Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

geokiri

Member
Μηνύματα
23
Likes
5
Σε σπίτια περίπου 15-35€/βραδιά/δίκλινο για διαμονή
Φαγητό σε πεταμένο 3€, αξιοπρεπές 10€, πολύ καλό 20€, γκουρμεδάρα 35€
Ταξί εντός Αβάνας 2-8€ ανάλογα την απόσταση
Ποτό 2-5€
Μουσείο 1-10€
colectivo για Τρινιδάδ 35-40€/άτομο από Αβάνα

πιστωτικές βασικά για χρεώσεις σε ξενοδοχεία.






Βινιάλες εξαιρετικό και για μένα, το χάιλάιτ της Κούβας για πολύ κόσμο. Cienfuegos πανέμορφο με αρκετά να δεις και να κάνεις, αν όχι διανυκτέρευση τουλάχιστον μερικές ώρες.


Τα ευρώ σε χαρτονόμισμα είναι προτιμότερα. Τα δίνεις όπου θεωρείς πως υπάρχει περισσοτεη ανάγκη.






Επίσης συνάλλαγμα κάνουμε στο αεροδρόμιο, υπάρχουν και περιπτώσεις που δέχονται ευρώ;
Για μικροπληρωμές μόνο σε πέσος, για μεγάλες πληρωμές σε ευρώ, στα ξενοδοχεία μόνο κάρτα. Συνάλλαγμα κάνεις στη μαύρη αγορά, οπουδήποτε αλλού χάνεις 60%.


όπως επίσης η καρτα για δεδομένα αγοράζεται από το αεροδρόμιο;
Ναι αλλά πρέπει να την έχεις προαγοράσει ονλάιν.


Και τέλος κλείσατε από πριν εκδρομές και αν ναι από ποιο site; εχω βρει το civitatis ; είναι εντάξει; υπάρχει κάποιο άλλο;
Ξέχνα το είναι πανάκριβο. Κλείσε επίτόπου.

Είναι πολύ νωρίς από τώρα για τον Ιούνιο, μπορεί να έχει αλλάξει νόμισμα, να έχει αλλάξει πολίτευμα, να δίνουν sim στις πλατείες, ποτέ δεν ξερεις, αλλάζουν όλσα ΣΥΝΕΧΕΙΑ στη χώρα.






Γιώργο τωρα διαβασα οτι όσοι πήγαν Κούβα μετά το 2021 δεν μπορουν να πάνε ΗΠΑ με έστα και χρειάζονται βιζα απο την πρεσβεία. Αληθεύει;


Αν έχουν σφραγίδα Κουβας στο διαβατήριο ισχύει.

Αν δεν εχουν:
Α. Λένε ψέματα στη δηλωση ESTA ότι δεν πήγαν στην Κουβα, που είναι παράνομο
Β. Πάνε στην αμερικανική πρεσβεία για βιζα


Ο Μάρτιος είναι σούπερ μήνας με ωραίο καιρό, ελάχιστο τουρισμό και δε χρειάζεται να κλείσεις κάτι εκ των προτέρων.

Για τις μετακινήσεις υπάρχουν τα λεωφορεία viazul και τα shared taxis , τα οποία στα κλείνει το κάθε κατάλυμα για τον επόμενο προορισμό. Γενικώς όπου πάει η viazul είθισται να βρίσκεις και shared taxi.

Για το ρούμι πας στο μουσείο της Havana Club και σε βάζουν επιτόπου σε κάποιο τουρ, ενώ μπορείς να το αγοράσεις και σε κάποια από τα τουριστικά γραφεία που υπάρχουν μέσα στα ξενοδοχεία. Το ίδιο για το εργοστάσιο πούρων. Θα σε βοηθήσουν και οι οικοδεσπότες σου σε κάθε πόλη.
 

geokiri

Member
Μηνύματα
23
Likes
5
Αν μιλάς για τα αστικά λεωφορεία, ναι είναι εντελώς αναξιόπιστα. Περνάνε κάποια στιγμή αλλά μην περιμένεις ωράρια ή ότι σώνει και καλά θα βρεις να κάτσεις.

Τα viazul είναι υπεραστικά λεωφορεία τύπου ΚΤΕΛ που απευθύνονται κυρίως σε τουρίστες και γενικώς είναι στην ώρα τους. Μπορείς να κάνει κράτηση και online.

Τα shared taxi είναι ταξί που μοιράζεσαι με άλλους, σας το κανονίζει το κατάλυμα σας , φεύγουν πάντα πρωί και σε αφήνουν στο κατάλυμα σου στον επόμενο προορισμό σου.

Για τιμές, η viazul κοστίζει 21 ευρώ για το Αβανα-Τρινιδαδ και το κάνει σε 7 ώρες, ένα shared taxi χρεώνει 35 και το κάνει σε 4-5 ώρες. Αν επιλέξεις viazul θα πρέπει να είσαι στο σταθμό των λεωφορείων 45 λεπτά πριν, το shared taxi περναει από το κατάλυμα σου .

Υπάρχουν και τύπου uber, η πιο δημοφιλής εφαρμογή είναι το la nave, αλλά αυτά είναι για μεταφορές εντός της πόλης και μόνο στην Αβάνα.

Όλες οι τιμές μεταφορών ενδέχεται να ανέβουν, προχθές ανακοινώθηκε πενταπλασιασμος της τιμής της βενζίνης.






Στο Τριξιδαδ για φαγητό Vista Gourmet και για μουσική και φαγητό το Botija. Τρομερό χώρο έχει το 1514, το φαγητό δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο αλλά ο χώρος το υπερκαλύπτει.






Καλησπέρα, Τρινιδάδ όπως είπε και ο Γιώργος Botija, ωραίος χώρος με ωραιότατη live μουσική και καλό φαγητό.

Αβάνα απ'οσα δοκιμάσαμε πρόσφατα θα πρότεινα:

Για πρωινό το El café στην παλιά πόλη, ωραιοτατες επιλογές και παραδόξως πολύ καλά κοκτέϊλ.

Για φαγητό: Casa mia paladar, Βεδαδο πάνω στη Μαλεκον, ο χώρος δεν είναι τίποτα φοβερό αλλά το φαγητό εξαιρετικό,χαζεύεις και τον Ωκεανό τρώγοντας, από τα καλύτερα που δοκιμάσαμε.

Los Mercaderes, πίσω από την πλατεία του Αγ.Φραγκίσκου της Ασίζης, εξαιρετικό φαγητό και ωραίος χώρος.

Chachacha, εξίσου δυνατό, πίσω από το μουσείο της Επανάστασης.

San Cristóbal Paladar, πάνω από την Chinatown.

Ένα ακόμη λιγότερο γνωστό που μας εντυπωσίασε είναι το Paula 8, στο λιμάνι πιο κάτω από το Μουσείο για το ρούμι, εξαιρετικός αστακός,ειδικά ο κοκκινιστός με κρεμμυδακι που κάνει σαν στιφάδο ήταν αποκάλυψη, αυτό και μια απίστευτη παέγια στο Σιενφουεγος ήταν πιάτα που αντίστοιχα τους δεν έχουμε φαει άλλου. Ανοίγει από νωρίς για πρωινό με δυνατά σάντουιτς και Pina colada.
Φάγαμε και σε άλλα όμως αυτά μπορώ να τα προτείνω σίγουρα.


Στο Casa Prado paladar Γιώργο.


Για το bodegon del asado πολύ τίμιο και όσες φορές έχω παει έχει μόνο κουβανους. Γενικώς από τα λίγα μέρη καθαρά για κρεατοφαγία στην Αβάνα. Παρά πολύ τίμιο στα λεφτά του.

Σχεδόν απέναντι είναι και το delicatessen τους με λουκανικα, κρεατακια, μπιφτέκια, παϊδάκια κλπ για να αγοράσει κανεις και να μαγειρέψει στο σπίτι.


Σ ευχαριστώ παρά πολύ για την άμεση απάντηση! Αβάνα κάτι συγκεκριμένο που αξίζει για φαγητό ποτό η γενικότερα σαν δραστηριότητα που δεν πρέπει να παραλείψουμε;
Στην Αβάνα αξίζει το la guarida φάγαμε το πιο ωραίο φαγητό μας στο ταξίδι και επίσης μας άρεσε πολύ το La Cocina de Esteban


Στην Αβάνα αξίζει το la guarida φάγαμε το πιο ωραίο φαγητό μας στο ταξίδι και επίσης μας άρεσε πολύ το La Cocina de Esteban
Είχα πάει στο la guarida αλλά μόνο για κοκτέιλ στην ταράτσα. Εκπληκτικό μέρος. Λίγο τσιμπημενο από τιμές;


Μπροστά μας κράτησαν από ζευγάρι Ελλήνων έναν αποξηραμένο αστερία που τους είχαν πουλήσει πλανόδιοι, θεωρήθηκε φυσικός πόρος της χώρας.
Αν τους έπιαναν στην Ευρώπη θα είχαν μπλέξει χοντρά


Καλησπέρα και πάλι μια ερώτηση τα πούρα και το ρούμι από που αξίζει να τα προμηθευτώ ποσά μπορώ να πάρω και επίσης αξίζει να πάρω από το βιναλες που θα επισκεφθω
50 τεμάχια χειροποίητα πούρα
2 λίτρα
Για πούρα μάρκας, μόνο από εργοστάσιο
Στο Βινιάλες έχει πάμφθηνα πούρα 1-2€/τεμάχιο, αλλά η διάρκεια ζωής είναι πολύ μικρότερη. Πιο ελαφριά, πιο αρωματικά, χαμηλότερης ποιότητας βέβαια από τις μάρκες αλλά καπνίζονται μια χαρά.


Καλησπέρα και πάλι μια ερώτηση τα πούρα και το ρούμι από που αξίζει να τα προμηθευτώ ποσά μπορώ να πάρω και επίσης αξίζει να πάρω από το βιναλες που θα επισκεφθω
50 τεμάχια χειροποίητα πούρα
2 λίτρα
Για πούρα μάρκας, μόνο από εργοστάσιο
Στο Βινιάλες έχει πάμφθηνα πούρα 1-2€/τεμάχιο, αλλά η διάρκεια ζωής είναι πολύ μικρότερη. Πιο ελαφριά, πιο αρωματικά, χαμηλότερης ποιότητας βέβαια από τις μάρκες αλλά καπνίζονται μια χαρά.


Μπορείτε να μας προτείνετε παραλίες που θεωρείτε καλύτερες (Αβανα ,Τρινιδαδ και Βινιαλες );;
Στην Αβάνα Playa Santa Maria, Βινιάλες Cayo Jutias και Trinidad playa Ancon.


Εξαρτάται το πώς θα την πετύχεις τη θάλασσα και στα τρία μέρη. Αν φυσάει ξεχάστε την παραλία στην Αβάνα, χτυπάει εύκολα το κύμα, αν είναι λάδι είναι κορυφαία. Πάνω- κάτω το ίδιο ισχύει για το Βαραδέρο, με τη διαφορά ότι η χερσόνησος έχει και "κλειστά" σημεία όπου το κύμα κόβει ακόμη και μέρες που φυσάει... αλλά εξαρτάται από πού φυσάει. Στο Τρινιδάδ το πρόβλημα δεν είναι ο άνεμος, σπάνια πιάνει κύμα διότι είναι σε πολύ κλειστή χερσόνησο ("πέταλο" λέγεται γιατί με τέτοιο μοιάζει). Στις καλές της είναι καλύτερη και από τις άλλες δύο, στις κακές της μακράν η χειρότερη. Σαν άμμος και φοίνικες είναι υπέροχη, αλλά αν έχει φύκια άστα να πάνε, αλλά τις μέρες (συνήθως πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα) που είναι καλή είναι όνειρο. Το απόγευμα σχεδόν πάντα έχει κουνούπια με το σούρουπο.


Ήμασταν πολύ τυχεροί τότε και στην Αβάνα και στο βαραδερο γιατί πετύχαμε τη θάλασσα λάδι και χωρίς καθόλου αέρα! Όνειρο ήταν και στα δύο μέρη! Τρινιδάδ όντως ας τα να πάνε. Ωστόσο δεν το μετάνιωσα που πήγαμε,γιατί η παραλία ήταν πολύ όμορφη!






Βαραδερο μόνο και μόνο για αυτό το αραγμα στην μέση του ταξιδιού να πέσουν λίγο οι στροφές, δεν αξίζει για κανέναν άλλο λόγο, είχαμε δύο διανυκτερεύσεις εκεί αλλά για κάποιον που δεν ασχολείται με snorkeling/ καταδύσεις η μία θα μπορούσε να φύγει.


Μπορεί να έχει ουρές, μπορεί να μην έχει, μπορεί να υπάρχουν sim, μπορεί να έχουν εξαφανιστεί.

Αν την προπαραγγείλεις τουλάχιστον έχεις εγγύηση ότι θα τη βρεις, τουλάχιστον αν προσγειώνεσαι στο αεροδρόμιο 3.

Recargas a Cuba. Envía recargas Cubacel y Nauta. Los precios mas baratos del mercado.






Τελικά τι γίνεται με το internet ? Θα είναι εύκολο να δουλεύω εκεί ?
Δε θα στηριζομουν στο κουβανικο ίντερνετ για να εξαρτηθεί η εργασία μου από αυτό.






Που μπορώ να αλλάξω χρήματα ; Είναι ασφαλές σε κάποιον που θα με πλησιάσει στον δρόμο ή κυκλοφορούν και πλαστέ χαρτονομίσματα ;
Όχι στο δρόμο. Με κάποιον εργαζομενο που ξέρεις ότι θα τον βρεις και την επόμενη και τη μεθεπόμενη. Εκτός από πλαστά, όταν αλλάζεις στο δρομονσυχνα σου βάζουν ταλιρα αντί για 500ρικα και 10ρικα αντί για χιλιάρικα, έχουν ακριβώς το ίδιο χρώμα.


Μερικά updates:

- Η κατάσταση με τη βενζίνη είναι πολύ δύσκολη, έχει επιδεινωθεί. Δε θα νοίκιαζα αυτοκίνητο για κανένα λόγο μέχρι νεωτέρας και οι επίσημες ανακοινώσεις δεν είναι αισιόδοξες

- Το Καπιτώλιο είναι ανοιχτό πια σε (σχεδόν) σταθερή βάση για ανεξάρτητους τουρίστες με τουρ στις 10,11 το πρωί και ξανά 1 και 2 το απόγευμα. Είσοδος και κράτηση απέναντι από το Καπιτώλιο. Μόνο με ξένη πιστωτική/χρεωστική κάρτα, νέα τιμή... 20 δολάρια

- Τα νέα μέτρα που επιτρέπουν σε μαγαζάκια να κάνουν εισαγωγές έχουν πλέον ορατά αποτελέσματα: ξεφυτρώνουν ιδιωτικά μαγαζάκια (ας τα πούμε μίνι μάρκετ) με μπισκότα, ποτά, παγωτά, σνακ, ακόμη και κρέατα σε κάθε γειτονιά κυριολεκτικά. Δεν είναι φτηνά (ειδικά για τους Κουβανούς) αλλά βρίσκεις πια πράγματα (δε νομίζω να μας ξαναλείψουν πχ τα νερά ή οι μπύρες), σε βαθμό που έχει πια νόημα να νοικιάζεις και σπίτι με κουζίνα. Λέμε τώρα, μην περιμένετε ότι θα φτιάξετε και μπουργκινιόν, αλλά να κάνεις μια μακαρονάδα, ένα κοτόπουλο με ρύζι, ένα τοστ πια, γίνεται.

- Αισθητή άνοδος του τουρισμού Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Πάλι πολύ κάτω από τα προ-κόβιντ στάνταρ και καμία σχέση με τη (σχεδόν μυθική πια) τελευταία διετία Ομπάμα, αλλά τέλος πάντων υπάρχει αρκετή κίνηση. Αυτά μέχρι το Τρινιδάδ, από κει και πέρα ελάχιστοι έως μηδενικοί τουρίστες, από το Καμαγουέι και πέρα η βενζίνη στη μαύρη αγορά έχει 400 και 500 πέσος το λίτρο

- Το ευρώ πια θα αγγίξει τα 300 πέσος, ειδικά με το la nave οι μεταφορές εντός πόλης σπάνια είναι πάνω από 3-4€/όχημα. Κανένας λόγος για κολεκτίβο.

- Sim στο αεροδρόμιο δε δίνουν χωρίς προκράτηση, ακόμη κι αν δεν έχει ουρά. Με ελάχιστες sim στη χώρα, τις κρατάνε για όσους έκαναν προκράτηση.

- Πολλά νέα εστιατοριάκια... Γιαμ γιαμ, γίνεται καλή δουλίτσα σε όλα τα μπάτζετ παρά τις δυσκολίες. Γενικά η γαστρονομική σκηνή σε σχέση με πριν 7-8 χρόνια είναι η μέρα με τη νύχτα, προς το καλύτερο.

- Επιτέλους σιγά-σιγά παίρνει τα πάνω της η νυχτερινή ζωή. Έστω και με λιγότερους νέους, λόγω μαζικής εξόδου, ανοίγουν νέα μέρη.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.551
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Απαντάω εγώ, δε μασάω..
προκειται να ειμαστε Κουβα 1-10 Μαιου.
Απο οτι εχω διαβασει ως τωρα χρειαζομαστε tourist sim με προπαραγγελια
Κάποια σπίτια νοικιάζουν και σιμ (εμείς το κάνουμε) και είναι φτηνότερα και χωρίς διαδικασίες.
1/250 ισοτιμια αλλαζει στο δρομο ?ειναι παρανομο ?
Αλλάζει καθημερινά αυτό, σήμερα πχ βρίσκεις σχετικά εύκολα στα 335-340.
λεει να πληρωνεις σε ευρω γιατι στα αλλαζουν σε ισοτιμια που γουσταρουν 1/40 με αποτελεσμα να πληρωνεις πιο ακριβα απο ελλαδα το ποτο σου
Διαφωνώ τελείως, να έχετε π΄σεος και είναι όλα φτηνότερα, αρκεί να αλλάξετε σε ανθρώπινη ισοτιμία.
μετα τις τελευταιες αναταραχες εχουν στρωσει τα πραγματα?
Ναι
θα περασουμε 3 μερες στο Varadero 2 Τρινιδαντ 5 αβανα.
Μια χαρά.
Να παμε kayo blanco?
ειναι optional.
Στη ζωή μετανιώνουμε αυτά που ΔΕΝ κάνουμε λέω γω. Θα πήγαινα, ειδικά αφού έχετε 3 μέρες στο Βαραδέρο.
εχει wifi στα ξενοδοχεια ?εχουν ταχυτητα ?
Ναι και ναι.
που τρωμε στην Αβανα ? ποσο στοιχιζει ενα γευμα ? ακουσα οτι εχει πολλους αστακους ισχυει ?
Σε ιδιωτικά εστιατόρια. Εξαρτάται, σε ένα πολύ απλό απλό και 10€, σε ένα καλό με 25€, υπάρχουν και κάποια με 40-60€, κάποια το αξίζουν άλλα όχι.
Ποτα?ποσο κανει ενα ποτο ? ειναι καθαρα τα ποτα ?
Ασφαλεια?περπατας στο δρομο πρεπει να προσεχεις που πας ?
Καλό είναι να προσέχεις όπου και να πας στον κόσμο, αλλά γενικά ναι, ασφαλής είναι η χώρα.
Κλοπες κινητα πορτοφολια κλπ
Σπάνιο, αλλά όχι ανήκουστο.
Πουρα ? Απο που αγοραζουμε ποσο κανουν ? ακουσα ιστοριες που τους επιασαν να αγοραζουν στην μαυρη αγορα απο την αλλη οτι αυτα μπορει να εχουν μεχρι εφημεριδες μεσα.
Για μάρκες από εργοστάσιο. Για μη μάρκες, από το Βινιάλες σε αγρότες.
Χορο?λατρευω την λατιν μουσικη
Στα καλύτερα πας.
Νερο ?Μονο εμεφιαλωμενα ?Τι γινεται με τον παγο ?ποσο κοστιζει?
Κοστίζει όσο σε χρεώσουν, από 60 πέσος σε σούπερ μάρκετ μέχρι 450 σε εστιατόρια. Πάγος εξαρτάται από σένα, σε λίγα μέρη έχει φίλτρα.
τρωμε απο τον δρομο ?
Εξαρτάται.

τι αξιξει να ψωνισεις ?
Ό,τι σας αρέσει, για άλλους πούρα/ρούμι, για άλλους χειροτεχνίες/πίνακες, για άλλους βινύλιο, για μένα εξαιρετική μαρμελάδα γουαγιάβα.
Κάποιοι ναι, κάποιοι όχι.
πως ειναι προδιαθετιμενοι εναντι των Ελληνων?
Πλούσιοι Ευρωπαίοι.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.551
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Aν πας με πρακτορείο μην προπαραγγείλεις σιμ, καθυστερεί πολύ και δε θα σε περιμένει το γκρουπ στην παραλαβή.
 

Nicolas

Member
Μηνύματα
193
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Πουρα ? Απο που αγοραζουμε ποσο κανουν ?
Όπως είπε και ο Γιώργος οι επιλογές είναι μόλις δύο για να είσαι σίγουρος. Από την προσωπική μου εμπειρία θα σου έλεγα, εφόσον βέβαια ασχολείσαι με το άθλημα και δεν θες μια μικρή ποσότητα ως ενθύμιο, στο Βινιαλες μην πέσετε με τα μούτρα στα πούρα. Είναι όντως αρωματικά και έχουν την πλάκα τους αλλά δεν είναι για πολύ. Συμπτωματικά σήμερα άνοιξα τον υγραντήρα για αερισμό και ενα από αυτά άρχισε ηδη να ξετυλίγεται,μολις τρεις μήνες μετά σε σωστό περιβάλλον με ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας κτλ.Αν σ' ενδιαφέρει να φορτώσεις ποσότητες τότε εστίασε στα εργοστάσια.

Μην κάνεις κανενός είδους συναλλαγές στον δρόμο, όσο έμπιστος, όσο κιμπαρης και να φαίνεται ο πωλητής ναι είσαι σίγουρος ότι.....δεν είναι. Να περάσετε όμορφα!
 

Evgenia8

Member
Μηνύματα
40
Likes
34
Καλησπερα σε ολους
Καλησπερα Γιωργο
προκειται να ειμαστε Κουβα 1-10 Μαιου.
Απο οτι εχω διαβασει ως τωρα χρειαζομαστε tourist sim με προπαραγγελια

1/250 ισοτιμια αλλαζει στο δρομο ?ειναι παρανομο ?

Τι πρεπει να προσεχουμε

βρηκα το cubanconga ειναι βιβλιο λεει οτι σου την πεφτουν στο δρομο για διαφορα , λεει να πληρωνεις σε ευρω γιατι στα αλλαζουν σε ισοτιμια που γουσταρουν 1/40 με αποτελεσμα να πληρωνεις πιο ακριβα απο ελλαδα το ποτο σου

μετα τις τελευταιες αναταραχες εχουν στρωσει τα πραγματα?
θα περασουμε 3 μερες στο Varadero 2 Τρινιδαντ 5 αβανα.

Να παμε kayo blanco?
ειναι optional.

εχει wifi στα ξενοδοχεια ?εχουν ταχυτητα ?

που τρωμε στην Αβανα ? ποσο στοιχιζει ενα γευμα ? ακουσα οτι εχει πολλους αστακους ισχυει ?

Ποτα?ποσο κανει ενα ποτο ? ειναι καθαρα τα ποτα ?

Ασφαλεια?περπατας στο δρομο πρεπει να προσεχεις που πας ?

Κλοπες κινητα πορτοφολια κλπ

Πουρα ? Απο που αγοραζουμε ποσο κανουν ? ακουσα ιστοριες που τους επιασαν να αγοραζουν στην μαυρη αγορα απο την αλλη οτι αυτα μπορει να εχουν μεχρι εφημεριδες μεσα.

Χορο?λατρευω την λατιν μουσικη

Νερο ?Μονο εμεφιαλωμενα ?Τι γινεται με τον παγο ?ποσο κοστιζει?

τρωμε απο τον δρομο ?

Εχω παρα πολλες ερωτησεις και φανταζομαι οτι διαβαζοντας τα περσινα thread δεν ξερω τι ισχυει πια.

τι αξιξει να ψωνισεις ?

