Η τζαζ γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη στις αρχές του 20ού αιώνα και κρατά ακόμη και σήμερα σημαντική θέση στην κουλτούρα αυτής της πόλης του Νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα περισσότερα τζαζ κλαμπ και μπαρ βρίσκονται στη Bourbon street και την Frenchmen street, τις δυο κύριες τουριστικές αρτηρίες.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της περιοχής:

Στην Bourbon τα μαγαζιά που παίζουν τζαζ είναι συνήθως μεγαλύτερα και πιο «χορευτικά». Το Fritzel’s (733 Bourbon Street) έχει τη φήμη του παλιότερου τζαζ κλαμπ της πόλης. Η μουσική είναι συνήθως ragtime ή άλλες πρώιμες μορφές του είδους και τα ποτά που προτιμώνται εδώ είναι γερμανική μπίρα και σναπς, άγνωστο γιατί.

Στο Jazz Playhouse (300 Bourbon Street) συχνάζουν «ψαγμένοι» φίλοι της τζαζ, καθώς καλεί γνωστά ονόματα της free jazz ή του be-bop.

Το Palm Court Jazz Cafe (1204 Decatur Street) είναι ένας θεσμός της Νέας Ορλεάνης. Ένα παλιό εβένινο μπαρ δίνει στιλ και η λίστα κρασιών είναι εξαιρετικά πλούσια για τα αμερικανικά δεδομένα. Μπορεί κάποιος και να δειπνήσει εδώ και το μενού περιλαμβάνει κρεόλικες σπεσιαλιτέ.

Στην Frenchmen street τα μπαράκια είναι συνήθως μικρότερα, πιο ήσυχα και λιγότερο τουριστικά, ότι πρέπει για να βγείτε με την καλή σας (ή τον καλό σας) ή με φίλους για κουβεντούλα με τζαζ ηχητικό υπόστρωμα.

Στο Snug Harbor (626 Frenchmen Street) θα δείτε πολλούς ντόπιους γνώστες της τζαζ που θα παρακολουθούν ευλαβικά τους νέους καλλιτέχνες της περιοχής.

Tο Blue Nile (532 Frenchmen Street) είναι ένα ατμοσφαιρικό μπαράκι με περιορισμένη χωρητικότητα και συχνά φιλοξενεί καλλιτέχνες από άλλα είδη, όπως ροκ, μπλουζ και φανκ.

Το Spotted Cat (623 Frenchmen St) είναι γνωστό για τα φθηνά ποτά του, ίσως αυτό εξηγεί ότι συνήθως οι φίλοι της μουσικής νοιώθουν αρκετά …στριμωγμένοι.