Απεργία την κυριακή - τώρα τι κάνουμε?

SkullFlower

Member
Μηνύματα
518
Likes
97
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Όταν έχει απεργία(τρεις φορές μου έχει τύχει) παίρνω τηλέφωνο και το αλλάζω.
Άμα σε λέω μετά Μητσοτάκη φταίω?



Ον τόπικ να πάρει τηλ να ζητήσει να του αλλάξουν και την επιστροφή. Περιμένεις πιο σοβαρή και αξιόπιστη απάντηση εδώ μέσα από το να πάρει ο ίδιος ένα τηλ να μάθει τις επιλογές του?
 

alexandra75

Member
Μηνύματα
199
Likes
25
SkullFlower, όπως έγραψα και πιο πάνω αύριο το απογευμα θα ξέρουμε σίγουρα (πήρε ήδη τηλ και μόνο αυτή την απάντηση του έδωσαν), για αυτό είπα να ακούσω δικές σας εμπειρίες για να γνωρίζει τις πιθανότητες και τα σενάρια που πρόκειται να παίξουν.
 

Marizaki

Member
Μηνύματα
154
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
alexandra..νομίζω αγχωθηκατε λιγο παραπανω! Πήρες το χειρότερο σενάριο του να αλλάξει η πτήση για Τρίτη ενω δεν ξέρουμε καν αν θα γίνει όντως η απεργία! βεβαια ταξίδι στην Αμερική είναι αυτο (καταλαβαίνω) αλλα...αν τα έχει κανονίσει όλα...ας πάει κ Τρίτη!!! Θα κουραστει λίγο παραπάνω αλλα δε νομίζω να ΜΗΝ αξίζει!!! Ενημερωτικά πάντως μου έχει τύχει να είμαι στη Γερμανία και την ημέρα επιστροφής να γίνεται απεργία. Είχα μία πτήση Lufthansa και δύο Aegean. Μου τηλεφώνησαν λοιπόν απο το πρακτορίο που είχα κλήσει τα εισητήρια και με ρώτησαν αν ήθελα να ταξιδέψω μία μέρα πριν ή μία μέρα μετα. Ας ειστε αυριο σε ετοιμότητα κ μόλις δει την ανακοίνωση για τν απεργία (στο in.gr πχ) ας πάρει αμέσως τηλέφωνω για να είναι κ σίγουρος ότι θα έχει θέση.
Καλή τύχη...αν και δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα :)
 

elmaria

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Επίσημη απάντηση για το εάν θα γίνει η απεργία ή όχι θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. Προς το παρόν αναμένουμε...

Σε περιπτώσεις τέτοιες που δεν ευθύνετε ο πελάτης τότε η αεροπορικές μπορούν να σου αλλάξουν τις ημερομηνίες χωρίς καμία επιβάρυνση καθώς και να σου ακυρώσουν το εισιτήριο χωρίς καθόλου ακυρωτικά ακόμα και στα πολύ οικονομικά εισιτήρια. Φυσικά για να ισχύσουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει πρώτα να βγεί επίσημη ανακοίνωση για απεργία.
 

stefanos80

Member
Μηνύματα
80
Likes
5
αυτό με την Παρασκευή πότε προέκυψε γιατί τα ειδησεογραφικά site γράφουν πως σήμερα το απόγευμα θα οριστικοποιηθεί.
 

Eleni_

Member
Μηνύματα
201
Likes
346
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε... Που?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Λοιπόν, μια φίλη μου ταξίδευε για Λονδίνο την Πέμπτη 7/10, την μέρα δηλαδή που είχε εξαγγείλει απεργία η ΑΔΕΔΥ. Ταξίδευε με Easy Jet, τα εισιτήρια ήταν saver και είχαν εκδοθεί μέσω internet. Της άλλαξαν την πτήση για κάποιες ώρες αργότερα, οπότε είχε λήξει η απεργία και ταξίδεψε κανονικά για Λονδίνο.
Επίσης, κάτι παρόμοιο είχε συμβεί σε ένα φίλο μου. Είχε πτήση Μυτιλήνη-Αθήνα με ΟΑ και κηρύχθηκε απεργία. Του άλλαξαν την πτήση για την επόμενη ημέρα και του πλήρωσαν και το ξενοδοχείο γιατί θα είχε 1 βράδυ επιπλέον διαμονής στο νησί.
Σε ερώτηση που έθεσα η ίδια στο τμήμα εξυπηρέτησης της Aegean για το τι γίνεται σε περιπτώσεις απεργίας, μου απάντησαν ότι εφόσον υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για απεργία, τότε επικοινωνούν οι ίδιοι με τους πελάτες που έχουν βγάλει τα εισιτήρια τους μέσω internet και τα πρακτορεία με τους δικούς τους και τους ενημερώνουν για το πότε αναβάλλεται η πτήση τους. Σε περίπτωση αποδοχής της αλλαγής κόστος δεν υφίσταται.
Τέλος, θα συμφωνήσω με τον SkullFlower ότι την πιο ασφαλή απάντηση θα την πάρει μόνο αν επικοινωνήσει και με τις δυο αεροπορικές και ζητήσει ενημέρωση –ει δυνατόν γραπτή- σχετικά με τα δικαιώματά του σε περίπτωση απεργίας.
 

stefanos80

Member
Μηνύματα
80
Likes
5
Eleni, μια διευκρίνηση σε κάτι που ίσως δεν κατάλαβα καλά.
Αν η πτήση μεταφερθεί άλλη μέρα και ώρα, και δεν δεχτώ να ταξιδεψω θα έχω επιστροφή του συνόλου του ποσού??

την προηγούμενη πέμπτη 7/10 είχε στάση εργασίας 4 ωρών, οπότε μπορούσαν να μεταφερθούν πτήσεις την Κυριακή 13/10 έχουν εξαγγείλει 24ωρη.....
 

Andadora

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΥορκ ΛοςΑντζελες οδικως
Μόλις επιβεβαιωθεί η απεργία πρέπει να επικοινωνήσεις με τον εκδότη του εισιτηρίου ή την αεροπορική εταιρεία. Θα προτείνουν την πρώτη ''διαθέσιμη'' πτήση χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν δωρεάν και την ημερομηνία επιστροφής. Οπότε παίρνεις απόφαση εαν θα πραγματοποιήσεις το ταξίδι με μικρότερη διάρκεια ή αλλιώς παίρνεις πλήρη επιστροφή χρημάτων.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Όπως και να έχει καλή τύχη & καλό ταξίδι:p
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ευτυχως γιατι μεχρι στιγμης εκει που τη γλυτωναμε ηταν οτι ταξιδευω ΣΚ και αργιες.
Αν αρχισουν τωρα οι ελενκτες τις απεργιες και τα ΣΚ ...καηκαμε!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.017
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom