"ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΥΒΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ" ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΥΒΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ"

07 Οκτωβρίου 2011 ... 19 Φεβρουαρίου 2012 | Μουσείο Μπενάκη, Ισλαμικής Τέχνης (κτίριο Κεραμεικ > Θησείο - Μοναστηράκι



Με τη ματιά της Ελληνο-Νορβηγικής Αρχαιολογικής Αποστολής. Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφιών των αρχαιολόγων Αλέξανδρου Τσάκου και Henriette Hafsaas‐Tsakos με τίτλο «Από τη Νουβία στο Σουδάν». Την ημέρα των εγκαινίων, ο Αλέξανδρος Τσάκος θα μιλήσει για την εμπειρία τους στο Σουδάν, όπου εργάστηκαν, ταξίδεψαν και έζησαν τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερες από 80 φωτογραφίες από το Σουδάν θα εκτεθούν στους τέσσερις ορόφους του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, ενώ περίπου είκοσι φωτογραφίες θα συνοδεύουν τις πιο χαλαρές στιγμές των επισκεπτών στο καφέ της ταράτσας του Μουσείου με την υπέροχη θέα προς την Ακρόπολη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ετοιμάστηκε σχετικός κατάλογος με επιλογή κειμένων και φωτογραφιών. Η εκτύπωση είναι χορηγία του ελληνικού δικηγορικού γραφείου του Θανάση Αλυκάτορα, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, καθώς και του ελληνικού παραρτήματος της νορβηγικής εταιρείας Yara. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011, στις 19:00, στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών (Τσάμη Καρατάσου 5, 117 42 Αθήνα Τηλέφωνο: +30 210 92 31 351), η Henriette Hafsaas‐Tsakos και ο Αλέξανδρος Τσάκος θα δώσουν ομιλία με θέμα «Ένας Μητροπολιτικός Ναός μέσα στην άμμο – Ελληνο‐Νορβηγικές ανασκαφές στο Σουδάν».
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.
Περισσότερα: http://www.artandlife.gr/Athina-ekthesi_fotografias_apo_tin_noybia_sto_soydan
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.848
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom