Βιέννη Αντιπροσωπευτικά cafe στη Βιέννη

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Sacher, Philharmonikerstrasse 4, www.sacher.com.

Αποτελεί ουσιαστικά το καφέ του ξενοδοχείου Sacher.

Είναι εμπειρία να πεις τον καφέ σου εδώ, στο πιο ονομαστό μέρος της Βιέννης, πασίγνωστο για την ομώνυμη σοκολατένια τούρτα, της οποίας η συνταγή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό από το 1832. Είναι ανοικτό όλο το χρόνο, από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα. Μπορείς να καθίσεις έξω, καθώς και να απολαύσεις ζωντανή μουσική.

Meierei Schonbrunn Concert Cafe

13., Schlosspark Schonbrunn Kronprinzengarten
Tel. & Fax 817 76 01, www.meierei-schoenbrunn.at

Στεγάζεται στο παβιγιόν που χτίστηκε στους κήπους του παλατιού, για τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ. Εδώ σερβίρεται και η τούρτα Biedermeiertorte, συνέχεια μια παλιάς συνταγής. Είναι ανοικτά από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, από τις 9 το πρωί μέχρι το κλείσιμο του πάρκου.

Mozart bei der Oper, Albertinaplatz 2, Tel. 24 100-221, www.cafe-wien.at
Υπάρχει από το 1794. Την εποχή του καλλιτεχνικού ρεύματος Biedermeier, αποτέλεσε ένα πασίγνωστο σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και πνευματικών ανθρώπων. Είναι ανοικτό όλο το χρόνο, από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα. Μπορείς να καθίσεις έξω, και να ξεκουραστείς από τις επισκέψεις σου στα γύρω αξιοθέατα, καθ΄ όσον είναι ακριβώς πίσω από το Albertina, και κοντά στα Αυτοκρατορικά ανάκτορα και την ΄Οπερα.

Central Concert Cafe Herrengasse / Strauchgasse, Tel. 533 37 63-26
www.palaisevents.at
΄Ενα χαριτωμένο φιλολογικό καφενείο, γνωστό από τον ποιητή PeterAltenberg, ο οποίος σύχναζε εδώ γύρω στα 1900. Σερβίρει βιεννέζικη κουζίνα αν θέλεις να τσιμπίσεις κάτι, καθώς και χορταστικό πρωινό με σπιτικά γλυκά. Είναι ανοικτό όλο το χρόνο. Δευτέρα έως Σάββατο από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές και τις αργίες ανοίγει 10 με 10.
Μπορείς να απολαύσεις ζωντανή μουσική καθημερινά από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Landtmann Concert Cafe , Dr.-Karl-Lueger-Ring 4, Tel. 24 100-0 www.landtmann.at
Το πιο in καφέ της Βιέννης. ΄Ανοιξε το 1873 και από τότε συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Επώνυμοι το έχουν προτιμήσει όπως ο Φρόυντ, η Μάρλεν Ντίντριχ, η Ρόμυ Σνάιντερ, ο Μπαρτ Λάγκαστερ, η Χίλαρυ Κλίντον, ο Πωλ Μακάρτνευ. Θα πεις τον καφέ σου όλο το χρόνο, από τις 7,30 το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα και αν θέλεις μπορείς να καθίσεις και έξω. Υπάρχει, κάποιες απογευματινές ώρες, ζωντανή μουσική.

Braunerhof Concert Cafe, Stallburggasse 2, Tel. 512 38 93, www.braeunerhof.at
Στέκι του δραματουργού και ποιητή του μεσοπολέμου ThomasBernhard, που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης, στον τομέα των παλαιοπωλών, ανάμεσα στα Αυτοκρατορικά Ανάκτορα και το Graben. Μέχρι σήμερα είναι τόπος συγκέντρωσης προσωπικοτήτων της πολιτικής και του πολιτισμού. Ανοικτό όλο το χρόνο, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 9 το απόγευμα, το Σάββατο 8 με 7 και τις Κυριακές και αργίες, 10 το πρωί με 7 το απόγευμα. Κάποιες μέρες έχει ζωντανή μουσική από το μεσημέρι και μετά. Είναι ονομαστό για τα σπιτικά γλυκά του.

Imperial Concert Cafe,KaerntnerRing 16, Tel. 501 10-389, www.luxurycollection.com
Στεγάζεται στο ομώνυμο ξενοδοχείο, στο οποίο η διαμονή είναι πραγματικά αυτοκρατορική. Από το 1873 σερβίρει καφέ και φημίζεται για την ImperialTorte του. ΄Ισως αυτή να απολάμβανε και ο Φρόυντ, που προτιμούσε και αυτόν τον χώρο για τον καφέ του. Το περιβάλλον σε καθηλώνει από την πολυτέλεια και παραπέμπει στις εποχές που ήταν κομμάτι του παλατιού Wurttemberg. Είναι πολύ καλή ιδέα να έρθεις εδώ πριν ή μετά την όπερα. Είναι ανοικτό καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ υπάρχει ζωντανή μουσική το Σαββατοκύριακο από τις 3,30 το μεσημέρι μέχρι τις 7,30 το απόγευμα.

Cafe-Restaurant Residenz Schonbrunn, Schloss Schonbrunn / Kavalierstrakt 52, Tel. 24 100-0 www.cafe-wien.at
Το πιο αυτοκρατορικό καφέ της πόλης. Ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ και η Αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία είχαν τις προτιμήσεις τους σε γλυκά και φαγητά, τα οποία μπορείς να δοκιμάσεις και εσύ, σήμερα. Κάθε μία ώρα πραγματοποιείται το σώου δημιουργίας του στρούντελ με μήλα, στο βασιλικό φούρνο του καφέ. ΄Οσοι το παρακολουθούν, θα πάρουν και τη συνταγή για να δοκιμάσουν μόνοι τους τις δυνατότητές τους στις αυτοκρατορικές προτιμήσεις.
Ανοικτό όλο το χρόνο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα. Μπορείς να καθίσεις και έξω. Υπάρχει ζωντανή μουσική το Σαββατοκύριακο, 2,30 – 4,30.

Hofburg Concert Cafe, Hofburg / Innerer Burghof, Tel. ++43/1/24100 – 0
Die Caf
Μετά από την επίσκεψη στα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, το μουσείο της Σίσυ, τη συλλογή του ασημιού, τους θησαυρούς και την Ισπανική Ιππική σχολή, θα πιεις καφέ εδώ, ως προσκύνημα στην παλιά Αυστρία, η οποία εξακολουθεί και παραμένει ζωντανή. Είναι ανοικτά καθημερινά, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα, ενώ μπορείς να πιεις και τον καφέ σου έξω.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.276
Μηνύματα
886.005
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom