Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

Krieris

Member
Μηνύματα
17
Likes
3
Πήγαμε σε κάτι άλλους καταρράκτες διπλα στο Τρίνινταντ με άλογα αλλα .. βρήκαμε μόνο τη λίμνη. Απο Τρίνινταντ μπορείς να βρεις ταξί κολεκτιβο στην τιμή του λεωφορείου έξω απο το βιαζουλ
 

Harrygreen88

Member
Μηνύματα
37
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
N/A
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Καλησπερα στην παρεα. Είμαι ο Χάρης και σας διαβαζω πολυ συχνα τα τελευταια 7,8 χρονια. Με βοηθησατε να κανω αρκετα ταξιδια. Δυστυχως εχασα τους κωδικους μου οποτε εκανα νεο account.

Λοιπον, στο ζουμι μιας κ αυτο το topic ειναι λαβρακι με τον φιλο που μενει Κουβα και δινει συμβουλες. Εκλεισα λοιπον εισιτηρια με την κοπελα μου για 16/12 - 26/12 στην κουβα και θελω μια βοηθεια στην οργανωση. Πως προτεινετε να χωρισω τις διανυκτερευσεις? Δε νομιζω να νοικιασω αυτοκινητο οποτε οι μετακινησεις θα γινονται με τοπικα μεσα. Μας αρεσει πολυ η καλη θαλασσα αλλα για βαραδερο σκεφτομουν μονοημερη γιατι οι μερες μας εκει ειναι λιγες για να τις χαραμισω σε all inclusive. 9 γεματες μερες θα εχω οποτε σκεφτομουν 4,5 αβανα και τις αλλες μεταξυ τρινιδαδ βινιαλες σινφουεγος.

Συναλλαγμα απ οτι διαβασα καλυτερα να κανω μαζεμενο στο αεροδρομιο γιατι δεν θα δουλευουν σιγουρα οι καρτες μας, με αγχωνει βεβαια να εχω τοσα χρηματα μαζεμενα στο δωματιο. Απο διαμονη σκεφτομαι casas και θα ηθελα να ρωτησω αν θα πρεπει να τα κλεισω απο τωρα για να τα βρω φθηνοτερα καθως κ με ποσα περιπου χρηματα βρισκεις κατι σχετικα decent. Δεν θα ηθελα να ειμαι πανω στους ιδιοκτητες κ να αγχωνομαι για το αν κανουμε φασαρια κτλ. Προς παλια πολη να ψαξω για αβανα? Υπαρχει καποιο σαιτ για τα casas η απο air bnb να κοιταξω?

Τελος θα ηθελα να ρωτησω ποσο ειναι ενα ρεαλιστικο κοστολογιο για 9, 10 μερες στην κουβα χωρις στερησεις και με φουλ εμπειρια. Να εχω μια ιδεα για το ποσα χρειαζομαι. Με ενα προχειρο υπολογισμο τα βγαζω 800/ατομο, ειμαι πολυ μακρια? Αεροπορικα εκλεισα σε σχετικα καλη τιμη κ τωρα μενει η ασφαλιση για να βγαλω τη βιζα.
 

geopap

Member
Μηνύματα
208
Likes
234
Καλησπέρα Χάρη,
Γυρίσαμε από Κούβα πριν μια βδομάδα.
Για 10ήμερο πρόγραμμα εγώ θα σου πρότεινα να μην βάλεις καθόλου Βαραδέρο. Πολύ Τουριστικό, all inclusive έχουμε και εμείς στην Ρόδο.

Τώρα το πρόγραμμα είναι ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας να κάνει. Θες να πας ρομαντικό ταξιδάκι και να αράξεις σε παραλία να ξεκουραστείς ή θες κάθε μέρα βαλίτσα και σε άλλο προορισμό?
Εμείς είχαμε λίγο παραπάνω μέρες και μπορέσαμε να τα ψιλοσυνδιάσουμε.
Αν ήμουν στη θέση σου θα καθόμουν 3 μέρες Αβάνα (16-17-18/12) -
19/12 αναχώρηση για Βινιάλες - 21/12 αναχώρηση για Σιενφιουέγκος - 23/12 Τρινιδαδ - 25/12 πίσω Αβάνα.
Οι μετακινήσεις με το Βιαζούλ κοστίζουν 70,00€ το άτομο για το σύνολο. Θα τα έκλεινα ώστε να ήμουν safe. Εμείς κάποιες φορές προτιμήσαμε το Βιαζουλ κάποιες άλλες πήραμε taxi collectivo. Συνήθως τα βρίσκεις έξω από τα βιαζούλ κάθε περιοχής και κοστίζουν περίπου όσο και το λεωφορείο.

Από διαμονή, μπορείς να κοιτάξεις και απο airbnb και απο το σαιτ του casa particular. Αν θες στείλε μου PM να σου προτείνω (κάποια) από τα δικά μας που ήταν καλά.

Αβάνα εμείς μείναμε στην περιοχή του Βεδάδο, 2 χλμ έξω από το κέντρο, 20 λεπτά περπάτημα. Η περιοχή αυτή ήταν φανταστική, δίπλα στο πανεπιστήμιο, και ο κόσμος πολύ κυριλέ. Στο κέντρο μπορεί να βρεις λίγο πιο ακριβά σπίτια και σίγουρα πιο παλιά.

Συνάλλαγμα: Κάνε κάποια λεφτά (100€) στο ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο. Τα υπόλοιπα την επόμενη μέρα, σε κάποια Τράπεζα. (Εμείς προτιμήσαμε τις Τράπεζες έξω από τα μεγάλα ξενοδοχεία, δεν είχε καθόλου ουρά). Οι τράπεζες στο κέντρο γίνεται χαμός.

Το άτομο για 10 μέρες ταξίδι και χωρίς πούρα θα σας κοστίσει όπως ακριβώς είπες 800,00€.

Ότι άλλο θες ρώτα και καλώς ήρθες στη τρελοπαρέα!!
 

Harrygreen88

Member
Μηνύματα
37
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
N/A
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Αυτο θα πει κατατοπιστικη απαντηση. Σ'ευχαριστω πολυ. Βασικα φτανω 17 του μηνος κουβα στις 8 το πρωι οποτε ουσιαστικα εχω 9 γεματες μερες με διανυκτερευση. Αβανα δεν θελει ενα 5ημερο γεματο; Αυτο που θελω να κανω στην κουβα ειναι συνδυασμος βολτας και εξερευνησης με παραλια κ μπανακι. Ξερω οτι δεν ειναι κατι ιδιαιτερο οι παραλιες της αλλα θα ηθελα να δω τι εχει να δειξει. Επισης τα 70 ευρω που εγραψες για viazul ειναι ανα εκδρομη; Δηλαδη 70 σινφουεγος 70 τρινιδαδ 70 βινιαλες; Οταν φτασω σε αυτες τις πολεις πως θα κινουμε, ποδια η ταξακι; Ρωταω γιατι με αγχωνει λιγο πως θα τα δω ολα χωρις δικο μου οχημα κ να παιρνω τοοοσα πολλα ταξι 3,4 φορες την μερα μου φαινεται κοστοβορο. Πουρα ποσο βγαινουν περιπου; Για casa πανω κατω ποσα θελω για κατι καλουτσικο;
 

geopap

Member
Μηνύματα
208
Likes
234
Αβάνα 3 μέρες γεμάτες είναι υπέρ-αρκετές, ακόμα και για μπάνιο προλαβαίνεις να πας playa del este. Απέναντι από το hotel inglettera παίρνεις λεωφορείο ( 5€ ) και σε πάει παραλία. Μέσα στην Αβάνα δεν θες ταξί. Τα πιο πολλά είναι μαζεμένα στο κέντρο. (Όπου κέντρο περίμετρος 1 ώρα ποδαράτο). Τώρα αν θες ταξί, υπάρχουν και οι ποδηλατάδες. Με πολύ παζάρι (καλά αυτό είναι γενικό που σου λέω, ότι σου λένε μισή τιμή πάντα), με 4-5€ σε πάνε μια απόσταση 3χλμ. Έχει βέβαια και κα΄ποια λεωφορεία, αλλά εμείς δεν κάτσαμε να τα ψάξουμε και τόσο πολύ. (23 χλμ Μ.Ο. την ημέρα περπατώντας γράφαμε).

Οπότε το πρόγραμμα μπορεί να παραμείνει το ίδιο και με λίγο τρέξιμο είσαι κομπλέ. Αν θες κάθε μέρα παραλία τότε πρέπει να αποκλείσεις το Βινιάλες.
Έτσι θα σου βγει και πιο χαλαρά το πρόγραμμα και δεν θα τρέχεις μπρος - πίσω.

Σιενφιουέγκος αν θες υπάρχει και το δελφινάριο, ωραία εμπειρία, αλλά κοστίζει αρκετά.

Τρινιδάδ έχει παραλία στα 10 λεπτά με το ταξί. Αν βρείτε και κάποιον άλλον που ψάχνει να πάει παραλία θα σας κοστίσει το πολύ 4€. (Στην επιστροφή για πόλη θα βρείτε σίγουρα).

70,00€ κοστίζουν συνολικά όλες οι διαδρομές που σου ανέφερα το άτομο. (Αβάνα-Βινιάλες, Βινιάλες-Σιεν, Σιεν-Τρινιδαδ και Τρινιδαδ-Αβάνα).

Πούρα: Από τα μεγάλα αξίζουν (προσωπική άποψη), τα montecristo και τα Romeo. H 25αδα, οτιδήποτε κάτω από 100€ είναι μπανάνα. Στο λέω γιατί θα σε βρουν πολλοί πλανόδιοι και θα σε πηγαίνουν στα σπίτια τους για να σου δίνουν τα ίδια ( με το γνήσιο μουφοσήμα) στα 50-60€. Αν όντως θες να πάρεις καλά πούρα θα τα πάρεις πάνω από 100€ τα 25.
Τα μικρά τώρα υπάρχουν μαγαζιά στο κέντρο (όχι στο factory του Romeo), που παίρνεις την σειρά 20 του Romeo and Juliet στα 12,00€. Έχει 20 πουράκια μέσα. Τα αντίστοιχα montecristo αν θυμάμαι καλά στα 14-15€.

Τα casas από 25,00€ βρίσκεις. (Εκτός airbnb για να γλυτώσεις τις προμήθειες).
 

Harrygreen88

Member
Μηνύματα
37
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
N/A
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Ευχαριστω κ παλι φιλε μου για τα αναλυτικα σου σχολια. Εαν θα προλαβαινα διαμονη μονο σε Βινιαλες η μονο Σινφουεγος θα προτεινες σινφουεγος απ οτι καταλαβαινω. Σκεφτομαι αν δεν προλαβαινω να κανω μονοημερη σε Βινιαλες. Αν θελουμε να κολυμπησουμε κ σε μια καλη παραλια ειναι μονοδρομος το Βαραδερο? Το λεω γιατι δε με ψηνει να παω αλλα αν ειναι μονο εκει να κανω ενα καλο μπανιο ισως πρεπει να παω για 1 μερα. Βινιαλες Σινφουεγος γυρνας και με τα ποδια σαν το Τρινιδαδ η χρειαζομαι λεωφορεια για να τα δω? Δηλαδη εκει που θα με αφησει το Βιαζουλ πας περπατωντας στο κεντρο οπου φανταζομαι θα ειναι τα καταλυμματα κτλ? Τα ρωταω ετσι αναλυτικα γιατι ξερω πως δεν θα εχω προσβαση στο ιντερνετ κ με αγχωνει λιγο το πως θα τα βρισκω κ πως θα κινουμε. Θα σου στειλω κ PM καποια στιγμη να μου προτεινεις καποια casas.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.720
Likes
50.736
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πως προτεινετε να χωρισω τις διανυκτερευσεις? Δε νομιζω να νοικιασω αυτοκινητο οποτε οι μετακινησεις θα γινονται με τοπικα μεσα.
Αβάνα 4
Βινιάλες 1
Σιενφουέγος 1
Τρινιδάδ 2

Μας αρεσει πολυ η καλη θαλασσα αλλα για βαραδερο σκεφτομουν μονοημερη γιατι οι μερες μας εκει ειναι λιγες για να τις χαραμισω σε all inclusive. 9 γεματες μερες θα εχω οποτε σκεφτομουν 4,5 αβανα και τις αλλες μεταξυ τρινιδαδ βινιαλες σινφουεγος.
Καταρχήν εχει εξίσου καλή παραλία στην Αβάνα, τη Σάντα Μαρία. Δεύτερον η καλή παραλία στο Βαραδέρο δεν έχει κάποια σχέση με τα all inclusive, αντίθετα είναι στο χωριό του Βαραδέρο (όπου το κόστος διαμονής είναι μικρότερο, υπάρχουν μέρη για να βγεις εκεί που πάνε οι Κουβανοί, φαγητό εξαιρετικό κλπ), χιλιόμετρα μακριά από τα all inclusive, τα οποία δεν πρόκειται να δεις καν. Μπάνιο μπορείτε να κάνετε και στο Τρινιδάδ όπου η παραλία είναι καλούτσικη (φοίνικες, ποιότητα άμμου κλπ) αλλά τα νερά όχι τόσο διαφανή και αν είστε άτυχοι μπορεί και να πέσετε σε φύκια.

Συναλλαγμα απ οτι διαβασα καλυτερα να κανω μαζεμενο στο αεροδρομιο γιατι δεν θα δουλευουν σιγουρα οι καρτες μας, με αγχωνει βεβαια να εχω τοσα χρηματα μαζεμενα στο δωματιο.
Καλύτερα να τα έχετε πάνω σας και όχι στο δωμάτιο.
Απο διαμονη σκεφτομαι casas και θα ηθελα να ρωτησω αν θα πρεπει να τα κλεισω απο τωρα για να τα βρω φθηνοτερα
Θέμα διαθεσιμότητας είναι κι όχι φτηνότερα ή ακριβότερα. Έχει ΠΑΡΑ πολύ λίγες κλίνες η Κούβα για τον τουρισμό που δέχεται, πλέον τελευταία στιγμή δύσκολα βρίσκεις αυτό που θες. Στα συν σας ότι έρχεστε σε εποχή σχετικά χαμηλής πληρότητας. Υπογράμμισε το "σχετικά"... Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η χαμηλότερη της χρονιάς, με... 87% και ήδη αυτή την εβδομάδα λόγω φεστιβάλ τζαζ και γαλλικού κινηματογράφου είμαστε overbooked... Εγώ θα τα έκλεινα κιόλας, τουλάχιστον τα της Αβάνας και Βινιάλες.
Προς παλια πολη να ψαξω για αβανα? Υπαρχει καποιο σαιτ για τα casas η απο air bnb να κοιταξω?
Προτιμώ το Βεδάδο από την Αβάνα. Έχει απείρως καλύτερες επιλογές φαγητού και διαμονής, εννοείται πως όλη η νυχτερινή ζωή εκεί είναι και δεν είναι το τουριστομάνι της παλιάς πόλης με τους ενοχλητικούς.
Τελος θα ηθελα να ρωτησω ποσο ειναι ενα ρεαλιστικο κοστολογιο για 9, 10 μερες στην κουβα χωρις στερησεις και με φουλ εμπειρια.
Διαμονή 15€/ατομο
Φαγητό 30€ (15-20 ένα καλό γεύμα κάθε μέρα και 5 το πρωινό συν ένα καλό σνακ)
Μεταφορές 20€ (εξαρτάται αό το πόσα ταξί θα πάρετε)
Νερά/είσοδοι μουσείων/κάρτες ίντερνετ κλπ 10€
Νυχτερινή ζωή 10€ (είσοδος, ποτό)
Μαξιλαράκι ασφαλείας 15€
Κοινώς με 100€/ημέρα είστε πολύ καλά και large θα έλεγα διότι τα παραπάνω μετριάζονται αρκετά αν σφιχτείτε λίγο.
Αβανα δεν θελει ενα 5ημερο γεματο; Αυτο που θελω να κανω στην κουβα ειναι συνδυασμος βολτας και εξερευνησης με παραλια κ μπανακι.
5 μέρες είναι αρκετές. Και 4 θα σου έλεγα, ακόμη και με μια μέρα ολόκληρη για μπάνιο.

Εαν θα προλαβαινα διαμονη μονο σε Βινιαλες η μονο Σινφουεγος θα προτεινες σινφουεγος απ οτι καταλαβαινω.
Ασυζητητί Βινιάλες, το οποίο χωρίς διανυκτέρευση δεν το βλέπεις, θα πέσεις πάνω στα γκρουπ και χάνεις τη νυχτερινή του ζωή.
Αν θελουμε να κολυμπησουμε κ σε μια καλη παραλια ειναι μονοδρομος το Βαραδερο?
Παραλία Σάντα Μαρία στην Αβάνα. Έχει και πολύ φτηνή μετάβαση.
Βινιαλες Σινφουεγος γυρνας και με τα ποδια σαν το Τρινιδαδ η χρειαζομαι λεωφορεια για να τα δω?
Το Βινιάλες έχει αποστάσεις. Το Τρινιδάδ ποδαράτο πλην παραλίας που το ταξί είναι 6-8€.

Ταξί εντός Αβάνας δε χρειάζεσαι, υπάρχουν τα almendrones που στοιχίζουν κάτω από 0,50€/άτομο και περνούν κυριολεκτικά κάθε 30'', όλοι με αυτά μεταφερόμαστε, ρώτα τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σου να σου εξηγήσει ποια σας βολεύουν εκεί που θα μένετε.

Γενικά συμφωνώ με τον άλλο φίλο, ωραία τα λέει! Για πούρα της προκοπής με 20 και 30€ το κουτί θα πάρεις μπανάνες, με κανένα 80-100ρι παίρνεις σοβαρό πράγμα αν ξέρεις από ποιον το παίρνεις. Για casas δεν προτείνω κάτι γιατί και να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο οι πιθανότητες να έχει διαθεσιμότητα είνια μικρές και τα τηλέφωνα κοστίζουν. Σαν περιοχή Βεδάδο και πάσης Κούβας.
 

geopap

Member
Μηνύματα
208
Likes
234
Βινιάλες: Τουριστική περιοχή με μικρά γραφικά σπιτάκια, σε 15 λεπτά έχεις γυρίσει όλο το χωριό.
Αξιοθέατα: 1). Βόλτα με άλογα στα βουνά. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 ώρες και περιλαμβάνει τουρ με τα άλογα στο viniales national park, στάσεις για ξεκούραση με μοχίτος και sugar mill και στάση στην σπηλιά με σταλακτίτες και σταλαγμίτες για μπάνιο. 2). Μπορείς να επιλέξεις να πας μόνο στο cuevas de los Cimarrones (αντίστοιχη σπηλιά με την προηγούμενη) αλλά μόνο με ταξί. 3). Με ταξί στο ξενοδοχείο Los Jasmines για θέα και θεϊκιά pina colada. Εμείς είχαμε έναν "χαμάλη" ποδηλάτη με 10€ την ημέρα και μας πήγε και στα βουνά και στο Los Jasmines. Η νυχτερινή ζωή είναι και αυτή στα + του Βινιάλες. Όλα εξελίσσονται στον κεντρικό δρόμο και μετά τις 10+ δίπλα από την εκκλησία για σαλσέρους.
Αρνητικά: Σε μονοήμερο τουρ δεν ξέρω αν προλαβαίνεις να κάνεις όλα αυτά και να νιώσεις τα vibes της περιοχής. Εκτός από αυτό, αν βρεις ταρίφα από Αβάνα να σου κάνει όλο το τουρ, θα είναι πάρα πολύ ακριβό.

Σιενφιουέγκος: Πανέμορφη πόλη, αρχιτεκτονικής με Αρχαιοελληνικές κολόνες (Δωρικού και Ιωνικού ρυθμού). Το κέντρο της πάρα πολύ ωραίο για περπάτημα και ο παραλιακός της δρόμος αρκετά καλά φτιαγμένος. Έχεις κάποιες δραστηριότητες να κάνεις, πχ Δελφινάριο ή καταρράκτες El Nicho, αλλά είναι λίγο ακριβά τα τουρ.

Εγώ στη θέση σου, αν έπρεπε να διαλέξω, θα διάλεγα Σιεν. (Γλυτώνεις και το πολύωρο ταξίδι over 9 ώρες από Βινιάλες για Σιεν).

Τα βιαζουλ σε όλες τις περιοχές είναι στο κέντρο. ( Σε απόσταση μικρότερη των 5 λεπτών με τα πόδια). Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Αβάνα, όπου πρέπει να πάρεις ταξί.

Θα κατεβάσεις offline maps και σε κάθε περιοχή στις πλατείες έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ. Οπότε κατεβάζεις και τους χάρτες του google.
 
Last edited:

tziminhio

Member
Μηνύματα
192
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Yorgos τα almendrones ειναι τα κανονικα ταξί ητα αποδηλατάκια? Μ ένα googlariσμα μου εμφανίζει κανονικά αυτοκίνητα. Είχα την εντύπωση οτι ήταν καμπίνες ποδήλατο ή καμπίνες μηχανή..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.720
Likes
50.736
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στο βινιαλες υπάρχει τουριστικό λεωφορείο που επισκέπτεται όλα τα αξιοθέατα, μπορείτε να νοικιασετε μηχανάκι ή να πάρετε ταξιτζή για μία μέρα, φτηνοί είναι. Έχει πάρα πολλά να κάνεις πάντως, άνετα γεμίζεις τρεις τέσσερις ημέρες.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.720
Likes
50.736
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Yorgos τα almendrones ειναι τα κανονικα ταξί ητα αποδηλατάκια? Μ ένα googlariσμα μου εμφανίζει κανονικά αυτοκίνητα. Είχα την εντύπωση οτι ήταν καμπίνες ποδήλατο ή καμπίνες μηχανή..
Shared taxi είναι. Βασικά πρόκειται για αμερικανικά αυτοκίνητα παλιά, που κάνουν όλες τις κεντρικές αρτηρίες. Απίστευτα βολικά, εξωφρενικά συχνά και παμθηνα. Οι περισσότεροι τουρίστες αγνοούν την ύπαρξή τους, που είναι και ο λόγος που είναι παμθηνα. Ανά λίγα δευτερόλεπτα περνάει και ένα, ποτέ δεν περιμενεις
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.427
Μέλη
38.938
Νεότερο μέλος
Geo Yfa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom