«Κατηγορώ» κατά του ΟΗΕ για απόκρυψη στοιχείων

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Για «σκόπιμη αποσιώπηση» έκθεσης, σχετικά με «μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν στο διάστημα μεταξύ Απριλίου 1978 και Δεκεμβρίου 2001», κατηγορεί τον ΟΗΕ σε δημοσίευμά της η ελβετική εφημερίδα Λε Ταν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η έκθεση καταδείκνυε ότι "Σοβιετικοί, ισλαμικές φατρίες και αμερικανικές δυνάμεις είχαν λάβει μέρος σε ωμότητες". Να σημειωθεί, δε, ότι οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύονται αφότου την περασμένη Παρασκευή δημοσιοποιήθηκε η αμφιλεγόμενη έκθεση του ΟΗΕ, που θίγει την πιθανότητα της πρόκλησης "γενοκτονίας" από τον στρατό της Ρουάντας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "η έκθεση μνημονεύει τις ωμότητας που διαπράχθηκαν τους μήνες που ακολούθησαν το στρατιωτικό πραξικόπημα του Απριλίου του 1978, κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εισβολής και κατοχής (1979-89) και κατά τη διάρκεια του πολέμου ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού του Αφγανιστάν (PDPA) και των μουτζαχεντίν, έως την επικράτηση των Ταλιμπάν και την ήττα τους στα τέλη του 2001 από την υπό αμερικανική διοίκηση πολυεθνική δύναμη".
Στις ωμότητες που υπέστησαν οι Αφγανοί, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται η ελβετική εφημερίδα, από το περιεχόμενο της έκθεσης, περιλαμβάνονται βασανιστήρια, μαζικές εκτελέσεις, παράνομες κρατήσεις, δολοφονίες αμάχων, κατά συρροήν βιασμοί και στρατολογήσεις ανηλίκων.
Στα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρωτοστάτησαν "σοβιετικοί, κομμουνιστές ηγέτες, μουτζαχεντίν, ισλαμιστικές φατρίες και αμερικανικές δυνάμεις". Ερωτηθείς, δε, από την εφημερίδα, ο Αμερικανός Μπάρνετ Ρούμπιν, ένας από τους τρεις συντάκτες της έκθεσης, εκτιμά πως ο ΟΗΕ αποφάσισε να αποσιωπήσει το έγγραφο "μετά την απαίτηση του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι".
iNews: Ειδησεις Σημερα
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Η συκοφαντία των καπιταλιστών τελειωμό δεν έχει.....έχουν τρελαθεί από των φόβο της ανατροπής.
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Κριστιαν σ αγαπαω, σ εκτιμαω αλλα οχι να δεχτουμε κιολας οτι οι Σοβιετικοι ηταν "αγγελουδια".
Επισης οι ισχυρισμοι του δημοσιογραφου που δεν υιοθετω κατι λεει και για Αμερικανους.
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Επειδή οι Αμερικάνοι δεν είναι αγγελούδια, ας βάλουμε και τους Σοβιετικούς στο ίδιο καζάνι μετά από τριάντα χρόνια, με λίγα λόγια ας ξαναγράψουμε την ιστορία έτσι όπως μας βολεύει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.464
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom