Γενικά Αθήνα Βιέννη με αυτοκίνητο άλλου

kongo

Member
Μηνύματα
7
Likes
3
Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων αν δεν ποστάρω στη σωστή ενότητα. Θέλω να κάνω το ταξίδι ως τη Βιέννη με το αυτοκίνητο και ευτυχώς το φόρουμ είναι γεμάτο από πληροφορίες για το ταξίδι στα Βαλκάνια που σιγά σιγά αποδελτιώνω και συγκεντρώνω. Όμως, εδώ και στο ίντερνετ στάθηκε αδύνατο να βρω την απάντηση στο τι συμβαίνει αν η άδεια αυτοκινήτου βρίσκεται σε άλλο όνομα, από εκείνου που το οδηγεί. Εγώ για το ταξίδι θα δανειστώ το αυτοκίνητο του πατέρα μου, που φυσικά έχουμε το ίδιο επίθετο. Θα ήθελα να μάθω τι συμβαίνει στην Ε.Ε. αλλά και στα σκόπια - σερβία όπου θα περάσω;
 

nikiforos111

Member
Μηνύματα
54
Likes
13
Θα ξερουν να σου πουν,στην ασφαλιστικη εταιρια του αυτοκινητου.Ετσι κι αλλιως πρεπει να επικοινωνησεις μαζι τους για να βγαλεις πρασινη καρτα.
 

theodoros

Member
Μηνύματα
12
Likes
5
Εάν δεν έχεις βγάλει ακόμη πράσινη κάρτα μπορείς να ζητήσεις να σε αναφέρει στην κάρτα σαν οδηγό. Επίσης μπορείς σε ένα ΚΕΠ να επιμκυρώσεις μια βεβαίωση στα Ελληνικά και στα Αγγλικά που να αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος σου επιτρέπει να βγάλεις εκτός χώρας το συγκεκριμένο όχημα. Το έχω κάνει σε ταξίδι στην Ουγγαρία, αν και κανείς στα σύνορα των ενδιάμεσων χωρών δεν ζήτησε τίποτε παραπάνω εκτός από την πράσινη κάρτα του οχήματος
 

kostasSTi

Member
Μηνύματα
61
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
South Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Tokyo
Κανενα μα κανενα προβλημα. Εγω ταξιδεψα το Νοεμβριο Ελλαδα-Πολωνια και κανεις δεν ασχοληθηκε με την αδεια. Ουτε χρειαζεται κατι ειδικο στην ασφαλεια περα απο την πρασινη καρτα.Το αυτοκινητο ειναι στο ονομα της μητερας μου. Βουρ και καλο δρομο!!
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Κανενα μα κανενα προβλημα. Εγω ταξιδεψα το Νοεμβριο Ελλαδα-Πολωνια και κανεις δεν ασχοληθηκε με την αδεια. Ουτε χρειαζεται κατι ειδικο στην ασφαλεια περα απο την πρασινη καρτα.Το αυτοκινητο ειναι στο ονομα της μητερας μου. Βουρ και καλο δρομο!!
Το γνωριζεις το θεμα η επειδη δεν ετυχε τιποτα σε σενα,το προτεινεις....?
 

kostasSTi

Member
Μηνύματα
61
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
South Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Tokyo
Πριν φύγω, επικοινώνησα με τις πρεσβείες των χωρών που είναι εκτός Ε.Ε. για να σιγουρευτώ για τα ταξιδιωτικά έγγραφα και μια από τις ερωτήσεις που έκανα, ήταν και αυτή. Μου είπαν οτι αφού το αυτοκίνητο συνοδεύεται από τα χαρτιά του και την πράσινη κάρτα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και μου φαίνεται λογικό, αφού πολλά αυτοκίνητα δεν είναι στο όνομα του οδηγού (φορτηγά, επαγγελματικά, οχήματα από leasing). Μπορεί και ο kongo να επικοινωνήσει με τις πρεσβείες που τον ενδιαφέρουν και να σιγουρευτεί πριν ξεκινήσει.
 

Eleannidi

Member
Μηνύματα
46
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
ποιός ξέρει πού...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το καλοκαίρι του 2011 πέρασα με αυτοκίνητο τα εξής μέρη:

Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία & Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Καταρχήν μπορείς να ταξιδέψεις ή με τη νέου τύπου ταυτότητα ή με διαβατήριο (πληροφορία από τις πρεσβείες). Επειδή το αυτοκίνητο δεν ήταν στο όνομά μου, θεώρησα στο Αστ.Τμήμα (φαντάζομαι κάνει και το ΚΕΠ) την παρακάτω βεβαίωση. Αλλά όπως λέει και ο theodoros μόνο την πράσινη κάρτα κοιτάνε και αν. Καλό όμως να είσαι καλυμμένος από όλες τις πλευρές γιατι ποτέ δεν ξέρεις σε ποιό στραβόξυλο θα πέσεις.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ/ AUTHORISATION
O κάτωθι υπογράφων (Ονομ/νο, ΑΔΤ, Διεύθυνση) εξουσιοδοτώ:
τον/την/τους (Ονομ/νο, ΑΔΤ, Διεύθυνση)
να οδηγήσουν και να χρησιμοποιούν στο εξωτερικό το παρακάτω περιγραφόμενο όχημα:
Μαρκας:
Τύπου:
Χρώματος:
Αρ. Κυκλοφορίας:
Αρ. Πλαισίου:

The undersigned (Ονομ/νο, ΑΔΤ, Διεύθυνση, αγγλιστί) authorise:
(Ονομ/νο, ΑΔΤ, Διεύθυνση, αγγλιστί)
to drive and use abroad the vehicle described below:
Brand:
Model:
Colour:
Vehicle Registration Plate:
Vehicle Identification No:

Ημ/νία
Ο εξουσιοδοτών/ the delegator
 

kongo

Member
Μηνύματα
7
Likes
3
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, υπήρξαν πολύ βοηθητικές. Με την πράσινη κάρτα υπήρξε ένα ζήτημα, η ασφαλιστική εταιρεία μου την έστειλε σε email και μου συστήνει να την εκτυπώσω είτε σε πράσινο χαρτί, είτε με φόντο πράσινο μελάνι. Ξέρει κανείς κατά πόσο αυτή είναι μια συνηθισμένη πρακτική και εάν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα στους διασυνοριακούς ελέγχους;
 

monoclone

Member
Μηνύματα
39
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πριν απο ένα χρόνο έκανα το ταξίδι Ελλάδα-Φυρομ-Σερβία-Ουγγαρία με αμάξι που δεν ήταν δικό μου. Δεν γνώριζα αυτές τις λεπτομέρειες κι επομένως δεν ειχα κάνει την επικυρωμένη βεβαίωση για το αμάξι. Κανείς δεν μου την ζήτησε!
Βέβαια τώρα που γνωρίζω θεωρώ πως ήμουν ίσως τυχερός αλλά καλό ειναι να είσαι τυπικός κ έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο γιατί τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να σου χαλάσουν την καλή διάθεση.
 

kongo

Member
Μηνύματα
7
Likes
3
Οι πληροφορίες που βρήκα σ' αυτό το φόρουμ υπήρξαν πολύτιμες για το σχεδιασμό του ταξιδιού, έτσι λοιπόν επιστρέφω στο θέμα για να γράψω τι τελικά συνέβη τον Ιούλιο του 2013. Ανακεφαλαιώνω το ζήτημα: θα ταξίδευα από την Αθήνα έως τη Βιέννη με αυτοκίνητο που δεν ήταν στο όνομα μου και άρα δεν αναγραφόταν το όνομά μου στη πράσινη κάρτα. Στις χώρες που ταξίδεψα (Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία, Τσεχία) με το αυτοκίνητο, μόνο στα Σκόπια χρειάστηκα την πράσινη κάρτα, όταν εισερχόμουν στη χώρα και από τις δύο πλευρές.

Πριν το ταξίδι επικοινώνησα με την ασφαλιστική μου εταιρεία και ζήτησα να αναγράφεται ως όνομα οδηγού και το δικό μου όνομα. Με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα τυπικό ή ουσιαστικό πρόβλημα, ότι δε γίνεται αυτό και ότι μέχρι και κλεμμένο αυτοκίνητο θα μπορούσα να βγάλω, χωρίς να είναι δικό μου. Μέσα στην ανακατωσούρα της προετοιμασίας ενός τόσο μεγάλου ταξιδιού, ξέχασα, ενώ είχα σκοπό, να βγάλω την εξουσιοδότηση που σοφά είχε προτείνει η Eleannidi λίγο πιο πάνω.

Η έκπληξη δεν άργησε να έρθει στους Ευζώνους. Ο συνοριακός φύλακας των Σκοπίων, σε άπταιστα ελληνικά, δε δεχόταν την πράσινη κάρτα και μου ζητούσε εξουσιοδότηση. Έπειτα από έντονη ανταλλαγή επιχειρημάτων, τηλέφωνο στην ασφαλιστική και κάποιο πανικό στους συνεπιβάτες μου, γιατί είχαμε να προλάβουμε κάτι στη Βιέννη, μου ζήτησε 10 ευρώ για να πιει ένα καφέ. Άπειρος από τέτοιου τύπου διασυνοριακές δοσοληψίες του έδωσα τα χρήματα χωρίς κάλυψη, εν είδει διοδίων. Μόνη παρηγοριά για το τσάμπα λάδωμα ήταν τα χρώματα που άλλαξε, όταν είδε να του δίνω ακάλυπτο το δεκάρικο.

Η ασφαλιστική έστειλε αμέσως με email καινούργια πράσινη κάρτα με το όνομά μου να εμφανίζεται ως οδηγού του αυτοκινήτου. Απορώ γιατί ήταν κόπος να το κάνει πριν, όπως της είχαμε ζητήσει. Δε χρειάστηκε πουθενά αλλού η κάρτα, παρά μόνο στο γυρισμό. Εν κατακλείδι, φροντίστε να έχετε εξουσιοδότηση και απαιτείστε να αναγράφεται το όνομα σας στην πράσινη κάρτα. Ωστόσο, υποπτεύομαι ότι αν είχαμε περισσότερη ψυχραιμία, θα γλιτώναμε το λάδωμα.

Υστερόγραφο: Για να εκτυπώσουμε μια έγχρωμη Α4 στη βιέννη, μας χρέωσαν 2 ευρώ επειδή ήμασταν νέοι χρήστες, άλλα 2 ευρώ επειδή χρησιμοποιήσαμε ίντερνετ και 1 ευρώ για την εκτύπωση. Σύνολο 5 ευρώ και μάλιστα μετά από έρευνα αγοράς σε 3-4 καταστήματα. Φροντίστε τις εκτυπώσεις σας από την πατρίδα.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.832
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom