Ανασκόπηση Ταξιδιών 2019

depy!!!

Member
Μηνύματα
741
Likes
2.013
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Καλή Χρονιά κι από μένα
Λοιπόν, έχουμε και λέμε, 7 ταξίδια στο εξωτερικό, σε 3 ηπείρους (Ευρώπη – Ασία – Αφρική)

Η αρχή έγινε το Γενάρη με ένα 10ημερο ταξίδι στο Μαρόκο. Με νοικιασμένο αυτοκίνητο κάναμε τον κλασσικό γύρο της χώρας, η διάσχιση του Μεγάλου Άτλαντα δεν παρουσίασε δυσκολίες, τέλεια η διανυκτέρευση στην έρημο, καταπληκτική η μεδίνα της Φεζ… Εννοείται βέβαια ότι αφήσαμε εκκρεμότητες για να έχουμε λόγο επιστροφής.

Το Φλεβάρη 5 μέρες στη Μάλτα. Πολύ όμορφο νησί και αρκετά κοντά μας, αλλά πάντα το κέρδιζε στα σημεία κάποιο άλλο ταξίδι. Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, άξιζε η επίσκεψη.

Το επόμενο ταξίδι έγινε τον Ιούνιο, 6 μέρες Ισραήλ και Παλαιστίνη. Πολύ δυνατή εμπειρία, εκτός από την Ιερουσαλήμ επισκέφθηκα Χεβρώνα και Ραμάλα. Δυστυχώς χρόνος για Ναμπλούς δεν υπήρχε. Νοικιάσαμε όμως αυτοκίνητο για 2 μέρες και από Ιερουσαλήμ κάναμε μια βόλτα Ναζαρέτ, λίμνη Γαλιλαίας, Άκρε, Χάιφα και καταλήξαμε Τελ Αβίβ. Η ζέστη ήταν εξοντωτική, καλύτερος μήνας μάλλον θα είναι ο Απρίλιος ή ο Οκτώβρης.

Ιούλιο έκανα ένα 10ημερο ταξίδι σε Βόρεια Μακεδονία και Κόσσοβο. Από Σκόπια, Πρίστινα, Μιτρόβιτσα, Πρίζρεν και ξανά Σκόπια και Οχρίδα. Φοβερή η αίσθηση στο Κόσσοβο, του να κινείσαι σε μέρη που υπέφεραν τόσα πολλά στο κοντινό παρελθόν και τα προβλήματα τους συνεχίζουν.

Ο υπόλοιπος Ιούλιος πέρασε με μπάνια στο Αίγιο

Τον Αύγουστο πραγματοποίησα ένα 15μερο road trip που ήθελα να κάνω από τον προηγούμενο χρόνο. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς κλεισμένα ξενοδοχεία, όπου μου άρεσε έμενα και σε όποιο μέρος μου έκανε κλικ στο χάρτη πήγαινα. Ανέβηκα από Θήβα -πήγα επιτέλους στο νέο της μουσείο- Γαλαξίδι, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Πάργα, Σύβοτα, Ηγουμενίτσα και μπήκα Αλβανία. Εκεί έκανα ένα μικρό κύκλο -Άγιοι Σαράντα, Μπουντρίντ, Χειμάρα, Αυλώνα, Μπεράτ, Αργυρόκαστρο. Ήθελα να κατέβω σιγά σιγά στην Αθήνα περνώντας από Τζουμέρκα, αλλά λόγοι ανωτέρας βίας με έκαναν να κατέβω καρφί από τα Γιάννενα.

Και έρχεται ο Νοέμβρης με το καλύτερο ταξίδι του χρόνου και ένα από τα καλύτερα ταξίδια μου γενικώς. 20 μέρες στην Ινδία -12 μέρες αφιέρωσα στο Ρατζαστάν και τις υπόλοιπες σε Δελχί, Άγρα, Βαρανάσι και Κατζουράχο. Την Ινδία τη λάτρεψα….

Και ο χρόνος κλείνει με 4 μέρες το Δεκέμβρη στη Βιέννη για να απολαύσω το κεντροευρωπαικό χριστουγεννιάτικο κλίμα. Ο καιρός ήταν πολύ καλός, γύρω στους 8 βαθμούς η θερμοκρασία και δεν έβρεξε καμία μέρα. Ιδανικά για περπάτημα, πρέπει να έκανα παααρα πολλά χιλιόμετρα.

Εύχομαι το 2020 να έχουμε υγεία πάνω απ όλα, καλή διάθεση και φυσικά τα μέσα να εξακολουθήσουμε και γιατί όχι να πραγματοποιήσουμε και τα ονειρεμένα μας ταξίδια.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.752
Likes
15.222
μπορεις να μοιραστεις κατι περισσοτερο γιαυτο;;
Από το Greenwich που βρίσκεις ρούχα με οργανικό βαμβάκι, τσάντες σε διάφορα ιδιαίτερα σχέδια όπως π. χ. yoshi αλλά και άλλες μάρκες, τα καπέλα σε διάφορες αγορές από το Spitalfields, μέχρι το Covent garden, Portobello κλπ., τα ρούχα αγγλικής μάρκας που εστιάζει σε vintage στυλ στο Spitalfields σε πολύ χαμηλές χαμηλές τιμές, μαγαζάκια θεματικά στην αγορά του Greenwich π. χ. με θέμα ταξίδια και τα πάντα γύρω από αυτά από τετράδια με χάρτες μέχρι ότι άλλο τραβά η ψυχή του ταξιδοφιλου κλπ. Γενικά το Λονδίνο είναι από τα λίγα μέρη που αφιερώνω χρόνο για αγορές.
Η αλήθεια είναι πως στα μεγάλα πολυκαταστηματα τύπου Liberty βρίσκεις και του πουλιού το γάλα αλλά οι τιμές είναι πολύ ψηλά για το μέσο Έλληνα. Οπότε οι πάμπολλες υπαίθριες και μη αγορές είναι καλή εναλλακτική.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.819
Likes
18.768
Ανασκόπηση ευτυχίας:

1. Ιορδανία τον Ιανουάριο.
2. Κωνσταντινούπολη αρχές Μαρτίου.
3. Άμστερνταμ τέλος Μαρτίου.
4. Ταξιδάρα στο Περού σόλο το Πάσχα.
5. Παλέρμο (τι άμο) τον Ιούνιο.
6. Βαλτικές τον Ιούλιο με τον τζούνιορ.
7. Μαρόκο τον Οκτώβριο.
8. Άμστερνταμ ξανά τον Νοέμβριο, σε ταξιδάρα ολκής. Περιττό να πω ότι και στα δύο ταξίδια στο Άμστερνταμ πέρασα υπέροχα αλλά το 2ο ήταν το πιο σπέσιαλ μακράν.

Καλό ταξιδιωτικό 2020!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.276
Μηνύματα
886.007
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom