Αργεντινη vs Βραζιλία

Αργεντινή vs Βραζιλία


  • Total voters
    46

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.553
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Λυσσάξτε τσαουσες.

Δε χρειάζεται να έχετε πάει. Ψηφίστε όποια γουστάρετε, όποια σας τραβάει, όποια αντιπαθειτε λιγότερο. Μην το περιορίσουμε μόνο στο ποδόσφαιρο και χασμουρηθω μόνο.
 

Mr D.

Member
Μηνύματα
6
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Μπουένος Άιρες
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλικη Πολυνησία
Ψήφος - εκτός έδρας γκολ στο 2'

Βραζιλία και... 0-1

Παίρνεις το tango, το mate και το Buenos Aires δίπλα και απογειωνεις μια υπέροχη χώρα
Τους αφήνεις το dulce de leche, το μανουριασμα και τις κρύες θάλασσες και... αντε γειά
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.607
Likes
9.864
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Δύσκολο, πολύ δύσκολο..

Εννοείται τις λατρεύω και τις δυο χώρες, αλλά θα ρίξω τον ψήφο στην Αργεντινή. Κυρίως λόγω 2 στοιχείων που θεωρώ ότι υπερέχει κατα κράτος η Αργεντινή: Βουνά και εγκληματικότητα.

Επικεντρώνομαι στα βασικά σημεία διαφορών παρακάτω, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που η κόντρα είναι τσίμα-τσίμα (πχ. φαγητό, γλώσσα, ιστορία).

Παραλίες: Ουδεμία σύγκριση, η μέρα με τη νύχτα. Η Βραζιλία έχει διαμαντάκια σε όλο το μήκος και πλάτος, από κρυστάλλινα νερά, πράσινα νερά, παραλίες για surf, παραλίες με ζούγκλες μέχρι το κύμα κλπ. Απλά εγώ δε του δίνω τόσο πολύ βάση πια γιατί από ένα σημείο και μετά η υγρασία με κουράζει, ε και μεταξύ 35 βαθμούς και υγρασία στο 97% και υψόμετρο 1000μ και 10 βαθμούς στη ντάλα του καλοκαιριού, έχω πλέον μια τάση προς το δεύτερο.

Η Αργεντινή στον αντίποδα είναι το απόλυτο μηδέν σε ομορφιά, ειδικά στις εκβολές του Ρίο ντε λα Πλάτα είναι το σίχαμα. Δεν έχω πάει Mar del Plata για να έχω άποψη, αλλά δε νομίζω ότι είναι κάτι σπέσιαλ και εκεί. Κερδίζει πόντους στα νότια με περιοχές με φάλαινες, πιγκουίνους, φώκιες κλπ αλλά για κολύμπι ούτε λόγος.

Φύση: Και οι 2 είναι πολύ δυνατές, αλλά η Βραζιλία δεν έχει βουνά. Έχει περιοχές με υψόμετρο τύπου Chapada Diamantina, αλλά δεν έχει βουνά. Ωραίες οι ζούγκλες, ωραίοι οι καταρράκτες, παραλίες μαγικές, υπέροχος ο Αμαζόνιος, αλλά δεν έχει την ποικιλομορφία της Αργεντινής από Βορρά μέχρι το Νότο, από Παταγονία, έως τα αρχέγονα μέρη σε Jujuy και Salta. Και αυτό αποτελεί και τον πιο σημαντικό λόγο που επιλέγω Αργεντινή στην κόντρα γιατί η Παταγονία είναι απλά ανεξάντλητη από πλευράς επιλογής προορισμών. Τα βουνά, τους παγετώνες, τις λίμνες δεν τις χορταίνω, σε αντίθεση με την υγρασία και τη ζούγκλα που κάποια στιγμή με κουράζει.

Εγκληματικότητα: Δεν έχω πάει ακόμα σε μέρος στη Βραζιλία που να μην έχω νιώσει ανασφάλεια. Ίσως στα βόρεια είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, αλλά σε Μπαϊα, Ρίο και Σάο Πάολο ήμουν συνέχεια σε εγρήγορση ακόμα και μέρα μεσημέρι. Ακόμα και στο Φοζ που ήμουν για 1 μέρα, όταν περίμενα το λεωφορείο για να περάσω πάλι από την μεριά του Ιγκουασού και έβλεπα ότι νυχτώνει, αγχώθηκα. Όταν έφτασα Ιγκουασού και ήταν πια βράδυ, περπάτησα από το σταθμο του λεωφορείου στο χόστελ και ήμουν alert αλλά σε 2 επίπεδα κάτω σε σχέση με Βραζιλία.

Και η Αργεντινή έχει τα θέματα της, σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά εμφανώς λιγότερα (κατ'εμε) σε σχέση με την Βραζιλία. Κάποια στιγμή στο Ελ Καλαφάτε πέρασα ένα πάρκο με 3 άτομα από το χόστελ και έναν λόκαλ 2-3ώρα το πρωί και ήταν μια παρέα 4-5 άτομα που μας είπαν κάτι στα καστεσσάνικα και απάντησε ο λόκαλ. Άμα δεν ήταν μαζί μας και απαντούσαμε κάτι τύπου "δεν καταλαβαίνω" μπορεί να είχαμε θέμα, αλλά μπορεί και όχι.

Αλλά αυτό το σφίξιμο όταν είσαι με backpack, πράγματα μαζί σου και είναι διαδρομές που αναπόφευκτα δε μπορείς να τις αποφύγεις με τα πράγματα, ε κάποια στιγμή στη Βραζιλία είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Συνοψίζοντας, τις αγαπώ και τις 2 χώρες και πάντα θα βρίσκω αφορμές για να πηγαίνω πάλι, αλλά η Αργεντινή θεωρώ ότι έχει περισσότερους λόγους να με κάνει να ξαναπάω.
 
Μηνύματα
109
Likes
605
Αφού δεν έχω πάει με ποια κριτήρια να ψηφίσω?
Ποδοσφαιρικά θα έλεγα.......Ουρουγουάη.
Ταξίδι θα ήθελα να πάω στις...... Γουιάνες και Περού.
Δεν βάζω τον ψήφο μου. Αλλά μάλλον θα ήθελα περισσότερο Βραζιλία.Δεν ξέρω γιατί.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.371
Likes
3.428
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Αργεντινή γιατί μου αρέσει περισσότερο ο κινηματογράφος τους και το tango :bleh:
 

ludovica

Member
Μηνύματα
216
Likes
1.746
Τάνγκο... Άλλο να το βλέπεις άλλο να το χορεύεις... Με έναν καλό καβαλιέρο απογειώνεσαι και είχα την τύχη να έχω να τον καλύτερο. Τώρα εσύ νομίζεις πως λέει για μια χαμένη αγάπη που ποτέ δεν την ξέχασε, αλλά το πιθανότερο είναι να λέει "όσα αγάπησα μου τα κλεψε το χώμα/η αγαπημένη μου κοιμάται σ' άλλο στρώμα/ως και οι παλιόφιλοι με πρόδωσαν ακόμα/οι Ισκαριώτηδες με ένα φιλί στο στόμα". Ας όψεται η άπονη ζωή που μας πέταξε στου δρόμου την άκρη, η κοινωνία που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους ρίχνει στα τάρταρα.
Και σε μια ξεφαντωτική σάμπα όμως ποιός λέει όχι; Αν έχεις πάλι την τύχη να έχεις τον καλύτερο.
Άσε που από γλώσσα δεν πρέπει να υπάρχει κάτι πιο γλυκό από τα πορτογαλικά της Βραζιλίας. Αν και δε λέω, ενδιαφέρουσα η ζουζουνιάρικη μείξη ανδαλουσιανής γλώσσας και κρητικής προφοράς.
Πάμε στο θέαμα τώρα. Μια από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι η Αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό αλλά σαν τις βραζιλιάνικες τηλενουβέλες δεν έχει. Ηθοποιοί, σενάρια, σάουντρακ 15 κομματιών που είναι όλα ένα και ένα, σκηνοθεσία, φωτογραφία.
Ίσως ακούγομαι λίγο διχασμένη αλλά είναι ξεκάθαρο. Βραζιλία, μια χώρα μαγική... Μόνο ο εαυτός μου του παράλληλους σύμπαντος που είναι αρ-χ-εντίνα ντίβα του τάνγκο, με εμποδίζει να πατήσω και να ψηφίσω. Αργεντινή; Όι όι όι.
Α βασικό: ποιά έχει κρύες θάλασσες; Μπούχτισα στις ζεστές θάλασσες φέτος το καλοκαίρι, λατρεύω τα κρύα νερά!
 

annoula

Member
Μηνύματα
259
Likes
530
Ευκολάκι! Βραζιλία ασυζητητή! Πολύ πιο όμορφη χώρα με υπέροχους κατοίκους! Οι Αργεντίνοι είναι λίγο μουντρούχοι, δικαιολογημένα θα έλεγα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom