Για το Λονδίνο τα έχουμε ξαναπεί: μια φορά τα δύο χρόνια χρειάζεται μια ολιγοήμερη επίσκεψη. Ότι χρειάζεται για να κάνεις keep up με τα τελευταία trend, να δεις τα νέα εστιατόρια, να ανακαλύψεις μια γειτονιά που δεν είχες επισκεφτεί ή μια κουζίνα που δεν είχες δοκιμάσει. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζω την τακτική αυτή με μεγάλη επιτυχία και όρο απαράβατο να μην επισκεπτόμαστε την ίδια συνοικία για δεύτερη φορά. Στο φετινό επεισόδιο τα βήματά μου (εντάξει, και η Victoria line) με έφεραν στο Walthamstow. Και είμαι στο τσακ να αθετήσω το μοναδικό όρο μου.

To Walthamstow είναι ένα μικρό ‘χωριό’ στο βόρειο τέρμα της γραμμής Victoria. Ένα μέρος πολύχρωμο, πολυεθνικό, πράσινο, νεανικό, εναλλακτικά όμορφο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον, με τρομερή ατμόσφαιρα και ενδιαφέροντα μέρη να επισκεφτείς. Δεν ξέρω αν μπορώ να σας μεταφέρω την ατμόσφαιρα, σίγουρα μπορώ να σας… ιντριγκάρω με κάποια hot spots της περιοχής, και ελπίζω μια μέρα να σας πετύχω να παζαρεύετε παπάγιες στο πολυσυλλεκτικό μάρκετ, να τρώτε σε κάποια από τα μικρά διεθνή εστιατόρια ή να περιπλανιέστε στους δρόμους με ένα chai latte.

Walthamstow Village

To περίφημο “χωριό” του Walthamstow είναι το παλαιότερο κομμάτι της περιοχής, και είναι ουσιαστικά μια μικρή γειτονιά, λίγα οικοδομικά τετράγωνα ντυμένα με διατηρητέα κτίρια, δρόμους και προσεγμένα μαγαζάκια. Μη φανταστείτε ότι θα γυρίσετε στο Μεσαίωνα, αλλά η βόλτα είναι πραγματικα απολαυστική και ξεκούραστη για το μάτι.

Orford Road

Αν πρέπει να επισκεφτείτε ένα δρόμο μόνο, ας είναι τούτος μιας που έχει ότι χρειάζεστε από τη μια άκρη του ως την άλλη ώστε να μη χρειαστεί να βγείτε ποτέ απο δώ. Pubs, μοντέρνα εστιατόρια, γκαλερί, με νεανικό και εναλλακτικό vibe, η Orford Road είναι… αποφασισμένη να μην επιτρέψει να βαρεθείτε κατά την επίσκεψή σας στη μακρινή αυτή γωνιά του Λονδίνου.

Gods Own Backyard

Πιστέψτε με, δεν έχετε ξαναβρεθεί σε μαγαζί σαν κι αυτό. Κατεβαίνετε μερικά σκαλάκια και βρίσκεστε σε ένα πλανήτη από pop φώτα σε όλα τα σχήματα και χρώματα. Είναι ίσως η μεγαλύτερη συλλογή από πινακίδες νέον στην Ευρώπη, απλώς ο ιδιοκτήτης σκορπισε μερικά τραπέζια στο ενδιάμεσο και δημιούργησε αυτό το απίθανο καφέ-μπαρ που θα έκανε τον Andy Warhol να κλάψει από ζήλεια.

Etles Restaurant

Οι Ουιγούροι είναι τουρκογενής εθνική ομάδα που κατοικεί στην Κίνα. Και μόνο για αυτό αξίζει να επισκεφτείτε τούτο δω το ουιγούρικο εστιατόριο, να φάτε καλά, να μάθετε και δυο πράγματα. Πόσο πιθανό είναι να πετύχετε στο διάβα σας ουιγούρικο εστιατόριο? Στο πολυεθνικό Walthamstow βέβαια.

William Morris Gallery

Μπορεί κατά κανόνα ο σκοπός των ταξιδιών μας να είναι να τρώμε και να πίνουμε, αλλά μια επίσκεψη στη γκαλερί William Morris αξίζει, όχι μόνο για για τις ιδιαίτερες συλλογές αντικειμένων και έργων τέχνης που φιλοξενεί αλλά και για τη μοναδική γεωργιανή αρχιτεκτονική του κτιρίου.