Η επιθυμία κάποιων πλούσιων ταλαντούχων ανθρώπων για δημιουργία, οδηγεί από καιρού εις καιρόν, στην πραγματοποίηση ορισμένων μεγαλεπήβολων σχεδίων, στα ποιο απίθανα μέρη του κόσμου. Το νησί Φόγκο, ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής της Νέας Γης στον Καναδά, είναι ένας συναρπαστικός, απομονωμένος προορισμός, που φιλοξενεί στην άγρια γη του λιγότερες από τρεις χιλιάδες ψυχές. Αν και οφείλει το όνομά του σε Πορτογάλους θαλασσοπόρους, η λέξη Φόγκο στα Πορτογαλικά σημαίνει φωτιά, οι πρώτοι έποικοι του, μετά τους αυτόχθονες Ινδιάνους, ήταν Άγγλοι και Ιρλανδοί ψαράδες, οι οποίοι και άφησαν έντονα τα γλωσσικά τους στίγματα στον τόπο. Έτσι σήμερα, στην τοπική διάλεκτο που ομιλείται στο Φόγκο, διακρίνονται ίχνη Ελισαβετιανών Αγγλικών και παραφθορές Κέλτικων λέξεων.

Αυτό το άγριο, θαλασσοδαρμένο μα τόσο ξεχωριστό ψαρονήσι, στη μέση του πουθενά, διάλεξε μια από τις πιο πλούσιες Καναδές για να κάνει πραγματικότητα μια κρυφή της επιθυμία, να χτίσει ένα ξενοδοχειακό αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Τολμηρό, φουτουριστικό, μεταμοντέρνο, είναι μερικά από τα κοσμητικά επίθετα που θα χρησιμοποιήσει κάποιος για να χαρακτηρίσει το FogoIslandInn. Χτισμένο στην άκρη του νησιού, με θέα το απέραντο του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό υπερπολυτελούς διαμονής και ησυχαστηρίου. Η εξωτερική του κατασκευή παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, ενώ τα είκοσι εννέα του δωμάτια αν και εξόχως μινιμαλιστικά είναι διακοσμημένα με ιδιαίτερο στυλ από χειροποίητα έπιπλα και μικροαντικείμενα. Τα πακέτα διαμονής σε αυτό τον απίστευτο παράδεισο χαλάρωσης περιλαμβάνουν και την πλήρη διατροφή. Η κουζίνα στηρίζεται σε ντόπια υλικά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ψάρι ενώ το τελικό γευστικό αποτέλεσμα είναι μια άψογη ακροβασία ανάμεσα σε παραδοσιακές και μοντέρνες δημιουργίες.

Για να αποφασίσει κάποιος μια επίσκεψη σε αυτό το τόσο ξεχωριστό μέρος χρειάζεται τόλμη, χρόνο και φυσικά χρήματα. Το Φόγκο, όπως προείπαμε, είναι ιδιαίτερα απομονωμένο και για να φτάσεις σε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν πολύπλοκο συνδυασμό αεροπλάνων και πλοίου. Το οικονομικό τίμημα βέβαια είναι μεγάλο, αλλά το νησί όπως και το ξενοδοχείο πέραν πάσης άλλης περιγραφής. Αν λοιπόν ζητάτε μια συναρπαστική ταξιδιωτική εξόρμηση, μετρήστε τα οικονομικά σας και αποφασίστε το. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

http://www.fogoislandinn.ca/fii/