Αεροπορική τραγωδία με 149 νεκρούς στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Αν και είναι εκτός θέματος, επειδή είδα από κοντά τον τόπο του ατυχήματος στην Σέριφο, δεν υπήρχα ίχνη φρεναρίσματος. Το αμάξι έφυγε καρφί στο κενό. Όταν μου το έλεγαν οι ντόποι ανατρίχιασα. Κρίμα!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Σε ανθρώπινο λάθος οφείλετε, για μια ακόμη φορά, η πτώση του μοιραίου ΜD της Spanair... Υπήρχε ένδειξη υπερθέρμανσης του αριστερού κινητήρα πράγμα που ανάγκασε τον πιλότο να αναβάλει την πρώτη απογείωση του αεροσκάφους και να το επισημάνει στους τεχνικούς... Οι τεχνικοί μετά από πρόχειρο ψάξιμο αγνόησαν την ένδειξη της υπερθέμανσης, νομίζοντας ίσως ότι θα ήταν κάποιο λάθος της λυχνίας και έδωσαν στον πιλότο το οκ για την δεύτερη και μοιραία απογείωση...
Ο κινητήρας δεν πήρε φωτιά αλλά εξεράγει στον αέρα με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί στο έδαφος και να σπάσει στα δύο... Αυτό στο "σπάσιμο" ήταν και η αιτία της σωτηρίας των όποιων επιβατών... Με το σπάσιμο βρέθηκαν έξω από το αεροσκάφος ενω οι υπόλοιποι δυστυχώς παγιδεύτηκαν μέσα σε αυτό και κάηκαν...

Συμπέρασμα... Το αεροπλάνο πριν πέσει σχεδόν πάντα προειδοποιεί...
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Με βάζει ο traveller άθελα του να ρωτήσω το εξής:

εάν ρωτούσα πριν το μοιραίο δυστύχημα την άποψη σας για την Spanair ποια θα ήταν;

Η πείρα μου είναι η μικρότερη ίσως εδώ μέσα σε αεροπορικές πτήσεις και εταιρίες αλλά από τα "αθώα" μάτια μου, γεννάται η εξής απορία: αφού ήταν εταιρία ευρωπαϊκής χώρας και είχε άδεια να πετάει βάση των ευρωπαϊκών ελέγχων και προδιαγραφών (πιστεύω ότι αυτό θα απαντούσαν οι περισσότεροι πριν το δυστύχημα) τότε γιατί συνέβη το μοιραίο;

Μήπως ισχύει το γνωστό "ναι μεν, αλλά"; δλδ ναι μεν έχει δοθεί στην εταιρία άδεια από τον αρμόδιο ελεγκτικό φορέα αλλά η ποιότητα και η οικονομική κατάσταση της εταιρίας επηρεάζει καταστάσεις όπως αυτές (ποιότητα και ποσότητα ανθρώπινου δυναμικού κτλ)

Τουλάχιστον για την skyeurope που είχα ενδιαφερθεί στον παρελθόν με είχατε καθησυχάσει.

Αν κάνω κάπου λάθος ζητάω προκαταβολικά συγνώμη κ παρακαλώ διορθώστε με.
 
Last edited by a moderator:

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Με την Spanair έχω πετάξει δις στο παρελθόν , μια φορά για Ρίο και μια φορά για Αβάνα... θυμάμαι χαρακτηριστηκά ότι η πτήση της επιστροφής μου ήταν στις 14/9/2001 τρεις μόλις μέρες μετά την επίμαχη ημερομηνία... Οι πτήσεις της ήταν άψογες... Κανένα μα κανένα πρόβλημα... Η συγκεκριμένη εταιρία είναι κάτω από την ομπρέλα μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές συμμαχίες του κόσμου την Star Alliance και πίστεψέ με αυτό κάτι σημαίνει... Σε διαβεβαιώ ότι τα αεροσκάφη της συγκεκριμένης εταιρίας και συντηρούνται και ελέγχονται άψογα... Το να παρουσιάζει κάποιο αεροσκάφος μηχανικό πρόβλημα είναι φυσιολογικότατο, μηχανές είναι και χαλάνε αλλά γιαυτό υπάρχουν οι μηχανικοί των αεροπορικών εταιριών, για να λύνουν τα όποια τεχνικά προβλήματα και πάντα κάνουν την δουλειά τους σωστά...
Ποτέ δεν θα φύγει το αεροσκάφος αν παρουσιάζει προβλήματα, δεν υπάρχει κανένας πιλότος που θα ρισκάρει πρώτα απόλα την δική του ζωή και μετά των επιβατών... όσο και να τον πιέσουν, το αεροπλάνο αν δεν είναι τεχνικά εντάξη δεν φεύγει... Έτσι και στην περίπτωση της Spanair, στην μοιραία πτήση... Ο πιλότος είδε το πρόβλημα και δεν έφυγε... Γύρισε πίσω το κουβέντιασε με τους τεχνικούς και αυτοί τον έπεισαν ότι πρόβλημα δεν υπάρχει... τραγικό μεν, αλλά κάτι δείχνει...

Καλά όλα αυτά θα μου πεις αλλά το γεγονός είναι οτι το αεροπλάνο είχε πρόβλημα, έπεσε και 150 τόσοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους... Έχεις δίκιο και αυτό είναι τραγικό αλλά άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε... Οι μηχανικοί έκαναν μια λάθος εκτίμηση με τραγικά αποτελέσματα... Ακούγετε σκληρό αλλά έτσι είναι... Χιλιάδες πτήσεις γίνονται κάθε μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα... Στατιστικά το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο αλλά όπως είπαμε είναι αδύνατον να μην γίνουν σε απειροελάχιστες περιπτώσεις ορισμένα λάθη... και αυτά τα λάθη πάλι σε ακόμα λιγότερες απειροελάχιστες περιπτώσεις οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα...

Από ένα αεροπορικό ατύχημα όλοι μαθαίνουν, ο κατασκευαστής , οι πιλότοι , οι μηχανικοί και αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερη ασφάλεια στις επόμενες πτήσεις...Ακούγετε πάλι σκληρό αλλά είναι ρεαλιστικότατο... Συμπέρασμα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την συντριπτική πλειοψηφία των αεροπορικών εταιριών... Χαλαρώστε και απολαύστε το ταξίδι σας... Η Spanair όπως και κάθε άλλη εταιρία είναι ασφελέστατη...
Καλά αεροπορικά ταξίδια...
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Και δευτερο περιστατικο.
ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

Παρίσι
Είκοσι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το αεροσκάφος των ιρλανδικών αερογραμμών Ryanair πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Λιμόζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, λόγω αποσυμπίεσης στην καμπίνα.
Το Μπόινγκ 737 το οποίο εκτελούσε την πτήση Μπρίστολ-Βαρκελώνη-Ζιρόνα, είχε αναχωρήσει από τη Βρετανία με προορισμό την Ισπανία.
Το αεροσκάφος έχασε ύψος 8.000 μέτρων μέσα σε πέντε λεπτά λόγω ξαφνικού προβλήματος αποσυμπίεσης στην καμπίνα. Όπως ανακοίνωσε η Ryanair, το αεροπλάνο προσγειώθηκε γύρω στις 23:30 τοπική ώρα (00:30 ώρα Ελλάδος) στη Λιμόζ για «προληπτικούς λόγους».

Στους 168 επιβάτες και στο επταμελές πλήρωμα, 26 παρουσίασαν ακουστικά προβλήματα.
Σε ένα άλλο περιστατικό, αεροσκάφος της εταιρίας Air Dolomiti, θυγατρικής της Lufthansa δεν πραγματοποίησε την Κυριακή απογείωση από το αεροδρόμιο του Μονάχου, όταν καπνοί αναδύθηκαν στο βασικό σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου.
«Οι 59 επιβάτες και το τετραμελές πλήρωμα υποχρεώθηκαν να κατεβούν από το αεροσκάφος όταν ήχησε ο συναγερμός καπνού», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αερολιμένα Πέτερ Προυμ χωρίς να αναφέρει τα ακριβή αίτια του συμβάντος.
Εικόνες μεταδόθηκαν από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24 έδειχναν επίσης φλόγες στο κάτω μέρος του αεροπλάνου.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους τύπου ATR 72 με προορισμό τη Μπολόνια της Ιταλίας αναχώρησαν αργότερα με άλλο αεροπλάνο.



Και τριτο.Ελπιζω να σταματηση εδω το κακο.

Ουάσινγκτον
Σημαντικές καθυστερήσεις στην εναέρια κυκλοφορία εντός των ΗΠΑ σημειώθηκαν την Τρίτη, λόγω ενός προβλήματος στο δίκτυο υπολογιστών, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA).
Τα προβλήματα, όπως μετέδωσε το CNN, εμφανίστηκαν σε περισσότερα από 25 μεγάλα αεροδρόμια σε όλη την επικράτεια και οφείλονται σε πρόβλημα σε σύστημα που διαχειρίζεται δεδομένα των σχεδίων πτήσεων για τις ανατολικές ΗΠΑ.
Δεν υπήρξε επίσης πρόβλημα στα ραντάρ παρακολούθησης της εναέριας κυκλοφορίας.
Μέχρι αργά το βράδυ, οι αρμόδιοι δεν μπορούν να προσδιορίσουν το πότε οι πτήσεις θα διεξάγονταν και πάλι χωρίς καθυστερήσεις.
Παρά ταύτα, δεν επηρεάστηκε καθόλου η ασφάλεια των πτήσεων και η FAA, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, δεν έχασε την επαφή με καμία από τις 5.825 πτήσεις που βρίσκονταν στον αέρα.
Ανακοίνωση για τα προβλήματα εξέδωσε και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας που επισήμανε ότι «στον παρόντα χρόνο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχετίζεται με τρομοκρατία».

ΠΗΓΗ IN.GR
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Και εγώ επιλέγω να πετάξω ακόμα και όταν υπάρχει τρόπος να μεταβώ κάπου με άλλο τρόπο. Θεωρώ τα αεροπλάνα το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς.

Δυστυχώς όμως κάθε φορά που συμβαίνει ένα αεροπορικό ατύχημα το στομάχι μου δένετε κόμπος σκεφτόμενος τον αριθμό των ανθρώπινων ζωών που χάνονται σε μια στιγμή.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Και εγώ επιλέγω να πετάξω ακόμα και όταν υπάρχει τρόπος να μεταβώ κάπου με άλλο τρόπο. Θεωρώ τα αεροπλάνα το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς.

Δυστυχώς όμως κάθε φορά που συμβαίνει ένα αεροπορικό ατύχημα το στομάχι μου δένετε κόμπος σκεφτόμενος τον αριθμό των ανθρώπινων ζωών που χάνονται σε μια στιγμή.
Να συμπληρωσω,εκτος απο ασφαλεστερα,πολυ σημαντικο ειναι και γρηγορα.
Δεν γινεται να πας σε μια μακρυνη χωρα χωρις αεροπλανο.
Φαντασου να πας Αμερικη με πλοιο,ενα μηνα θα κανεις.
Ειναι αναποφευκτα.
Το σιγουρο ειναι οτι εχουν το μικροτερο ποσοστο ατυχηματων απο τα υπολοιπα μεσα μεταφορας.
Αλλα αν γινει ατυχημα,εχουν το μεγαλυτερο ποσοστα θανατων,επι των επιβενοντων.
Τωρα αμα τοχει η μοιρα σου,και μες στο ιδιο σου το σπιτι την παθαινεις.
 

Attachments

fosia

Member
Μηνύματα
36
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
είναι υπό συζήτηση
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Σίγουρα είναι το πιο ασφαλές μέσο, αλλά όταν ακούς το νούμερο των ανθρώπων, σου πέφτει βαρύ. Άμα κάνεις, όμως, τις προσθέσεις ενός σκ στην Ελλάδα ακόμα και για την Κόρινθο, αεροπλάνο θα έπαιρνες. Έχοντας χάσει δικούς μου ανθρώπους σε τροχαίο, προτιμώ τον επαγγελματία που δε θα ριψοκινδυνέψει για κανένα λόγο.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
xene ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας έδωσες .
ειναι οπως τα λές ,αν ειναι να έρθει ας έρθει ...παντως και έγώ δεν πρόκειται να καθίσω ποτέ στα αυγά μου επειδή καμιά φορά πέφτουν ...ίσα ίσα δεν καταλαβαίνεις και τίποτα ..λίγο ειναι αυτό ?
 
Μηνύματα
16
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Honk Kong
Ταξίδι-Όνειρο
Maurikios
Renata κουραγιο. Προσωπικά δεν το ακουσα μιας και μένω Γερμανία και δεν παρακολουθώ απο κοντά τα γεγονότα.
Κριμα για τους ανθρώπους. Όντως σοκαριστικό.

greeklad πολλά φιλιά
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.861
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom