Αφήστε τα παιδιά να πιστεύουν στον Αϊ-Βασίλη λένε οι ψυχολόγοι....

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=...K50VW-lyirBNzZP0il1STkA&bvm=bv.58187178,d.d2k
Αυτη ειναι η δικη μου αποψη φυσικα και οποιος θελει πιστευει οποιος θελει οχι, και εγω ειμαι πολυ κατα του ψεματος αλλα δε νομιζω οτι το θεμα του Αγιους Βασιλη ειναι ολο ενα κακο ψεμα..γνωμη μου..
Καλα Χριστουγεννα και καλες γιορτες σε ολους!!!:icon_biggrin:
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Πως ενιωσες τοτε?
Αυτο το "παραμυθακι"για να γινει πιστευτο,απο τα παιδακια,πρεπει,ολοι να λενε το ιδιο...τι γινεται στην ψυχολογια του μικρου παιδιου,οταν ενα αλλο μικρο παιδακι,του λεει,οτι αυτα ειναι μπουρδες?
Γινεται ο μπαμπας και η μαμα να του λενε ψεμματα?.....εστω και "αθωο"ψεμμα,δεν χρειαζεται να τους το λεμε...τα μπερδευουμε.
Ετσι κι αλλιως οι γιορτες,ειναι μια γλυκεια προσμονη δωρων,που ανοιγονται μια συγκεκριμενη ωρα,σε χαρουμενη ατμοσφαιρα,με αγαπημενους γυρω-γυρω και πολλααα γλυκα....και βεβαια πολλα αλλα.
Το έμαθα με ακριβώς αυτόν τον τρόπο. Κάποιο άλλο παιδάκι καυχήθηκε ότι γνωρίζει πως δεν υπάρχει. Πήγα με κλάμματα στο σπίτι και αυτό που θυμάμαι είναι ότι η μεγάλη αγκαλιά της μαμάς μου και τα λόγια που μου είπε, με έκαναν τελικά να το αποδεχθώ μάλλον εύκολα.
Στη συνέχεια, με τη λίγο μεγαλύτερη κολλητή μου φίλη, (η οποία ήδη το ήξερε αλλα δε μου το είχε πει), αποφαφασίσαμε να "προστατέψουμε" όσο μπορούσαμε τον κατά τέσσερα χρόνια μικρότερο αδελφό της.

Τα ίδια τα παιδιά είναι αυτά που κάνουν τη "ζημιά". 'Αλλα διαλέγουν να συντηρήσουν το μύθο και να μην αποκαλύψουν την αλήθεια στα υπόλοιπα και άλλα απλά το ξεφουρνίζουν με την πρώτη ευκαιρία.
Αραγε οι γονείς των δεύτερων, τα προέτρεψαν ποτέ να μην το αποκαλύπτουν, αλλά να αφήνουν τους γονείς να το κάνουν με το δικό τους τρόπο?

Αρκετα παραμυθια "παιζουν"γυρω μας...αυτο που χρειαζονται τα παιδια ειναι αγαπη και ισορροπημενη ζωη....και,οχι μυθους.
Μα το παραμύθι του Αη Βασίλη δε σημαίνει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν αγάπη και ισορροπημένη ζωή.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Και εγώ πίστευα πως υπάρχει ο Άγιος Βασίλης και μάλιστα μέχρι κάπου στο Δημοτικό.... "πληγώθηκα" όταν έμαθα πως δεν υπάρχει άλλα δεν θα άλλαζα με τίποτα τη χαρά των χρόνων που πίστευα στο παραμύθι!!! Ακόμη θυμάμαι το πόσο ευτυχισμένη ένιωθα που στο σπίτι μας κάπου σε ένα χωριό γινόταν ένα μικρό "θαύμα"!!!!!!
Είναι σα να λες πως καλύτερα πέρασαν αυτοί που δεν αγάπησαν/ερωτεύτηκαν παρά αυτοί που πληγώθηκαν από τον έρωτα/αγάπη.....
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!μα δεν υπαρχει Αγιος Βασίλης????????????????
γιατι μου το αποκαλύψατε;δεν θα αντεξω την αληθεια!:icon_mrgreen:
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.461
Ούτε το "λευκό" ψέμα είναι κακό ούτε και η αλήθεια ....όπως λέει και το άρθρο ...πιστεύω να το διαβάσατε όλο και όχι μόνο το απόσπασμα που παρέθεσα ....εγώ μένω στο τελευταίο:

"Σε κάθε περίπτωση, μπορεί ο Αϊ-Βασίλης να αποτελεί μόνο μια παράδοση, ωστόσο «το πνεύμα της προσφοράς προς τους αδύναμους και της ενίσχυσης των ανθρώπινων δεσμών που τον συνοδεύει είναι άκρως αληθινό και οικουμενικό» καταλήγει ο δρ Λόρμπερ."


Τώρα να το ελαφρύνω λίγο ....παρακαλούνται τα παιδάκια που πιστεύουν ακόμη στον Αϊ Βασίλη και οι θρησκευάμενοι του φόρουμ να μην δουν το παρακάτω βίντεο

Υγ Έλα αφήστε τις τώρα τις κλάψες για τους πονεμένους έρωτες...εξ άλλου αυτοί χάσαν....
άσε που είστε και εκτός θέματος....
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.150
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν θυμαμαι ποτε να πιστεψα στον Αι Βασιλη. Καπου τεσσαρων πεντε χρονων μαλιστα, προσπαθουσα να πεισω τους γονεις μου πως δεν υπαρχει Αγιος Βασιλης. Ηθελα να τους ανοιξω τα ματια, να σταματησουν να πιστευουν στην υπαρξη του. Ειχα την εντυπωση βλεπεις πως αυτοι πραγματικα νομιζαν πως υπαρχει (για τετοια βλακεια μιλαμε).

Ο,τι και να μου ελεγαν, εγω νευριαζα με την "αφελεια" τους και τους απαντουσα πως δεν ειναι δυνατον να προλαβαινει τοσα σπιτια σε ολο τον κοσμο. Πως χωρουσαν σε ενα ελκυθρο ολα τα δωρα;
Οτι μπαινει στα σπιτια απο την καμιναδα δεν μου φαινοταν αδυνατο γιατι μεχρι τοτε δεν ειχα μπει σε σπιτι χωρις τζακι (ή και να 'χα μπει δεν ειχα παρατηρησει την απουσια του) και δεν ηξερα πως υπαρχουν και τετοια.

Για να αποδειξω τη μη υπαρξη του Αι Βασιλη θα εμενα ξυπνιος ολο το βραδι και θα επιανα στα πρασσα αυτον που φερνει τα δωρα στο σπιτι μας. Καποια στιγμη ακουσα θορυβο στο σαλονι και κατεβαινοντας σιγα σιγα τη σκαλα και με πατημα γατας κατευθυνθηκα και κρυφτηκα πισω απο το πιανο ωστε να μην γινω αντιληπτος απο τον "μυστηριωδη" επισκεπτη που μας φερνει τα δωρα.

Η αληθεια ειναι πως ενω δεν πιστευα πως υπαρχει Αι Βασιλης, πιστευα πως καποιος εξωοικογενειακος φερνει τα δωρα στο σπιτι μας . Ισως καποιος απο τα τοπικα καταστηματα παιχνιδιων, ισως καποιος πλουσιος της περιοχης, ισως η Κυβερνηση! (ηλιθιοτητα στο μεγαλειο της, καταλαβαινεις).

Ομως η κινησεις του κυριου που φορουσε τη στολη του Αι Βασιλη ηταν ολοιδιες με του Μπαμπα μου. Δεν μπορουσα να διακρινω ακριβως γιατι ηταν σκοταδι με το μονο φως τα λαμπακια του δεντρου και τα λιγα καρβουνα που εκαιγαν ακομα στο τζακι (πως και δεν επεσε απο την καμιναδα να τσουρουφλιστει!) . Παρολ' αυτα ημουν σχεδον βεβαιως πως ηταν αυτος και για να το επιβεβαιωσω επεστρεψα με την ιδια προσοχη στα υπνοδωματια. Ημουν 100% σιγουρος πως ηταν αυτος οταν ειδα πως ελειπε απο το κρεβατι του.

Το επομενο πρωι τους ειπα πως ειδα τον Αγιο Βασιλη. Δεν ξερω αν με πιστεψαν ή αν καταλαβαν πως ελεγα ψεμματα. Για μερικα ακομα χρονια ομως καναμε ολοι πως τον πιστευαμε κι εγω με λαχταρα περιμενα τη μερα που ο Μπαμπας θα ντυθει Αι Βασιλης και θα βαλει τα δωρα κατω απο το δεντρο.

Κι ενω μεχρι εκεινη την αποκαλυπτηρια νυχτα ενθουσιαζομουν με τα μεγαλα και ακριβα δωρα, οταν ειδα πως τις επιθυμιες μου μου τις φερνει ενας ανθρωπος που η αγαπη του για μενα ειναι αδιαμφισβητητη, αρχισα να συνδυαζω τη σχεση αγαπης και δωρου. Οποιο δωρο και να μου εκαναν (ακομη και ενα φιλι) ανθρωποι που ηξερα πως μ'αγαπουν, ημουν τρισευτυχισμενος.

Μεχρι και σημερα και πιστευω και για το υπολοιπο της ζωης μου, εκτιμω ιδιαιτερα οταν καποιος ενδιαφερεται να μαθει τις αναγκες ή τις επιθυμιες μου και να τις ικανοποιησει με το δωρο του. Χωρις να απαξιωνω ή να μην εκτιμω τα ακριβα δωρα (και μη) οταν προσφερονται με αγαπη, δεν με ενθουσιαζει καθολου ομως η χρηματικη αξια τους. Εκεινο που δεν μου αρεσει ειναι τα αρπακολατζιδικα δωρα. Διαθετω ενα ποσο (20, 50,100.500 ευρω δεν εχει σημασια) και αγοραζω ενα δωρο ο,τι να 'ναι με αυτα τα χρηματα μονο και μονο για να το παω και να βγω απο την υποχρεωση. Αυτα τα δωρα οχι, δεν μπορω να τα εκτιμησω. Μου ειναι αδιαφορα και καλυτερα να μην γινονταν ποτε.

Εν ολιγοις, για μενα, ο Αγιος Βασιλης "υπαρχει" και ειναι οποιος σκεφτεται τα θελω μας και φροντιζει να τα κανει πραγματικοτητα.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.536
Μέλη
38.943
Νεότερο μέλος
MelinaK

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom