Ίσως σας φανεί περίεργο αλλά τα άλογα καταλαμβάνουν σημαντικότατη θέση στην κουλτούρα της Ισλανδίας. Δασύτριχα, μικρόσωμα, πιο ευέλικτα και πιο ήρεμα από τα ανά τον κόσμο ξαδέρφια τους, είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στις εδαφικές και κλιματολογικές ιδιομορφίες της χώρας, αποτελώντας έτσι πολύτιμο βοηθό των κατοίκων της υπαίθρου στις καθημερινές εργασίες. Δίχως αυτά τα σπάνια ζώα η ζωή στην Ισλανδία θα ήταν πολύ διαφορετική. Ακόμα όμως και στις μέρες μας, αποτελούν ακούραστο βοηθό των κτηνοτρόφων, των γεωργών μέχρι και των τουριστικών επιχειρήσεων, σε ολόκληρη την χώρα.

Η φάρμα του Hestheimar είναι ένας μαγικός τόπος. Πρόκειται  μια υπέροχη οικογενειακή φάρμα, που βρίσκεται γύρω στην μιάμιση ώρα μακριά από το Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα της χώρας. Στρατηγικά χτισμένη δίπλα σε τρεις εντυπωσιακούς παγετώνες και με απίστευτη θέα προς το περίφημο ηφαίστειο της Hekla, αποτελεί ιδανική βάση για την γνωριμία σας με την ανεπανάληπτη Ισλανδική φύση. Το όλο project είναι εντυπωσιακό, ένας υπέροχος συνδυασμός τουριστικού γραφείου, ξενοδοχείου και εστιατορίου. Η ιδιαιτερότητα της φάρμας όμως έγκειται στην σχέση της με τα Ισλανδικά άλογα. Όλες σχεδόν οι δραστηριότητες που διοργανώνονται εδώ, έχουν να κάνουν με αυτά. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα ιππασίας και μετά μόνος του ή με το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, να νοικιάσει κάποιο άλογο και μαζί του να χαθεί στην απέραντη Ισλανδική ύπαιθρο.

Εκτός όμως από αυτές τις μοναδικές εκδρομές η φάρμα είναι και ο κατάλληλος τόπος για να γνωρίσει κάποιος την Ισλανδική φιλοξενία. Το φαγητό βασίζεται σε πατροπαράδοτες Ισλανδικές συνταγές, ενώ το προσωπικό είναι πάντα δίπλα σας για να σας βοηθήσει σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσετε. Τα δωμάτια τέλος, είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και το σπουδαιότερο απευθύνονται σε όλα τα budgets.

http://www.hestheimar.is/