Φορτώνουμε βενζίνες, νερά και διάθεση και κατεβαίνουμε στην Πελοπόννησο για castle-hopping! Η Πύλος, η Μεθώνη και η Κορώνη είναι οι 3 προορισμοί που έχουν σκοπό να μας γυρίσουν.. πίσω στο χρόνο!

Η Πύλος βρίσκεται στη δυτική Μεσσηνία, στην άκρη του κόλπου του Ναυαρίνου, όπου έγινε και η ομώνυμη ναυμαχία. Από μακριά φαίνεται πραγματικά όμορφη, με τα πολύχρωμα σπίτια της χτισμένα αμφιθεατρικά πάνω από τη θάλασσα. Φτάνοντας μέσα στην πόλη βέβαια, βλέπουμε αρκετές.. παραφωνίες, όπως η εκκλησία της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας που είναι βαμμένη σχεδόν.. ασημί! Εδώ όμως είμαστε κυρίως για το κάστρο, δηλδαή το Νιόκαστρο, το μεγάλο κάστρο της Πύλου που χτίστηκε από τους Τούρκους το 1573. Highlight, είναι η εξαγωνική του Ακρόπολη με τους πύργους στις γωνιές, η οποία απολαμβάνει ωραία θέα στη Σφακτηρία, βραχονησίδα ‘ριγμένη’ στο πέλαγος απέναντι από την Πύλο.

Η Μεθώνη είναι μια μικρή, ήσυχη κωμόπολη με αρκετές όμορφες γωνιές, αμμουδερές παραλίες με ρηχά νερά ιδανικά για οικογένειες και φιλικούς, πολύ φιλικούς ανθρώπους. Το δε κάστρο της, από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, είναι πράγματι εξαιρετικά εντυπωσιακό. Το Μπούρτζι, οι παλιές φυλακές, στέκει μόνο του στα ανοιχτά της θάλασσας κ ενώνεται με το κάστρο με ένα πλακόστρωτο διάδρομο… Απέναντι μας βλέπουμε το καταπράσινο νησάκι Σαπιέντζα, μέλος του δικτύου Natura, που φημίζεται για ένα εντυπωσιακό δάσος από κουμαριές

Τελευταία αλλά όχι καταϊδρωμένη, η Κορώνη είναι πραγματικά κουκλίστικη. Πολύχρωμη, όμορφη, compact, με το κάστρο κορώνα στο κεφάλι και τη θάλασσα χαλί στα πόδια.. πραγματικά δεν χορταίνουμε να την περπατούμε και να την κοιτάζουμε. Τα σοκάκια της είναι πλακόστρωτα, τα μπαλκόνια της λουλουδάτα, οι άνθρωποί της χαμογελαστοί.. κι αν ο παραλιακός της δρόμος είναι τουριστικός, το υπόλοιπο είναι σαν ζωγραφιά – ιδανικό κλείσιμο μιας ιδανικής καστρινής (και όχι μονο) εκδρομής!