Η Βομβάη είναι το σύγχρονο Ινδικό Ελντοράντο, μια πόλη χωνευτήρι, που τραβάει σαν μαγνήτης εκατομμύρια ψυχών, που ψάχνουν σε στενοσόκακα και λαμπερές λεωφόρους την ευκαιρία να ξεφύγουν από την μιζέρια τους και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Τι κι αν μέσα σ’ ένα βράδυ, το 1995, μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και μετονομάστηκε σε Μουμπάι, τι κι αν προσπαθεί με χίλιους δυο τρόπους να μεταμορφωθεί σε μια μοντέρνα μεγαλούπολη, η Βομβάη ή Μουμπάι, πες τε την όπως θέλετε, παραμένει η χαρακτηριστικότερη πόλη της Ινδίας, μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις που αντανακλά το σύγχρονο πρόσωπο αυτής της αχανούς χώρας.

Η παραλία του Τσοουπάτι είναι το νυφοπάζαρο της πόλης. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της περίφημης Μαρίν Ντράιβ, μιας υπέροχης λεωφόρου γεμάτη αντιφάσεις. Παράγκες και ζητιάνοι συμβιώνουν με νεογιάπιδες και υπερπολυτελή αυτοκίνητα ενώ ρημαγμένα Art Deco κτίρια των αρχών του 20ου αιώνα βρίσκονται χτισμένα ανάκατα με πανάκριβα μοντέρνα διαμερίσματα του σήμερα. Εδώ λοιπόν, δίπλα στα κύματα της Αραβικής θάλασσας κτυπάει η πραγματική καρδιά της Βομβάης. Ξεχάστε τις παραλίες με τα ηλιοκαμένα κορμιά, τα τολμηρά μαγιό και τα σμαραγδένια νερά. Αυτή η παραλία, που ούτε καν να κολυμπήσεις δεν τολμάς απ’ την βρώμα , αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης, ένα από τα μέρη που με κανένα τρόπο δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης.

Η καλύτερη ώρα να την γνωρίσεις είναι το ηλιοβασίλεμα. Τότε που οι καυγάδες της μέρας για να πολιτικά ξεθυμαίνουν, τα ντροπαλά ζευγάρια φλερτάρουν στο μισοσκόταδο και οι οικογένειες απολαμβάνουν τον περίπατο στην προκυμαία, με φόντο τον φευγάτο  ήλιο να αιμορραγεί στην καφετιά θάλασσα. Και όταν πέφτει το σκοτάδι, το πανηγύρι αρχίζει. Δεκάδες φτηνομάγαζα ξεδιπλώνουν τις πραμάτειες τους, μικρές καντίνες πωλούν τις λιχουδιές τους, υπαίθριοι μασέρ με γέλια και φωνές αναζητούν πελάτες.

Extra tip. Το καλύτερο μέρος για να ζήσει κάποιος από κοντά, την φρενίτιδα της παραλίας του Τσοουπάτι, είναι το Oberoi Towers. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πέντε αστέρων ξενοδοχείο, κτισμένο πάνω στην Μαρίν Ντράιβ με απαράμιλλη θέα προς την παραλία. Ακόμα και αν τα οικονομικά σας δεν αντέχουν την υπέρβαση της διαμονής, περάστε από την βεράντα του ένα βράδυ να απολαύσετε ένα από τα κοκτέιλ του.

http://www.oberoihotels.com/oberoi_mumbai/index.asp