Από το άνοιγμα της πρώτης ιππήλατης γραμμής, το 1885, ως τις μέρες μας, τα τραμ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Μελβούρνης. Είτε μιλάμε για σύγχρονα τραμ, με μοντέρνο σχεδιασμό και λαμπερά χρώματα, είτε για παραδοσιακά πρασινοκίτρινα τραμ τύπου W, η ουσία είναι ότι χαρακτηρίζουν την πόλη και προσφέρουν εύκολη και άνετη πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Μελβούρνης.  Εκτός των συμβατικών γραμμών όμως, υπάρχουν δύο ακόμη γραμμές που απευθύνονται σε ειδικό κοινό και αποτελούν ξεχωριστά high lights.

Η City Circle Tram είναι μια γραμμή δώρο στους επισκέπτες της Μελβούρνης. Λειτουργεί καθημερινά εκτός από Χριστούγεννα, έχει δρομολόγια κάθε δώδεκα λεπτά και προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε τουρίστες και ντόπιους. Τα χαρακτηριστικά παλιομοδίτικα τραμ της είναι από μόνα τους ατραξιόν, ενώ ο σχεδιασμός της είναι τέτοιος, ώστε να περνάει από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, αποτελώντας τον ιδανικότερο τρόπο για να γνωρίσει κάποιος την πόλη.

To The Colonial Tram Restaurant είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα εστιατόρια της Μελβούρνης. Στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο τραμ του μεσοπολέμου, που τέσσερις φορές την ημέρα διασχίζει την πόλη, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να χαρούν ένα γεύμα επιπέδου, απολαμβάνοντας συγχρόνως μια εντυπωσιακή διαδρομή. Το νοσταλγικό Βικτωριανό εσωτερικό του, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό φαγητό, την πλούσια κάβα και την διακριτική μουσική αποτελούν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Προσοχή, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

http://www.tramrestaurant.com.au