Il FALCONIERE

Το Il Falconiere είναι ένας γαστριμαργικός ναός. Βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα βόρεια της Κόρτονα και είναι το εστιατόριο του ομώνυμου υπέροχου ξενοδοχείου, που στεγάζεται σε μια καταπληκτική βίλλα του 17ου αιώνα. Η θέα από την βεράντα  πραγματικά κόβει την ανάσα, η μαγεία της φύσης της Τοσκάνης, με τους λοφίσκους, τα οπωροφόρα δέντρα και τα χαρακτηριστικά κυπαρίσσια σε όλο της το μεγαλείο. Η κουζίνα του, βραβευμένη με ένα αστέρι Michelin, στηρίζεται κατά βάση, στα θεία γη της Τοσκάνης και θριαμβεύει. Εάν μπορείτε να κάνετε την οικονομική υπέρβαση, διαλέξτε το menu degustation και ζήστε την εμπειρία ενός γεύματος υπερπαραγωγή, θα σας μείνει αξέχαστο.

http://english.ilfalconiere.it/Home.aspx

DA DELFINA   

Λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Φλωρεντίας, σε ένα παλιό πετρόχτιστο αγροτόσπιτο, βρίσκεται ένα από ωραιότερα εστιατόρια της Τοσκάνης, το Da Delfina. Ιδρυτής του, η αιωνόβια γιαγιά Delfina, η οποία από τα μέσα του χίλια εννιακόσια πενήντα, άρχισε να μαγειρεύει, στο ταπεινό καπηλιό του άντρα της, για τους κυνηγούς της περιοχής. Γρήγορα η καταπληκτική μαγειρική της γιαγιάς, που βασίζονταν σε αγνά τοπικά υλικά, απέκτησε εκατοντάδες θαυμαστές, με αποτέλεσμα η φήμη του εστιατορίου να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ιταλία. Στις μέρες μας, ο Carlo Cioni, γιός της γιαγιάς Delfina, ανέλαβε τα ινία της επιχείρησης, και συνεχίζει να κάνει γαστριμαργικά θαύματα, ακολουθώντας και εμπλουτίζοντας της παραδοσιακές συνταγές της μητέρας του.

http://www.dadelfina.it/index.htm

LA BOTTEGA

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς, ότι σε ένα μικρό γραφικό χωριό του Κιάντι, υπάρχει ένα εστιατόριο που συνδυάζει άριστα την ποιότητα ενός γεύματος επιπέδου με φιλικότατες τιμές. Κι όμως το La Bottega, μια καταπληκτική osteria που βρίσκεται στην πλατεία της Βολπάϊα στην καρδιά του Κιάντι, ακολουθεί πιστά μια παράδοση που αρχίζει από το 1707 και καταπλήσσει. Παραδοσιακά πιάτα, όπως ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα, ταλλιατέλες με μανιτάρια ή κουνέλι με κόκκινο κρασί, είναι άψογα μαγειρεμένα με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. High light όμως της La Bottega είναι η περίφημη bistecca alla fiorentina. Άψογα ψημένη, ζουμερή είναι από μόνη της λόγος επίσκεψης σε αυτό το υπέροχο εστιατόριο.

http://www.labottegadivolpaia.it/homepage.php

LOCANDA PIETRACUPA

Η Locanda Pietracupa βρίσκεται στο μεσαιωνικό χωριό του Σαν Ντονάτο, στο Κιάντι, μια ώρα περίπου βόρεια της Φλωρεντίας. Το καλοκαίρι θα καθίστε στη υπέροχη βεράντα απολαμβάνοντας το ονειρικό τοπίο της Τοσκάνης, ενώ τον χειμώνα θα χαρείτε φαγητό και σέρβις στην καλόγουστα διακοσμημένη εσωτερική σάλα. Έχοντας σαν σκοπό την ανανέωση της παραδοσιακής κουζίνας της Τοσκάνης, ο chef βασίζει  το menu σε πατροπαράδοτες συνταγές, τις οποίες όμως επανεξετάζει, προσαρμόζοντάς τες στις τάσεις του σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι μια άριστη μίξη παραδοσιακής και σύγχρονης κουζίνας η οποία συνδυάζεται  με φιλικότατες τιμές.

http://www.locandapietracupa.com/english/index.html

RISTORANTE WALTER REDAELLI

Ο κανόνας λέει ότι τα εστιατόρια τα οποία παίρνουν το όνομά τους από τους chefs τους δεν είναι και η επιτομή του value for money. Φωτεινή εξαίρεση στην Τοσκάνη, αποτελεί το ομώνυμο εστιατόριο του Walter Redaelli, το οποίο φιλοξενείται σε ένα παλιό αρχοντικό στην κορυφή ενός λόφου λίγα χιλιόμετρα έξω από την Σιένα. Πράγματι, το συγκεκριμένο εστιατόριο μπορεί να ξεχειλίζει από γευστική ποιότητα, οι τιμές του όμως παραμένουν φιλικά προσγειωμένες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ιδιαιτερότητα των εδεσμάτων που απολαμβάνεις. Το menu εδώ αλλάζει καθημερινά και βασίζεται πάντα σε τοπικά υλικά τα οποία ανάλογα την εποχή μετατρέπονται σε ονειρικές γαστριμαργικές δημιουργίες..

http://www.ristoranteredaelli.it/#