Ένα ξεχωριστό τόπικ για escape rooms

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.630
Likes
12.448
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Το ζητήσατε, το φτιάξαμε.

Ό,τι λέει ο τίτλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 

JohnyE

Member
Μηνύματα
195
Likes
222
Να κάνω μια εισαγωγή.

Το σενάριο είναι το εξής : Με την ομάδα σου, από δύο ως 6+ άτομα (ανάλογα το δωμάτιο) μπαίνεις σε έναν χώρο/δωμάτιο. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει ένα σενάριο, μια ιστορία. Πχ είστε φυλακισμένοι στην τάδε φυλακή και αύριο θα σας εκτελέσουν - πρέπει να ξεφύγετε. Σκοπός λοιπόν είναι να αποδράσετε/βγείτε από το δωμάτιο σε συγκεκριμένο χρόνο (ανάλογα το δωμάτιο, από 45 λεπτά ως....3 ώρες με πιο σύνηθες την 1 ώρα). Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να λύσετε διάφορους γρίφους η οποίοι ξεκλειδώνουν κάτι, ένα στοιχείο, για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα όπου θα βρείτε άλλον γρίφο και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσετε στο τέλος. Αν κάπου κολλήσει η ομάδα για πολύ ώρα δίνεται βοήθεια από τον game master με κάποιον τρόπο.

Η ιδέα είναι παλιά, νομίζω πρώτα έγινε σαν PC/mobile game ενώ τα live escape rooms άρχισαν κάπου το 2010. Στην Ελλάδα/Αθήνα αν δεν κάνω λάθος το 2013. Τότε είχε το Athens Clue και το Mindtrap μόνο. Έκτοτε έχουν ανοίξει πραγματικά πάρα πολλά δωμάτια κάνοντας την Αθήνα μία από τις πρωτεύουσες των escape rooms. Τα δωμάτια δε, έχουν ανέβει επίπεδο σε σκηνικά, φαντασία, γρίφους, μέγεθος ! Υπάρχουν δωμάτια με ηθοποιό/ηθοποιούς που παίζουν κάποιον ρόλο, υπάρχουν δωμάτια τρόμου ή κωμωδίας. Τα τρόμου δεν είναι για όλους - εμένα πχ η κύρια παρέα που πάω δεν παίζει καθόλου τέτοια. Υπάρχουν δωμάτια για αρχάριους - σχετικά εύκολα- και δωμάτια για προχωρημένους ή πολύ δύσκολα.

Προσωπικά έχω παίξει χοντρικά 40 δωμάτια, ίσως λίγο παραπάνω. Δεν έχει τύχει ποτέ να παίξω στο εξωτερικό αν και θα ήθελα. Θα ήθελα γνώμες και προτάσεις για τα δωμάτια του εξωτερικού. Υπάρχουν πόλεις - ανάμεσα τους φυσικά και η Αθήνα - στις οποίες γίνεται... escaperoomikos τουρισμός! Έρχονται πχ στην Αθήνα ένα τριήμερο, παίζουν 10 δωμάτια και φεύγουν.

Για Αθήνα προτάσεις σίγουρα τα δύο Paradox (για προχωρημένους). Το Exorcista (τρόμου) του No exit. Θα επανέλθω αν θυμηθώ και άλλα που ξεχώρισα
 

gioannis13

Member
Μηνύματα
1.280
Likes
8.003
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Στην Βουδαπέστη παίξαμε με την γυναίκα μου ,οι δυό μας μία καί μοναδική φορά πριν 7 8 χρόνια, αν και μου άρεσε σαν ιδέα και το όλο το στήσιμο στο δωμάτιο ( διακόσμηση, ήχοι) που μας κλείδωσαν και η σκηνοθεσία σε όλη την υπόθεση,δεν το ευχαριστήθηκα. Ίσως με προτρέψει η αξιολόγηση σου σε αυτά τα Αθηναϊκά που προτείνεις να το επαναλάβουμε.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
"Μα καλά, διασκεδάζεις λύνοντας σπαζοκεφαλιές? Διασκέδαση είναι αυτή?". Αυτό συνήθως με ρωτάνε διάφοροι όταν τους λέω ότι πήγα σε ένα ακόμα escape room ή ελληνικά "δωμάτια απόδρασης".

Έχω βρεθεί σε φυλακές, σε νεοκλασικά σπίτια, σε μουσεία, σε...παράλληλα σύμπαντα, παγιδευμένος σε υπόγεια και πολλά άλλα!

Τα escape rooms είναι ένα φανταστικό χόμπι που φέρνει πολύ κοντά την παρέα και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού πολλές φορές υπάρχει άφθονο γέλιο, αλλά επίσης δοκιμάζονται και οι σχέσεις των φίλων/ παικτών, ειδικά κάτω από την πίεση του χρόνου! :haha: (Έχω δει παίκτρια να μην την αφήνουν να ανοίξει η ίδια λουκέτο γρίφου που έλυσε ουσιαστικά μόνη της και να σταυρώνει χέρια, να ακουμπάει στον τοίχο και να ανακοινώνει "Εγώ δεν παίζω!")

Έχω πετύχει γενέθλια, μπάτσελορ να γίνονται εντός των δωματίων, μέχρι και προτάσεις γάμου!

Η Αθήνα είναι όντως μία από τις πρωτεύουσες των escape rooms και είναι σύνηθες κάποιο από τα αθηναικά δωμάτια να φιγουράρει στο τοπ -3 παγκοσμίως.

Περιμένω και εγώ προτάσεις και ελπίζω να πειστούν και άλλοι άνθρωποι να αρχίσουν να παίζουν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.979
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom