Αξιοθέατο που έγινε αφορμή ταξιδιού

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Οι λόγοι για να αποφασίσουμε ένα ταξίδι μπορεί να είναι πολλοί.. Εδώ θέλω να συζητήσουμε οτιδήποτε είδαμε, ακούσαμε, διαβάσαμε και μετά το βάλαμε στόχο να πάμε σε αυτό το μέρος για να το δούμε.. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, μια φωτογραφία που είδαμε στο ίντερνετ από ένα φοβερό τοπίο ή ένα εντυπωσιακό μνημείο, ένα βιβλίο που διαβάσαμε και περιγράφει ένα συγκεκριμένο μέρος, κάτι που είδαμε σε κάποιο ταξιδιωτικό περιοδικό, κάτι που μελετήσαμε στο σχολείο κτλ κτλ.. Φυσικά κάθε προορισμός έχει πολλά να προσφέρει και μπορεί άλλα να περιμέναμε και τελικά άλλα να μας κέρδισαν, αλλά θέλω να μιλήσουμε για αυτό που μας τράβηξε το ενδιαφέρον και βάλαμε στόχο να το δούμε. Αν υπάρχει και θέλετε να παραθέσετε φωτογραφικό υλικό ακόμα καλύτερα! Και βέβαια δεν είναι ανάγκη να έχει γίνει ήδη το ταξίδι, εκτός από αυτά που πήγατε τελικά, μπορείτε να παραθέσετε και αξιοθέατα που σας έχουν εντυπωσιάσει και θέλετε οπωσδήποτε κάποια στιγμή να δείτε!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Θα αναφερθώ για το ταξίδι που ήδη ξεκίνησα να γράφω ιστορία:
Ηampi (Ινδία): Είχα δει φωτογραφίες σε έναν ταξιδιωτικό οδηγό, από κοντά ήρθε και η ιστορία με τις φωτογραφίες της renata και έδεσε το γλυκό.
Από κοντά εικόνες από τις σπηλιές Ellora & Ajanta στο διαδίκτυο, εικόνες από τα backwaters της Κεράλα, το Munnar στην κινηματογραφική Ιστορία του Πι… ε δεν θέλει και πολύ
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Είναι σαν να περιγράφεις το επικείμενο ταξίδι μου στην πορτογαλία πρώτα ο θεός.Κάτι που θα περιγράψω όταν γυρίσω με το καλό, τους λόγους και τι ήταν αυτό που με τράβηξε σ'αυτή τη χώρα να την επιλέξω για ταξίδι.Αυτά όμως στην επιστροφή.

Από αυτά που έχω ήδη πάει θα πω πως επέλεξα για πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό την Βενετία.Δεν χρειάζεται να πω τους λόγους.Ψηλά στην λίστα επιθυμιών των περισσοτερων ανθρωπων και όνειρο ζωής για κάποιους.Οπότε η γραφικότητα και η ιδιαίτερότητα της με τράβηξαν σαν μαγνήτης αδιαφορώντας για το πόσο ακριβή είναι.Πριν πάω αυτό που περίμενα να δω είναι η θέα από τη γέφυρα Academia που είχα δει άπειρες φωτογραφίες,την γέφυρα Rialto και βέβαια τα διαβρωμένα και φθαρμένα σπίτια ανάμεσα στα κανάλια που καθιστούν την Βενετία τόσο διαφορετική και μοναδική.
 

Gin Tonic

Member
Μηνύματα
24
Likes
97
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Είναι πολύ μακρύς ο κατάλογος, οπότε θα επικεντρωθώ στο τελευταίο ταξίδι μου, στη Νάπολη. Δεν θα μιλήσω για αξιοθέατο αλλά για αξιο...φάγωτο. Συλλέγοντας πληροφορίες στο travelstories για την πόλη, έπεσα πάνω στην @Dafni και leon00 που περιδρομιάσανε τα πάντα στο διάβα τους, αφήνοντας πίσω τους λεκέδες από τυριά και άδεια κουτιά πίτσας.
Η ιστορία τους για τη Νάπολη αρχίζει έτσι:

Το φαγητο
Φάγαμε….,φάγαμε…, φάγαμε…..και τι δε φάγαμε… Λοιπόν θα ξεκινησω από τις πιτσες που φημιζονται τόσο!
Μπαίνεις στο νόημα αμέσως για το τι θα επακολουθήσει.

Γλυκά, πίτσα, παγωτά, πίτσα, καφέδες πίτσα και όλα ειπωμένα με αμαρτωλές περιγραφές. Γουρούνιασμα, ξεκοίλιασμα κανονικό και επαναλαμβανόμενο. (sorry) :innocent:

Αφορμή για το ταξίδι μπορεί να μην ήταν, δεν υπήρχε άλλωστε, αλλά αυτή η κάθοδος στην κόλαση συντέλεσε τα μάλα για να κλείσω διαμονή στο κέντρο του αμαρτωλού τριγώνου. Di Matteo, Sorbilo, Da Michele. Δεν με βολεύουν τα παγκάκια.
IMG_8003.JPG IMG_8056.JPG IMG_8205.JPG

Δεν φταίω εγώ, αυτοί αρχίσανε πρώτοι. :rolleyes-80:
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.501
Likes
8.021
Οταν ημουν στο Δημοτικο ειχα δει την ταινια "Εγκλημα στο Νειλο" που εδειχνε τις Πυραμίδες, το Καρνακ και το Αμπου Σιμπελ και ηταν τα πρωτα αξιοθεατα που μου προκαλεσαν δεος και αποτελεσαν ονειρο να τα επισκεφθω, αν και σαν ταξιδι πραγματοποιηθηκε αρκετα χρονια αργοτερα και επαναληφθηκε περσι.
Χωρις να αναφέρονται συγκεκριμενα αξιοθεατα, ονειρο για ταξιδι στην Ινδια αποτελεσα το βιβλιο "Ο Γυρος του Κοσμου σε 80 Μερες" που διαβασα, επισης, στο Δημοτικο.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.051
“Και ξέρει η καρακάξα η μάνα της τους Φλαμανδούς ζωγράφους;” Φυσικά δεν είπα τη σκέψη μου φωναχτά. Αλλά την κοίταξα πατόκορφα και περισσότερο τη μύτη της. Υπήρχε λόγος.

Μεγάλωσε σε ενα χωριό, παιδί μικροαστικής οικογένειας, οι γονείς καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια για τις πολλά υποσχόμενες σπουδές της. Σπούδαζε με τον παράνομο παχυλό μισθό που τους έβγαλε το Πασόκ για τον παππού που -τάχα- ήταν παράλυτος αντιστασιακός αλλά χρειαζόταν -τάχα- μια νοσοκόμα. Ο παππούς ήταν μια χαρά, εννοείται. Η... νοσοκόμα-εγγόνι ήταν κάτι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά για σπουδές.

“Η μάνα μου έχει διακοσμήσει μόνη της το σπίτι. Έπιπλα μινιμαλιστικά με ύφασμα Πετρίδη. Στο πάτωμα σφυρήλατα κηροπήγια και στο τραπέζι του σαλονιού ακουμπισμένα πάντα χοντρά λευκώματα με τους Φλαμανδούς ζωγράφους. Όλοι στο χωριό έχουν να λένε.” είπε.

Όταν γνώρισα τη μαμά της τυχαία, το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν πότε θα κάνω πλαστική επέμβαση στη μύτη μου. Γιατί όλα τα κορίτσια στο χωριό τους φτιάχνουν τη μύτη τους στα 20. Κοίταξα καλά καλά τις μύτες της οικογένειας- ήταν αδιαμφισβήτητα μεγάλες. Ακούμπησα ασυναίσθητα τη δική μου.

“Και ξέρει η καρακάξα η μάνα της τους Φλαμανδούς ζωγράφους; Και κατ' αρχάς, τι διάολο είναι οι Φλαμανδοί ζωγράφοι;” σκέφτηκα νευριασμένη. Το δεύτερο μέρος της απορίας μου το διατύπωσα φωναχτά, κάπως πιο κομψά και με μια σχετική αδιαφορία μη φανεί ότι δεν έχω ιδέα. Ανάθεμα αν είχα ξανακούσει τη φράση.

Με πήγε στη φοιτητική βιβλιοθήκη της, έβγαλε ένα χοντρό λεύκωμα. Το ξεφύλλισα και το έκλεισα λίγο γρήγορα.

“Δεν είναι κάπως άσχημα τα μοντέλα;” είπα σιγά.

Κάποιο διάστημα μετά πήγα για συνέντευξη για τη θέση γραμματέα σε μια Αίθουσα Τέχνης για να συμπληρώσω το φοιτητικό budget. Μια από τις ερωτήσεις ήταν αν γνωρίζω να χειρίζομαι υπολογιστή. Κοίταξα με τρόμο το desktop στο γραφείο. “Δεν ξέρω, αλλά μπορώ να μάθω” είπα αργά αργα. Και άκουσα με έκπληξη την απάντηση της γκαλερίστας “Προς θεού, δεν έχω κι εγώ ιδέα. Αυτός ο υπολογιστής δεν θα ανοίξει ποτέ γιατί δεν θα συνεννοηθούμε. Αλλά θα διαβάσεις οπωσδήποτε όσο πιο σύντομα μπορείς τα βιβλία σ' αυτήν την βιβλιοθήκη”και μου έδειξε πίσω μου τα ράφια γεμάτα με βιβλία τέχνης. Κούνησα το κεφάλι μου και με προσέλαβε. Εκεί με περίμεναν πάλι οι Φλαμανδοί. Έπαψαν να μου φαίνονται άσχημα τα μοντέλα. Και γνώρισα πολλές τέτοιες καρακάξες όσο δούλεψα εκεί.

Χρειάστηκε να περιμένω αρκετά χρόνια ώσπου να γίνει πραγματικότητα το ταξίδι στο Βέλγιο.
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.297
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Τοσκάνη!Τόσα ένθετα στην Καθημερινή για την περιοχή, έχω δει τόσες ταινίες γυρισμένες εκεί,μες στους αμπελώνες..Τη λάτρευα προτού καν τη δω από κοντά την εξοχή της Τοσκάνης!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Nα πω και εγώ ότι το φόρουμ μου έχει δώσει πολλές φορές ιδέες για ταξίδια, και έβαλα σε προτεραιότητα προορισμούς που δεν είχα καν σκεφτεί. Το πρώτο παράδειγμα που θυμάμαι είναι η Μπριζ χάρη στις περιγραφές που διάβασα από αρκετά μέλη.. Δεν ήταν όμως κάποια συγκεκριμένη εικόνα η αφορμή.

Η Μόσχα ήταν ένας προορισμός που ενδιέφερε περισσότερο τον σύντροφό μου, αλλά όταν είδα φωτογραφίες από τον καθεδρικό του Αγ. Βασιλείου είπα πως εκεί θέλω να πάμε άμεσα να δω αυτό το πολύχρωμο μνημείο από κοντά.



Άλλη αφορμή για εκδρομή ήταν το Giant's causeway στην Β.Ιρλανδία. Θα πηγαίναμε σε έναν φίλο μας που μένει Ιρλανδία, και όταν έπεσα σε φωτογραφίες από το φυσικό αυτό φαινόμενο αποφασίσαμε να νοικιάσουμε αμάξι για να πάμε να το δούμε..



Επίσης απ'το σχολείο θυμάμαι στα θρησκευτικά όταν μαθαίναμε για την Αγ. Σοφιά και την αρχιτεκτονική της, το εντυπωσιακό της μέγεθος και τη μετατροπή της σε τζαμί πόσο με επηρέασε. Ήταν το νουμερο 1 αξιοθέατο που ήθελα να δω όταν πήγα στην Πόλη..

Πιο πρόσφατα τώρα, αυτό το καλοκαίρι που πήγαμε στην Σμύρνη, αλλάξαμε τα σχέδιά μας γιατί πέσαμε στο φόρουμ σε φωτογραφίες και μια ωραία ιστορία για το Pamukkale. Εγώ το είχα ξαναδεί παλιότερα στο φόρουμ, ο σύζυγος σε κάποιο αφιέρωμα, ε και αφού ήταν σχετικά κοντά πήγαμε και δε το μετανιώσαμε!



Και τέλος επίσης το καλοκαίρι που πήγαμε στη Λισαβόνα, πήραμε τρένο και λεωφορείο και πήγαμε στην Σίντρα μόνο και μόνο για να δούμε το υπέροχο, πολύχρωμο Pena Palace, που είχα πρωτοδεί σε φωτογραφίες στον ταξιδιωτικό οδηγό που μου χάρισε η @XristinaK μας :)



Σίγουρα είναι πολλά ακόμα αλλά αυτά μου ήρθαν πρώτα στο μυαλό..
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Στην προ travelstories εποχη οι περισσοτερες αφορμες για ταξιδια δοθηκαν απο περιγραφες φιλων{Αμστερνταμ,Πραγα,Μαλτα,Βαυαρια}, απο απωθημενα των μαθητικων μου χρονων και εικονων εργων τεχνης στα βιβλια{Ρωμη,Βενετια,Παρισι,Φλωρεντια,Κωνσταντινουπολη,Μαδριτη},απο ντοκιμαντερ στην τηλεοραση[Ανδαλουσια,Αυστρια},απο ταξιδιωτικα περιοδικα κι ενθετα εφημεριδων{Ρωσια,Βουλγαρια,Πολωνια} κοκ.Η πιο ΄περιεργη΄ αφορμη ηταν ο ελληνικος θριαμβος στο euro 2004 που με οδηγησε στη λατρεμενη Πορτογαλια λιγους μηνες αργοτερα!
 
Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
H ταινία "Only You" έχει κάνει το Ποζιτάνο διακαή πόθο μου! Ακόμα δεν το έχω πραγματοποιήσει αλλά σίγουρα θα συμβεί στο άμεσο μέλλον!

Επίσης, εντός του travelstories η ιστορία του Τraveller για τη λίμνη Κόμο, έγινε αφορμή για ένα από τα ωραιότερα μέρη που έχω επισκεφθεί!
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.494
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Η Ισλανδία βασικά έχει μπει στο πρόγραμμα για την φυσική της ομορφιά, που είναι το μεγαλύτερό της αξιοθέατο...
Ειδικά η βουτιά ανάμεσα σε δυο ηπείρους στην silfra μου έχει καρφωθεί στο μυαλό (μαζί με πολλά ακόμα)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.839
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom