Αγαπημενη γερμανικη πολη!

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Δρεσδη, Δρεσδη, η πιο γραφικη, η πιο "χαλαρη" πολη της Γερμανιας.
Το πιο αληθινο "παραμυθι" που ειδα ποτε
 

ada

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΝΑ Η ΙΝΔΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ-ΒΟΛΙΒΙΑ
καλημέρα σε όλους!
σκέφτομαι για το πάσχα να παω χαιδελβεργη-μελανα δρυμό και μια που δεν έχω πάει ποτέ γερμανία θα ήθελα τι γνώμη σας. είναι ωραία?
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Η Χαιδελβέργη είναι πολύ ρομαντική πόλη. Σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές...

Ο Μέλανας Δρυμός είναι μια τεράστια περιοχή, η οποία δεν έχει τόσο τρανταχτά χάιλαιτς αλλά είναι ολόκληρο το δάσος που είναι ενδιαφέρον και εμπειρία από μόνο του. Σίγουρα αξίζει και μία στάση στο Φράιμπουργκ και από ότι λένε οι συμφωρουμίτες στην Κολμάρ (δεν έχω πάει προσωπικά σε αυτή την Γαλλική πόλη).

Τσέκαρε και τις φωτογραφίες στο site.

Αν το δίλλημα είναι ποιο μέρος στην Γερμανία αξίζει να επισκευτείς πρώτο, τότε πιστεύω δεν υπάρχει τέτοιο δίλλημα, γιατί όπου και να πας είναι το ίδιο όμορφα. Και σίγουρα θα ξαναπάς, γιατί μια φορά στην Γερμανία δεν είναι αρκετή. Προσωπικά την πρώτη φορά επισκεύτηκα την Βαυαρία, και σίγουρα ήταν από τα καλύτερα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.
 

ph2

Member
Μηνύματα
74
Likes
11
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Συμφωνώ με την lyda.Δρέσδη Δρέσδη:bleh:
 

geo19

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα
Δρεσδη φοβερη πολη χωρισμενη στα δυο συνδιαζει μια αλλη εποχη με το σημερα
 

PPhanny

Member
Μηνύματα
67
Likes
36
Την πρώτη φορά που πήγα Γερμανία, πήγα στο Μόναχο. Ηταν αρχή χειμώνα και φανταζόμουν ένα σκοτεινό καιρό και μιά μουντή πόλη. Φανταστείτε την έκπληξη μου όταν είδα μιά πανέμορφη πόλη είχε, τότε ,εκπληκτική ηλιοφάνεια και δεν χόρταινα να περιπλανιέμαι στα πάρκα της (οι Αγγλικοί κήποι είναι από τα πιό όμορφα πάρκα) στις πλατείες και στα μουσεία της. Στο ποταμάκι μέσα στο πάρκο γινόταν κάποιος διαγωνισμός με βαρκούλες και ακροβατικά.Είναι μιά πόλη που και να θέλεις δεν χάνεσαι. Ομως ακόμη πιο εντυπωσιασμένη έμεινα από την ομορφιά της γύρω περιοχής. οι κατασκηνώσεις στα ποτάμια με εντυπωσίασαν. Από τότε πήγα άλλες τέσσερεις φορές στη Γερμανία (την άλλη εβδομάδα πάω γιά πέμπτη φορά ) και νομίζω ότι θα μπορούσα να μείνω εκεί. Στα αρνητικά της (αλλά είναι προσωρινό) είναι οι καθυστερήσεις στα τραίνα. Δύο φορές έχασα την ανταπόκριση.Είχα χρόνο όμως και μπόρεσα να δώ διαφορετική διαδρομή αφού πήρα διαφορετικό (τοπικό ) τραίνο.Η εξήγηση είναι ότι κάτι τροποποιούν στις υπάρχουσες γραμμές
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Δεν το είχα δει τόσο καιρό αυτό το θέμα, ή μήπως έχω απαντήσει και το έχω ξεχάσει? Δεν έχω πάει Αμβούργο (θα πάω σύντομα), γι' αυτό θα καταλήξω σε Βερολίνο, Μόναχο και Κολωνία.
Πόλη έκπληξη: η Λειψία, με το υπέροχο φοιτητομάνι
Πόλη απογοήτευση (λόγω υψηλών προσδοκιών): Δρέσδη, πολύ ψεύτικα τα ανακατασκευασμένα, μπορεί κάποτε να ήταν η Φλωρεντία του Βορρά αλλά τώρα είναι παρωδία του εαυτού της.
 

Phanton

Member
Μηνύματα
77
Likes
171
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδια
Μόναχο, Μόναχο και πάλι Μόναχο !
Για μένα το Τεχνολογικό του Μουσείο (Deutshes Museum) είναι ένα από το ωραιότερα μουσεία που έχω δει (στο είδος του), και πιστέψτε με λόγω επαγγελματικής διαστροφής έχω δει ουκ ολίγα. Στο μουσείο αυτό έχω πάει συνολικά 5 φορές (η πρώτη 8 ετών και η τελευταία πέρυσι στα 40 !!). Που αλλού έχει υποβρύχιο κομμένο κατά μήκος, θαλαμίσκο από sojuz, άπειρα παλιά αυτοκίνητα, κόκπιτ απο Boeing 747, τα 40 κορυφαία πειράματα Χημείας live, και χιλιάδες άλλα ?
Ε αμα σου αρέσει και η Βαυαρέζικη μπύρα και κουζίνα....

Μόναχο και πάλι Μόναχο....αλλά έχει ένα κρύο το χειμώνα....
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Μόναχο, Μόναχο και πάλι Μόναχο !


Μόναχο και πάλι Μόναχο....αλλά έχει ένα κρύο το χειμώνα....
έχεις δίκιο...Μόναχο - καρδιά της Ευρώπης!!! Όσο για το κρύο, νομίζω ότι οι νέοι και ακόμα περισσότερο όσοι γεννηθούν εκεί...το συνηθίζουν. Άσε που δεν είναι το ίδιο να πάει κάποιος ....κακο οργανωμένος, για τριήμερο πχ. με τον άλλο που ζει μόνιμα, έχει τα σωστά ρούχα, τα στέκια, τις βόλτες που πρέπει και όχι ...άιντε ...αρίμπααα κλπ.
Αλλά πράγματι : ............έχει ένα κρύο το χειμώνα............
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.829
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom