Angelina

Nαι, είναι γεγονός, η ANGELINA κατακλύζεται από τουρίστες αλλά πιστέψτε με, μικρό το κακό. Όταν διαβείς την σικάτη πόρτα της εισόδου και βρεθείς μπροστά στoυς δεκάδες γλυκούς πειρασμούς της βιτρίνας θα ξεχάσεις αμέσως ουρές και τουρίστες. Το δίλημμα θα είναι μόνο ένα, αν θα καθίσεις στην καλόγουστη σάλα για να απολαύσεις την μνημειώδη ζεστή σοκολάτα ή απλά θα πάρεις στο χέρι μια υπέροχη βανίλια mille-feuille και θα συνεχίσεις την βόλτα σου στις υπέροχες καμάρες της Rue de Rivoli.

http://www.angelina-paris.fr/#/home/

Pierre Herme

Ο όλος διάκοσμος μπερδεύει. Παραπέμπει σε χλιδάτο κοσμηματοπωλείο της Place Vendome, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Δεν βρίσκεστε στον Cartier, ούτε στον Boucheron, βρίσκεστε στον Pierre Herme. Εδώ τα διαμάντια και τα μπιγιάν λέγονται macarons και συναρπάσουν. Κάντε μια μικρή οικονομική υπέρβαση, βρίσκεστε άλλωστε μπροστά στα καλύτερα macarons του κόσμου και απλά παραγγείλετε. Ότι κι αν πάρετε θα μαγευτείτε. Συμβουλή, μην σταθείτε στις συμβατικές γεύσεις, τολμήστε να δοκιμάσετε κάτι πραγματικά ιντριγκαδόρικο, όπως γιασεμί, λεμόνι με καραμελωμένο μάραθο ή γλυκάνισο με σαφράν. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

http://www.pierreherme.com/

Ladurre

Ήταν αρχές του εικοστού αιώνα όταν ο ιδρυτής του LADUREE, Pierre Desfontaines , μεταμόρφωσε το απλό ξερό μπισκότο που εισήγαγαν Ιταλοί chefs στη Γαλλία, σε τραγανό αέρινο macaron. Από τότε ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην φιλοσοφία της παραγωγής του, θα έλεγα ένα και μοναδικό, ο πλουραλισμός των ευφάνταστων γεύσεων. Εκτός από τα macarons όμως, το LADUREE διαθέτει μια πλειάδα γευστικών πειρασμών όπως σοκολάτες, κέικ, τσάι, μπισκότα, μαρμελάδες που συναρπάζουν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη. Αν και υπάρχουν πλέον αρκετά LADUREE στο Παρίσι, το αυθεντικό, εκείνο της Rue Bonaparte ξεχωρίζει.

https://www.laduree.fr/en/

Stohrer

Το νούμερο 51 της Rue Montorgueil φιλοξενεί ένα από τα αρχαιότερα ζαχαροπλαστεία του Παρισιού, το STOHRER. Θρυλείται μάλιστα πως ο ιδρυτής του, ο Nicolas Stohrer, ήταν προσωπικός chef του βασιλιά Λουδοβίκου του Δέκατου Πέμπτου. Στις μέρες μας, το STOHRER εξακολουθεί να θριαμβεύει, υπερασπιζόμενο με μεγάλη επιτυχία την φήμη του ιδρυτή του. Το εσωτερικό του αναδύει μια αύρα αλλοτινών καιρών, μια που η χαρακτηριστική του διακόσμηση παραπέμπει στα μέσα του 18ου αιώνα. Ξεχωριστή θέση στις απολαυστικές δημιουργίες του STOHRER έχει ο περίφημος Baba au Rhum ο οποίος είναι δική του εφεύρεση και σερβίρεται πάντα σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή.

http://www.stohrer.fr/?lang=en

Sadaharu Aoki

Ο Sadaharu Aoki έφτασε από την μακρινή Ιαπωνία στη Γαλλία το 1991 και από τότε η πορεία του στα ζαχαροπλαστικά δρώμενα της καινούργιας του πατρίδας είναι συνεχώς ανοδική. Οι δημιουργίες του είναι ένα έξοχο πάντρεμα της Γαλλικής παράδοσης με τις λιτές αέρινες γεύσεις της Ασιατικής ηπείρου και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Καθημερινά δεκάδες Παριζιάνοι υποκύπτουν στον γευστικό πειρασμό και σπεύδουν να δοκιμάζουν τις πρωτοποριακές του συνταγές. Η περίφημη τάρτα καραμέλα με αλμυρό βούτυρο ή η εξωτική mille-feille με κρέμα από πράσινο τσάι θεωρούνται πλέον κλασσικές και δίκαια τον έχουν κατατάξει στο παγκόσμιο ζαχαροπλαστικό Πάνθεον.

http://www.sadaharuaoki.com/profil/en.html