μιλανε αγγλικα ?

πως ειναι προδιαθετιμενοι εναντι των Ελληνων?

Ευχαριστω εκ προοιμιου
Καλημέρα. Αλλάζεις χρήματα με τον ιδιοκτήτη του πρώτου σπιτιού που θα μείνεις. Αλλάξαμε 300€ η καθεμία 3 άτομα για 12 μέρες και στο τέλος μας είχαν μείνει μπόλικα χρήματα. Πληρώναμε με ευρώ και δολάρια μόνο τα ταξί και ήταν συνολικά περίπου 300 στην κάθε μια. Ποτο γύρω στο 1€, αστακός ο πιο ακριβός 10€ σε cayo και από 3-3 € σε εστιατόριο . Κόστος νερού κάτι λεπτά το μπουκάλι. Αν δεν ξέρεις λίγα ισπανικά δύσκολη η επικοινωνία. Κίνδυνος πουθενά ούτε πορτοφόλια ούτε τίποτα , απλά σου ζητάνε φάρμακα ρούχα η και κανένα ευρώ η δολάριο. Για τις μετακινήσεις χρησιμοποιείς ταξί που μοιράζεσαι με άλλους και με παζάρια κατεβάζεις καμπόσο την τιμή ανάλογα με την απόσταση. Με πούρα δεν ασχολήθηκα καθόλου πήρα μερικά από αγρότη στο Βινιαλες για δώρα δεν έχω ιδέα αν ήταν οκ. Έχω ακόμη το τηλ του δικού μας ταξιτζή που μας κανόνιζε τις διαδρομές και μας έστελνε αμάξια σε οποία πόλη κι αν ήμαστε αν σε ενδιαφέρει στείλε πμ. Τους λατρεύουν τους Έλληνες. Χορός παντού.

Καλησπερα σε ολους
Καλησπερα Γιωργο
προκειται να ειμαστε Κουβα 1-10 Μαιου.
Απο οτι εχω διαβασει ως τωρα χρειαζομαστε tourist sim με προπαραγγελια

1/250 ισοτιμια αλλαζει στο δρομο ?ειναι παρανομο ?

Τι πρεπει να προσεχουμε

βρηκα το cubanconga ειναι βιβλιο λεει οτι σου την πεφτουν στο δρομο για διαφορα , λεει να πληρωνεις σε ευρω γιατι στα αλλαζουν σε ισοτιμια που γουσταρουν 1/40 με αποτελεσμα να πληρωνεις πιο ακριβα απο ελλαδα το ποτο σου

μετα τις τελευταιες αναταραχες εχουν στρωσει τα πραγματα?
θα περασουμε 3 μερες στο Varadero 2 Τρινιδαντ 5 αβανα.

Να παμε kayo blanco?
ειναι optional.

εχει wifi στα ξενοδοχεια ?εχουν ταχυτητα ?

που τρωμε στην Αβανα ? ποσο στοιχιζει ενα γευμα ? ακουσα οτι εχει πολλους αστακους ισχυει ?

Ποτα?ποσο κανει ενα ποτο ? ειναι καθαρα τα ποτα ?

Ασφαλεια?περπατας στο δρομο πρεπει να προσεχεις που πας ?

Κλοπες κινητα πορτοφολια κλπ

Πουρα ? Απο που αγοραζουμε ποσο κανουν ? ακουσα ιστοριες που τους επιασαν να αγοραζουν στην μαυρη αγορα απο την αλλη οτι αυτα μπορει να εχουν μεχρι εφημεριδες μεσα.

Χορο?λατρευω την λατιν μουσικη

Νερο ?Μονο εμεφιαλωμενα ?Τι γινεται με τον παγο ?ποσο κοστιζει?

τρωμε απο τον δρομο ?

Εχω παρα πολλες ερωτησεις και φανταζομαι οτι διαβαζοντας τα περσινα thread δεν ξερω τι ισχυει πια.

τι αξιξει να ψωνισεις ?

μιλανε αγγλικα ?

πως ειναι προδιαθετιμενοι εναντι των Ελληνων?

Ευχαριστω εκ προοιμιου
Ναι τρώμε από το δρόμο, φάγαμε απίστευτα γλυκά που τα φτιάχνουν στα σπίτια τους και βγαίνουν και τα πουλάνε στους δρόμους γύρω στα 30 λεπτά το ενα σλουρπ τι μου θύμησες τώρα
 

geokiri

Member
Μηνύματα
23
Likes
5
Aν πας με πρακτορείο μην προπαραγγείλεις σιμ, καθυστερεί πολύ και δε θα σε περιμένει το γκρουπ στην παραλαβή.
Πολυ ωραια και σωστη παρατηρηση εκτος απο το αεροδρομιο που μονο για αυτο εχω διαβασει , ας πουμε , φευγουμε Varadero , συμφωνα με το προγραμα μπορω να αγορασω και εκει ?Η μετα θα πρεπει να περιμενω να γυρισω στην Αβανα?

Χιλια ευχαριστω Γιωργαρε!
 

Nicolas

Member
Μηνύματα
193
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Την παραλαβή μπορείς να την κάνεις από οποιοδήποτε γραφείο της etecsa, το δηλώνεις στο site κάνοντας την κράτηση, δες που έχει πιο κοντά στο ξενοδοχείο σας και παρ'την από εκεί. Εμείς έτσι κάναμε και γλυτώσαμε αρκετό χρόνο στο αεροδρόμιο, αν και δεν ταξιδεύαμε με γκρουπ είχε τόσο μεγάλη ουρά εκεί που είπαμε ευτυχώς.
 

kareta

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Καλησπέρα! Ετοιμαζόμαστε κι εμείς για Κούβα στις 3/5. Έχω διαβάσει πολλές σελίδες από το φόρουμ κι έχω πάρει πολλές πληροφορίες. Θα έρθουμε με πρακτορείο οπότε το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο.
Σε κάποια φάση αναφέρθηκε μετατροπέας για πρίζες. Πρέπει να έχουμε μαζί μας? Θα μένουμε μόνο σε ξενοδοχεία.
Και δεν έχω καταλάβει που και πως αλλάζουμε τα χρήματα. Αν κάποιος δεν βαριέται να εξηγήσει. Τι επιλογές έχουμε?
Επίσης, πρώτη φορά θα κάνω υπεραντλαντικο ταξίδι οπότε κάθε συμβουλή δεκτή.
 

geokiri

Member
Μηνύματα
23
Likes
5
110/220V

Cuba operates on a 110/220V supply voltage and 60Hz. Although the power supply in Cuba is mainly 110V, some of the newer hotels operate at 220V.

Do European plugs work in Cuba?


Correct. If it is as you describe it, it is dual voltage and therefore can be plugged into either the 110 volt socket or the 220 volt socket. Most 220 volt sockets in hotels in Cuba will take the US flat two pin plug as well as the European rounded two prong plug.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.551
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλησπέρα! Ετοιμαζόμαστε κι εμείς για Κούβα στις 3/5. Έχω διαβάσει πολλές σελίδες από το φόρουμ κι έχω πάρει πολλές πληροφορίες. Θα έρθουμε με πρακτορείο οπότε το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο.
Σε κάποια φάση αναφέρθηκε μετατροπέας για πρίζες. Πρέπει να έχουμε μαζί μας? Θα μένουμε μόνο σε ξενοδοχεία.
Και δεν έχω καταλάβει που και πως αλλάζουμε τα χρήματα. Αν κάποιος δεν βαριέται να εξηγήσει. Τι επιλογές έχουμε?
Επίσης, πρώτη φορά θα κάνω υπεραντλαντικο ταξίδι οπότε κάθε συμβουλή δεκτή.
Ααν αναφερεις τα ξενοδοχεια μπορω να σου πω αν θες ανταπτορα.

Χρηματα θα σας πει ο αρχηγος πού να αλλαξετε.

Κανετε online checkin και διαλεξτε οσο πιο μπροστινη θεση μπορειτε. Απο την τελευται θεση μεχρι την πρωτη η αναμονη στον ελεγχο διαβατηρίων για τις περισσοτερες πτησεις (βοηθαει αν αναφερεις αεροποορικη εταιρεια) ειναι περιπου 85 λεπτα. Μιλαμε για πολυ χρονο χαμενο.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.895
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom