Οι Γιαπωνέζοι λατρεύουν το ψάρι και το δείχνουν. Στη χώρα λοιπόν που το ψάρι είναι εθνικό φαγητό και οι κάτοικοι καθημερινά καταβροχθίζουν τεράστιες ποσότητες αλιευμάτων, ελάχιστη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι στο Τόκυο, βρίσκεται η μεγαλύτερη ψαραγορά του κόσμου, η περίφημη Τσουκίτζι.

Μέρος της τεράστιας και δαιδαλώδους κεντρικής αγοράς τροφίμων της πόλης, αποτελεί πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις τις ψαροφαγίας, μια που σε ειδικά κιόσκια στην είσοδο σερβίρονται εξαιρετικής ποιότητας φρεσκομαγειρεμένα θαλασσινά εδέσματα. Το φαγητό όμως είναι μόνο ένα μικρό μέρος της εμπειρίας που θα ζήσετε στην Τσουκίτζι. Η αγορά είναι προσβάσιμη σε κάθε επισκέπτη, ο οποίος έχει την δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά τα εκατοντάδες είδη ψαριών και θαλασσινών που κατακλύζουν τους πάγκους της. Κάθε πιθανό και απίθανο ψάρι, οστρακοειδές και μαλάκιο, κυριολεκτικά από κάθε περιοχή της γης, συγκεντρώνεται κάθε πρωί στην Τσουκίτζι και γίνεται ανάρπαστο.

Η καλύτερη ώρα επίσκεψης είναι φυσικά νωρίς το πρωί, όταν οι αγοραπωλησίες είναι στο φόρτε τους και στην αγορά επικρατεί πανδαιμόνιο. Άλλωστε μετά τις 11 ο χώρος ερημώνει και ο μόνος λόγος επίσκεψης στην περιοχή είναι ένα καλό γεύμα  στα γύρω εστιατόρια.

Extra tip. Η πραγματική ατραξιόν της αγοράς είναι η επίσκεψη στον χώρο που γίνονται οι εντυπωσιακές δημοπρασίες των τόνων. Ο χώρος της δημοπρασίας ελέγχεται και κάθε μέρα μόνο εκατόν είκοσι επισκέπτες γίνονται δεκτοί. Η διαδικασία αρχίζει στις 5.20 και μέχρι τις 6.30 όλα έχουν τελειώσει. Φροντίστε λοιπόν να βρίσκεστε στην αγορά το αργότερο μέχρι τις 5 γιατί τηρείται αυστηρότατη σειρά προτεραιότητας.

http://www.tsukiji-market.or.jp/youkoso/about_e.htm