Η Σαντορίνη δεν χρειάζεται συστάσεις – στα πέρατα του κόσμου είναι άλλωστε γνωστή. Κι όχι άδικα, μιας που είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. Έχει άλλωστε κάποιες εμπειρίες που πρέπει να τις ζήσετε, όσο τουριστικές ή συνηθισμένες κι αν είναι. Μερικά all time classic.. παρακάτω!

Ηλιοβασίλεμα στην καλντέρα
Ναι δεν είναι ότι καλύτερο να συνωστίζεστε στην Οία παρέα με δεκάδες, εκατοντάδες ίσως τουρίστες που μάλιστα στην κορύφωση.. χειροκροτούν. Όμως το θέαμα του ήλιου να βουτά στα νερά σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και να ‘λερώνει’ με τα πορφυρά του χρώματα τον ορίζοντα είναι πραγματικά μοναδικό. Κι άλλωστε πρέπει να το ζήσετε μια φορά στη ζωή σας.

Ηφαιστειακές παραλίες
Εδώ δεν θα βρείτε την κλασσική λευκή άμμο και τα καταγάλανα νερά. Θα βρείτε όμως άγρια ηφαιστειακά τοπία, κάθετους βράχους, άμμο μαύρη και κόκκινη και περίεργους γεωλογικούς σχηματισμούς. Άλλωστε το νησί είναι δημιούργημα ηφαιστείου.

Σαντορινιό κρασί
Το ηφαίστειο δεν άφησε το στίγμα του μόνο στις παραλίες αλλά επηρέασε και τα προϊόντα της γης της. Ένας παραπάνω λόγος που το σαντορινιό κρασί είναι φημισμένο και εξαιρετικό. Μη φύγετε αν δεν επισκεφτείτε τουλάχιστον ένα οινοποιείο -και σίγουρα όχι χωρίς ένα μπουκάλι Vinsanto.

Nightlife στα Φηρά
Η Οία μπορεί να συγκεντρώνει τους ρομαντικούς αλλά η ζωή του νησιού κινείται στα Φηρά. Καφέ και εστιατόρια, lux ξενοδοχεία και ζωντανά μπαράκια. Κι όλα αυτά βέβαια με υπέροχη θέα στην καλντέρα.

Ακρωτήρι
Μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου είναι πραγματικά ένα ταξίδι στο χρόνο και στο παρελθόν. Ο προϊστορικός οικισμός αποτυπώνει στο σήμερα ένα σημαντικό πολιτισμό της αρχαιότητας