Γερμανία Ιταλία Ρωμη η Βερολινο?

Clemence

Member
Μηνύματα
305
Likes
80
χαχαχα καβγαδάκι! λοιπόν, επειδή έζησα ρώμη από '89 έως '98, να πω μόνο ότι κάθε χρόνο ήταν και καλύτερη ... προσπαθώ να την επισκέπτομαι τακτικά και κάθε φορά την βρίσκω και πιο όμορφη, όπως και τη φλωρεντία. δεν είμαι σε θέση να συγκρίνω με βερολίνο αλλά αν τελικά αποφασίσουν για ρώμη είμαι σίγουρη ότι θα περάσουν πολύ όμορφα. πριν ενάμισι χρόνο που πήγα τελευταία φορά, σε τρεις μέρες χώθηκα σε μουσεία, περπάτησα σε καταπράσινα πάρκα και έκανα τρελλό shopping σε εμπορικά κέντρα στο κέντρο που πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχαν. είναι μια πολύ ζωντανή πόλη.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Περα απο την πλακα που κανουμε, εκεινο που θελω να πω ειναι οτι η Ρωμη ειναι μια ονειρικη πολη-προφανως- η οποια στην καλυτερη εποχη της κατα τη γνωμη μου ειναι κατα την ανοιξη, αρχες καλοκαιριου (μη βρασουμε κιολας) και φθινοπωρο. Να μπορεις να απολαυσει κανεις ολο αυτο το υπαιθριο που εχει η Ρωμη. Απο την περιηγηση στην αρχαια αγορα, τις γειτονιες της, τις υπεροχες πλατειες της, τα παρκα της, τον Τιβερη, δηλαδη ολο αυτο το υπαιθριο μουσειο που λεγεται Ρωμη. Αν αρχες Δεκεμβριου βρεχει -πραγμα που ειναι πιθανον- χανεται εν πολλοις αυτη η δυνατοτητα. Οποτε μενει μια Ρωμη τσουρουτικη, μιση, γιατι η Ρωμη, για μενα τουλαχιστον - ναι σωστα υποκειμενικο ειναι- ειναι οι βολτες της, τα υπαιθρια καφε της, το διαυγες φως της, η αισθηση να περπατας και να βλεπεις ολη αυτην την ομορφια. Αν αυτο χαθει λογω καιρου ειναι πολυ μεγαλο κριμα για αυτον που την επισκεπτεται για πρωτη φορα.
Απο την αλλη το Βερολινο ως βορεια πολη ειναι φτιαγμενο για κρυο. Ασε που το Δεκεμβρη ειναι πιθανη καποια χιονοπτωση που το ομορφαινει. Το Βερολινο ειναι πιο "εσωστρεφες", ταιριαζει περισσοτερο στον χειμωνα απο την Ρωμη.
Εν ολιγοις αν επρεπε να περιηγηθω στην αρχαια αγορα με μπουφαν και ομπρελα θα μου την εσπαγε πολυ. Αν επρεπε να δω την πυλη του Βραδεμβουργου με ομπρελα μπουφαν (και ισοθερμικα) δε θα με χαλαγε.
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Συμφωνώ με την Έρση. Λατρεύω τη Ρώμη και προσπαθώ να την επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Για χειμώνα όμως προτιμώ κεντρική Ευρώπη.
Εξάλλου πέρα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, εγώ απολαμβάνω και τα στολίδια, και τα ξύλινα καλυβάκια, και το gluhwein και τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφιρα, πού είναι το κακό;
Άσε που οι καλύτερες εκδηλώσεις στη Ρώμη για μένα είναι μακράν το καλοκαίρι.
Estate Romana / Home - Estate romana
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
μπράβο ΕΡΣΗ καλύτερη εξήγηση δεν θα μπορούσε να γίνει.
συμφωνώ απολύτως.(πάντα υποκειμενικά ετσιιιιιιιιιι.)
 

fifh

Member
Μηνύματα
120
Likes
229
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Ισπανίας!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγικά Φιορδ!
παιδια καλησπερα!ξερει καποιος ποτε τελειωνει η εορταστικη περιοδος στο βερολινο?? (ποτε ξεστολιζουν την πολη κλπ)
 

fifh

Member
Μηνύματα
120
Likes
229
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Ισπανίας!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγικά Φιορδ!
ευχαριστω!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.377
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom