Ανασκαφές πλούσιες σε ευρήματα

Klair

Member
Μηνύματα
2.218
Likes
25.864
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Ήταν από 5 έως 14 ετών όταν σφαγιάστηκαν τον 15ο αιώνα στο πλαίσιο ενός τελετουργικού: στο Περού, ό,τι έχει απομείνει από τουλάχιστον 251 παιδιά, απόδειξη της μεγαλύτερης σφαγής του είδους στην ανθρώπινη ιστορία, θα συγκεντρωθούν σύντομα σε ένα μουσείο.


Η ανακάλυψη, που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο από το National Geographic, έγινε κοντά σε απόκρημνη ακτή στον Ειρηνικό Ωκεανό, στην περιοχή Τρουχίγιο του βόρειου Περού, όπου υπήρχε ο προκολομβιανός πολιτισμός των Τσιμού (900-1450) ο οποίος στη συνέχεια ανατράπηκε από την αυτοκρατορία των ‘Ινκας.

Αρχιτέκτονες και μηχανικοί εργάζονται ήδη για την κατασκευή ενός μουσείου «όπου θα συγκεντρωθούν τα οστά που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να μεταφερθούν» από το σημείο όπου βρέθηκαν, εξηγεί ο Χοσέ Ρουίς, δήμαρχος της Χουαντσάκο, της μικρής πόλης κοντά στο Τρουχίγιο όπου βρέθηκαν οι σκελετοί σε δύο διαφορετικά σημεία. «Σήμερα, (τα απομεινάρια) θα μπορούν να έχουν έναν ασφαλή χώρο, μακριά από πλατσικολόγους, για να μπορούν να αναπαυθούν» ενώ το μουσείο «θα διαθέτει και εργαστήριο για έρευνες».

Η συνέχεια εδώ:

http://l.facebook.com/l.php?u=http:...fPZxNbu408DLSC2IM4cCgqvSVsB2bbkU1cYxfaZuNhkzW
 

Eleni_

Member
Μηνύματα
201
Likes
346
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε... Που?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν είναι ανασκαφή...

Ιερές Ανθρωποθυσίες
Οι Μεξικανοί αρχαιολόγοι μελετούν περίπου 200 κρανία από τον έναν πύργο που βρισκόταν κοντά στο τσομπαντλί για να εξάγουν στοιχεία σχετικά με τα θύματα των ανθρωποθυσιών
Συνέχεια: http://mobile.tovima.gr/Article.aspx?Id=1000019&catId=758
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.218
Likes
25.864
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Λασίθι

Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές - Τι έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη
Αρχαιολόγοι από 120 χώρες του κόσμου στο Σίσι για τη μεγάλη ανασκαφή.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα, με τους συμμετέχοντες στην ανασκαφή να ανέρχονται σε 120 από διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο λόγος για τον αρχαιολογικό χώρο στη θέση Μπούφος στο Σίσι, ο οποίος θα είναι ανοιχτός για το κοινό κάθε Τετάρτη, από τις 11 έως τις 12.00, με την άδεια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά, με τους επισκέπτες να παρακολουθούν τους αρχαιολόγους εν δράσει.


https://www.neakriti.gr/article/kri...afes-ti-efere-sto-fos-i-arhaiologiki-skapani/
 

Eleni_

Member
Μηνύματα
201
Likes
346
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε... Που?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Η θαλάσσια σπηλιά-έκπληξη που ανακάλυψαν λειτουργοί του Τμήματος Δασών στοv Πωμό! (pics)
Ένα διαμάντι έκρυβε για τόσα χρόνια… μάλλον και αιώνες η θάλασσα μεταξύ των χωριών Πωμού και Νέα Δήμματα στην Πάφο – Μία σπάνια σπηλιά – Μόλις χθες την εντόπισαν τυχαία λειτουργοί του Τμήματος Δασών – Μιλά στη Cyprus Times ο άνθρωπος που μπήκε μέσα – Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες
Eντυπωσιασμένοι οι λειτουργοί του Τμήματος Δασών από τον εντοπισμό χθες σπάνιας σπηλιάς στη θάλασσα μεταξύ των χωριών Πωμού και Νέα Δήμματα στην Πάφο.

Μιλώντας στη Cyprus Times o λειτουργός του Τμήματος Δασών, στον κλάδο άγριας πανίδας, Χάρης Νικολάου και ο άνθρωπος που μπήκε μέσα, ανέφερε ότι «κατά την χαρτογράφηση θαλάσσιων σπηλιών, πήγαμε για άλλα και βρήκαμε άλλα. Πήγαμε για να ελέγξουμε κάποια σπήλαια που ξέραμε και ενώ ερευνούσαμε βρήκαμε και αυτή την σπηλιά. Είναι παράλληλη με γκρεμό δεν φαινόταν η είσοδος της. Την έπιασε το μάτι μου και μπήκαμε».

Συνέχεια: http://cyprustimes.com/2018/07/11/i...-leitoyrgoi-toy-tmimatos-dason-sto-pomo-pics/
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.218
Likes
25.864
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Σύζυγος έκανε την απόλυτη θυσία για μια «αιώνια» αγκαλιά πριν από 3.000 χρόνια.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα βρέθηκαν αγκαλιασμένοι σε τάφο στην Ουκρανία, ο οποίος χρονολογείται πριν από 3.000 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ακράδαντα ότι η γυναίκα θάφτηκε ζωντανή για να συνοδεύσει τον σύζυγό της στον άλλο κόσμο.

Η έκθεση της αυτοψίας στα οστά του ζεύγους δείχνει ότι θα ήταν αδύνατο το σώμα της γυναίκας να πάρει αυτή τη στάση στην οποία βρέθηκε αν ήταν ήδη νεκρή. Οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι είναι πιθανό η γυναίκα να επέλεξε να πεθάνει μαζί με τον σύζυγό της. Εικάζουν ότι ήπιε δηλητήριο, μπήκε στον τάφο, αγκάλιασε τον σύντροφό της και πέθανε.

http://www.athensvoice.gr/world/459...a-aionia-agkalia-prin-apo-3000-hronia-eikones
 

Eleni_

Member
Μηνύματα
201
Likes
346
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε... Που?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τεράστια σαρκοφάγο στην Αλεξάνδρεια
Μια μεγάλων διαστάσεων σαρκοφάγο από μαύρο γρανίτη που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ετοιμάζονται να ανοίξουν οι αρχαιολόγοι.

Μήκους τριών μέτρων και με ύψος που φτάνει τα 2 μ. είναι η μεγαλύτερη του είδους της που έχει βρεθεί στην περιοχή και έχει μείνει άθικτη για χιλιάδες χρόνια. Δίπλα της εντοπίστηκε δε ένα αλαβάστρινο κεφάλι που οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι απεικονίζει τον ιδιοκτήτη του τάφου.

Συνέχεια: http://mobile.tovima.gr/Article.aspx?Id=1002797&catId=758
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.218
Likes
25.864
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Σημαντική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρήκαν εργαστήριο μουμιοποίησης

Την έναρξη της ανασκαφής ενός εργαστηρίου μουμιοποίησης που ανακαλύφθηκε μαζί με ένα κοινόχρηστο ταφικό χώρο, αποτελούμενο μοναδικά από διάφορους ταφικούς θαλάμους και χρονολογείται από τη Σαϊτ-Περσική περίοδο (664-404 π.Χ.), νότια της Πυραμίδας Unas στη νεκρόπολη της Σακάρα στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κ. Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Συνέχεια:

https://m.lifo.gr/now/culture/20051...-stin-aigypto-vrikan-ergastirio-moymiopoiisis


 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.529
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom