Η Βουδαπέστη είναι η πόλη με τις περισσότερες ιαματικές πηγές στην Ευρώπη. Πάνω από χίλιες είναι σκορπισμένες σε όλη την περιφέρεια της πράγμα που ενθουσίασε πρώτους απ όλους τους Τούρκους κατακτητές οι οποίοι από το 1550 και μετά άρχισαν να δημιουργούν τα πρώτα λουτρά. Με την πάροδο των χρόνων οι Τούρκοι έφυγαν, αλλά αυτή η υπέροχη συνήθεια έμεινε κι έτσι σήμερα ντόπιοι και ξένοι απολαμβάνουν χειμώνα καλοκαίρι το μπάνιο τους σε κάποιο από αυτά.

Τα μικτά λουτρά του Széchenyi βρίσκονται στην Πέστη, στο πάρκο του Városliget και είναι από τα παλαιότερα και πιο εντυπωσιακά της πόλης. Πρόκειται για ένα υπέροχο art nouveau σύμπλεγμα κτιρίων που φτιάχτηκε το 1913 και με συνεχείς προσθήκες πήρε την σημερινή μορφή του το 1960. Περιλαμβάνει spa, hammam, sauna, αίθουσες για μασάζ, αερόμπικ, λουτροθεραπείες και φυσικά πισίνες. Στις δεκαπέντε εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, με θερμοκρασία νερού από 28 έως 38 βαθμούς κελσίου, μικροί μεγάλοι χαλαρώνουν, παίζουν, αθλούνται.

Εxtra tip. Αν βρεθείτε στην πόλη χειμώνα μην διστάσετε διόλου, ανεξάρτητα καιρού, να επισκεφθείτε τα λουτρά… είναι πάντα ανοιχτά και το μπάνιο σε μια ζεστή ανοιχτή πισίνα με το χιόνι στρωμένο δίπλα της είναι ξεχωριστή εμπειρία. Μην ξεχάσετε να πάρετε πετσέτα μαζί σας, αυτές που νοικιάζουν είναι κακής ποιότητας.

http://www.szechenyibath.com/