«Ημέρα οργής» στην Αίγυπτο

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.451
Ρε καρντάσι μην παραμυθιάζεσαι με τις Δικτατορίες και τις Δημοκρατίες. Οι λαοί καλά κάνουν και παλεύουν αλλά πρέπει να προσέχουν ποιούς ψηφίζουν. Και μεις δηλαδή που έχουμε Δημοκρατία κοντά 40 χρόνια τι κάναμε. Το ψωμί παιδεία ελευθερία που φωνάζαν κάποτε, δεν είναι επίκαιρο τώρα περισσότερο; Και άντε την ελευθερία μας την κερδίσαμε τρομάρα μας (ξέρει ο Έλληνας να συμπεριφέρεται ως ελεύθερος; ερώτηση κρίσεως) τα άλλα δύο όμως; Και εν πάσει περιπτώσει η Δημοκρατία δεν είναι πανάκεια αν οι άνθρωποι που εφαρμόζουν τις όποιες πολιτικές είναι απατεώνες......Μην πάμε μακρυά έχουμε κλασσικά παραδείγματα .....
 

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Και άντε την ελευθερία μας την κερδίσαμε τρομάρα μας (ξέρει ο Έλληνας να συμπεριφέρεται ως ελεύθερος; ερώτηση κρίσεως) τα άλλα δύο όμως; Και εν πάσει περιπτώσει η Δημοκρατία δεν είναι πανάκεια αν οι άνθρωποι που εφαρμόζουν τις όποιες πολιτικές είναι απατεώνες......
δηλαδή τι προτείνεις?
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.149
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κοιτα, το τριπτυχο ψωμι - παιδεια - ελευθερια, ποιος φταιει που δεν καταφεραμε να το κατακτησουμε;

Την ελευθερια μας -ως ενα βαθμο τουλαχιστον- την εχουμε.

Το ψωμι μας παλι ειναι πιο πλουσιο απο το μακρινο παρελθον. Η ρουσφετολογικη μας συμπεριφορα, ο ωχαδερφισμος μας, η αδιαφορια μας για το δημοσιο συμφερον, οι σπαταλες μας και αλλα μας εφεραν στην δυσκολη σημερινη κατασταση. Αλλα κρατη δεν εχουν τα δικα μας προβληματα. Ο,τι προβλημα υπαρχει εκει οφειλεται στον υπερκαταναλωτισμο. Οσα χρηματα και να εχει ο ανθρωπος δεν του φτανουν.

Και για την παιδεια υπευθυνοι ειμαστε εμεις. Απο τους δασκαλους μου που ειχαν συνειδηση, εμαθα πολλα πραγματα, που μ' εχουν βοηθησει με τον εναν ή τον αλλον τροπο στη ζωη μου. Δυστυχως, στα σχολικα και πανεπιστημιακα μου χρονια, οι περισσοτεροι εκπαιδευτικοι ηταν απο αδιαφοροι ως επικινδυνοι. Η ποιοτητα των εγκαταστασεων και του εκπαιδευτικου υλικου ειναι αναλογη της καταντιας της χωρας μας σε ολους τους τομεις της κοινωνικης ζωης. Και σαφως υπαρχουν κρατη που ειναι πολλα βηματα μπροστα μας και σ' αυτον τον τομεα.

Η Δημοκρατια συμφωνω οτι ειναι πλασματικη σε παρα πολλες περιπτωσεις. Αλλα αν υπαρχουν απατεωνες στην πολιτικη ζωη του τοπου, φταιχτες ειμαστε εμεις. Εχουμε τη δυναμη να τους διωξουμε και δεν το κανουμε.
Προσωπικα νιωθω ντροπη γι' αυτο: Εμεις μπορουμε να το κανουμε απλα ψηφιζοντας και δεν το κανουμε, οι αλλοι λυσσουν, πεθαινουν στους δρομους και δεν το βαζουν κατω αν δεν τα καταφερουν.

Μηπως τελικα χρειαζομαστε μια φατρια να μας μεθυσει κι εμας; Γιατι μου φαινεται οτι ειμαστε τελειως μαστουρωμενοι...
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.451
δηλαδή τι προτείνεις?
Το μεγάλο μας πρόβλημα σαν λαός, κατα την άποψή μου βέβαια, είναι η παιδεία και δεν εννοώ την εκπαίδευση μόνο..Δεν υπάρχει παιδεία δεν υπάρχει μέλλον. Όσο μεγαλώνεις και βλέπεις γύρω σου τι γίνεται παρασύρεσαι από αυτό το σύστημα που καταπίνει οτιδήποτε καλό.
Το σύστημα θα δουλεύει με κάτι φιλότιμους (φιλοτιμία η κατάρα του Έλληνα) και άξιους τους άλλους Έλληνες που λέγανε σε κάποιο σάιτ που τους προσδιορίζανε κάπου στους 100.000 εντελώς αυθόρμητα (τι σημασία έχει) δηλαδή 1%. Η Ελλάδα δεν πτωχεύει μόνο για τους κακούς πολιτικους (σπλάχνα του Ελληνικού λαού είναι και αυτοί) που διακυβέρνησαν την χώρα αλλά γιατί όλοι λίγο πολύ συμπεριφερόμαστε ως απατεωνίσκοι (οι παρόντες εξαιρούνται).
Μπορείς να φανταστείς έναν Έλληνα να νοιώθει περήφανος που πληρώνει φόρο. Έστω έναν. Όχι, και καλά κάνεις, ο Δανός όμως είναι γιατί νοιώθει ότι προσφέρει, ότι δεν θα του τα φάνε κλ Εδώ πληγώνεσαι παντού όπως λέει και ο ποιητής, στα σκουπίδια που πετάμε, στο λάδωμα στην αναξιοκρατία, στη συμπεριφορά μας στους ανθρώπους γύρω μας, στα ζώα στη σειρά που δεν τηρούμε, στην οδήγηση, στην τηλεόραση στο, στο, στο...........Δεν έχει σημασία όλοι τα γνωρίζουμε. Αλλά λειτουργούμε με ''πονηρία''. Πιστεύω ότι είμαστε ο πιο ηλίθιος λαός αλλά με τους πιο "έξυπνους" πολίτες που δεν ξέρει να λειτουργεί ομαδικά και δεν γνωρίζει και τα οφέλη της ομαδικής δουλειάς. Πάνω από όλα το εγώ...
Παιδεία λοιπόν πρώτα στην οικογένεια μετά στους φίλους, στο σχολείο, στη δουλειά. Μόνο εκεί θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο μέλλον, κάποια προσδοκία.
Το σωστό το ξέρουμε τις περισσότερες φορές για να μη πω πάντα αλλά λίγες φορες το κάνουμε.
Κράτη που έχουν το σύστημα της παιδείας πολύ ψηλά πιστεύω ότι έχουν τα λιγότερα πολιτικά και πολιτειακά προβλήματα.
Μην έχουμε λοιπόν μεγάλες προσδοκίες με την παρούσα κατάσταση...
 

kon_gav

Member
Μηνύματα
450
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Όσο αναφορά την Αίγυπτο σαφώς και υπάρχει υποκινούμενος πληθυσμός, έλα πείτε μου τώρα ότι δεν είδατε την αντιπολίτευση να καλεί σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του υποστηρικτές της (και μη)? Δεν το έκανε μόνο μια φορά... Τι πιστεύεται ότι δεν πίστευε ότι θα έφερνε το Χάος? Ας είμαστε σοβαροί, απλά οι Αιγύπτιοι είναι ποιο φανατισμένοι με τα πολιτικά από ότι εμείς, εμείς είμαστε με τις ομάδες (και γι αυτό φτάσαμε εδώ). Χτες οι Αίγυπτος χωρίστηκε στα δύο, στους υποστηρικτές του Μουμπάρακ και σε αυτούς της αντιπολίτευσης και κάνανε κανονικό πόλεμο. Βγείτε λοιπόν μετά και πείτε μου τεκμηριωμένα ότι δεν τους υποκινεί κανείς και ότι αγωνίζονται για το κοινό καλό...
 
Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για να επιστρέψουμε λίγο στο θέμα μας.....

Παρασκευή της αποχώρησης (του Μουμπάρακ) έχουν ονομάσει τη σημερινή ημέρα οι εξεγερμένοι.Τα πλάνα από την πλατεία tahrir διαρρέουν πλέον μόνο μέσω ερασιτεχνικών βίντεο αφού εχτές οι ασφαλίτες "μάζεψαν" με το καλό ή με το άγριο όλα τα συνεργεία των πρακτορείων που καλύπτουν τα γεγονότα από τη γύρω περιοχή,πιθανόν για να μην καταγράψουν ότι είναι να συμβεί σήμερα.Σημείο κλειδί παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο στρατός στα επερχόμενα γεγονότα.

Δείτε επίσης τι δηλώνει η Shahira Amin,δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης που παραιτήθηκε προχτές αρνούμενη να στηρίξει την καθεστωτική προπαγάνδα και κατέβηκε στην πλατεία στο πλευρό των εξεγερμένων.



Κι εδώ τα καπελάκια της εξέγερσης,αυτοσχέδιες κατασκευές για να μην τρώνε τις πέτρες στο κεφάλι.

aimg560.imageshack.us_img560_4260_9559715.jpg

aimg201.imageshack.us_img201_8555_1614300.jpg
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χτες οι Αίγυπτος χωρίστηκε στα δύο, στους υποστηρικτές του Μουμπάρακ και σε αυτούς της αντιπολίτευσης και κάνανε κανονικό πόλεμο.
Οι "υποστηρικτές" του Μουμπάρακ που βγήκανε στους δρόμους είναι μπάτσοι και ασφαλίτες με πολιτικά που μισθοδοτούνται κανονικά για να επιτελέσουν το έργο τους.

Θέλω να μου υποδείξεις μία πηγή που να λέει το αντίθετο.Ακόμα και τα πιο mainstream ενημερωτικά δίκτυα μιλάνε ανοιχτά για προβοκάτσια.
 
Last edited by a moderator:

kon_gav

Member
Μηνύματα
450
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Ακόμα και έτσι να είναι και πάλι καταλήγουμε ότι και οι δύο πλευρές είναι υποκινούμενες. Εσύ πιστεύεις ότι διαφορετικά θα εμπλεκόταν η αντιπολίτευση αν δεν είχε άμεσο συμφέρον? Δεν λέω ότι πολύ από τον λαό υποστηρίζουν το δίκαιο και τις αξίες τους αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί. Όπως γίνονται δηλαδή όλες οι εξεγέρσεις, εκτός από αυτές που απορρέουν από ακραίες καταστάσεις όπως της κρίσης της Αργεντινής κτλ.

ΥΓ
Ο τύπος με την κούτα έχει καλύτερη κατασκευή απο αυτόν με τα μπουκάλια. Μια καλή λύση για τους μηχανόβιους που δεν θέλουν να αγοράζουν κάθε 5 χρόνια κράνος επειδή ναι και αυτό έχει ημερομηνία λήξης!
 
Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ πάλι πιστεύω......ότι αυτού με τα μπουκάλια είναι πιο απορροφητικό και άρα αποτελεσματικότερο.
 

kon_gav

Member
Μηνύματα
450
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Εγώ πάλι πιστεύω......ότι αυτού με τα μπουκάλια είναι πιο απορροφητικό και άρα αποτελεσματικότερο.
Σκέψου όμως αν βρέχει ότι τα μπουκάλια θα γεμίσουν νερό, ενώ ο άλλος έχει και πανί από κάτω. Αν και συμφωνώ ότι είναι ρε παιδί μου πιο ντελικάτο το μπουκάλι και ο τύπος ξέρει να ποζάρει.
 
Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το πρόβλημα της βροχής λύνεται αν απλώς προσαρμόσει τα καπάκια,φοράει το καλοκαιρινό μοντέλο που αερίζεται κιόλας.Απ'την άλλη αν βραχεί η χαρτόκουτα θα λιώσει και θα μουλιάσουν και τα πανιά και θα αρπάξει καμιά πούντα.
Τελείωσε,τα μπουκάλια είναι το απόλυτο trend.

Όσο για την πόζα συμφωνώ απόλυτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.258
Μηνύματα
885.376
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom