανομία για τα προς το ζην. Στις ορεινές περιοχές και ειδικά στα σύνορα με την Πορτογαλία, το λαθρεμπόριο κατάντησε κανόνας. Η Σιέρα ντε Αρασένα, ήταν ακριβώς μια τέτοια περιοχή. Σφηνωμένη σε μια κακοτράχαλη γωνιά της βορειοδυτικής Ανδαλουσίας, μακριά από την θάλασσα και τις περίτεχνες Μαυριτανικές πόλεις του νότου, ζούσε, μέχρι πριν λίγες δεκαετίες ξεχασμένη, στο περιθώριο της χώρας.

Σήμερα όμως η Σιέρα ντε Αρασένα, με όπλο τα υπέροχα παραδοσιακά χωριά, τις φυσικές καλλονές των πυκνόφυτων βουνών και το καταπληκτικό φαγητό, αποτελεί μια από τις πιο γνήσιες γωνιές τις Ισπανικής γης, κερδίζοντας χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες. Η περιοχή το 1989 ανακηρύχθηκε Εθνικό φυσικό πάρκο και από τότε αναπτύσσεται ραγδαία. Δρόμοι φτιάχτηκαν, χωριά αναπαλαιώθηκαν, εντυπωσιακά σπήλαια διαμορφώθηκαν, ενώ τα παλιά στενά ορεινά μονοπάτια σηματοδοτήθηκαν κατάλληλα, δημιουργώντας έτσι ένα καταπληκτικό δίκτυο πεζοπορίας, όπου ο τυχερός επισκέπτης απολαμβάνει την πολυποίκιλη χλωρίδα και πανίδα του τόπου.

Η Αρασένα, το μεγαλύτερο χωριό της επαρχίας της Σιέρα ντε Αρασένα, διακρίνεται για την υπέροχη παραδοσιακή αρχιτεκτονική της και αποτελεί ιδανική βάση για την γνωριμία με την γύρω περιοχή. Εδώ, σε αυτό το καταπληκτικό ορεινό χωριό, βρίσκεται ο ξενώνας La Casa Noble. Πρόκειται για ένα πολυτελές b&b μόλις έξη δωματίων, άριστα εξοπλισμένο, το οποίο αποτελεί πραγματικό τουριστικό κόσμημα. Οι ιδιοκτήτες του θα σας προσφέρουν πρωινό βασισμένο σε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις, βραδιές γευσιγνωσίας και θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε με επιτυχία τις εξορμήσεις σας στα υπέροχα γύρω βουνά.

http://www.lacasanoble.net/