Ισπανία Βαρκελωνη ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ!!!

Maria Lamprou

Member
Μηνύματα
41
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
NEW YORK ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ - ΑΝΔΕΙΣ - ΑΜΑΖΟΝΙΟ
Γεια σου!! Ήμουν Barcelona πριν 10 μέρες, είναι πάρα πολύ ωραία!!!
Λοιπόν, κι εγώ νόμιζα ότι είναι μια μικρή πόλη που χαλαρά τη βλέπεις σε 3 μέρες, κι όμως έχει πάααααρα πολλά πράγματα να δεις, καλά ειδικά αν είσαι του μουσείου και της τέχνης θα εξαντλήσεις όλες τις μέρες σου άνετα!! Εμείς τελικά δεν καταφέραμε να πάμε εκδρομή πουθενά, κι αυτό κυρίως γιατί έβρεχε κάθε μέρα...
Για μένα τα top ήταν η Sagrada Familia και το πάρκο Guell, ο δρόμος Passeig de Gracia (μέχρι την πλατεία Catalunya), το παλιό λιμάνι με την Rambla del Mar, εννοείται η γοτθική συνοικία στην παλιά πόλη, και ο λόφος Montjuic με το ισπανικό χωριό. Δεν μου άρεσε η Las Ramblas, πάρα πολύς κόσμος, τουριστικό μέρος με αλλοδαπούς να πουλάνε σφυρίχτρες...εκεί μου άρεσε η Bouquetteria (η λαίκή αγορά) και τα κτίρια που είναι φανταστικά.
Στο γήπεδο δεν πήγαμε γιατί δεν είμαστε καθόλου ποδοσφαιρόφιλοι οπότε το θεωρήσαμε χάσιμο χρόνου. Το μουσείο Picasso είναι πολύ ενδιαφέρον, το Miro, το μουσείο Τέχνης στο λόφο Montjuic (αλλά για αυτό θέλεις 2 ώρες τουλάχιστον). Έχει πάρα πολλά μουσεία-οικίες που όμως έχουν είσοδο όλα (πχ Casa Batlio: 18.5 ευρώ!!!).
Από φαγητό προτείνω: 7 PORTES στο παλιό λιμάνι κοντά, το Taverna del Bisbe στον καθεδρικό δίπλα ήταν καλό (είχε πολύ ωραία paella, αν και δε συνηθίζεται στη Βαρκελώνη, είναι πιο πολύ Ανδαλουσιανό πιάτο), και για tapas μου άρεσε το Taller del Tapas στην Carrer Argenteria.
Καλά να περάσετε!!!
 

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
205
Likes
114
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
παιδια σας ευχαριστω πολυ γαι τις συμβουλες και τις ιδεες...πηρα το προγραμμα απ το ταξιδιωτικο γραφειο κ θα παμε στα εξης:λοφο μοντζουικ,Ολυμπιακό χωριό & το Ολυμπιακό στάδιο,η Σαγράδα Φαμίλια,Ισπανικό χωρίο με τα γραφικά σοκάκια,Montserrat,οινοποιειο τορρες,και χιρονα φιγκερες...σε αυτες μας παει το γραφειο..και εχει προαιρετικα: καμπ νου,Parc de la Ciutadella, το πιο κεντρικό πάρκο της Βαρκελώνης, που περιλαμβάνει ζωολογικό κήπο, λίμνη & πολλά μουσεία, Barceloneta,ενυδρείο αυτο ειναι μια εκδρομη κοστιζει 40 ευρω και θα παμε σιγουρα....αλλη προαιρετικη ειναι:

Tossa del Mar με το μεσαιωνικό της κάστρο Villa Vella με τους τρεις πύργους που δεν ξερω ποσο κοστιζει, επισης: περπινιαν και μια προαιρετικη τελευταια universal studios...
Απο τις προαιρετικες ποιες προτεινετε εσεις??κ αν εχετε παει πως ειναι?
 
Last edited by a moderator:

panpan

Member
Μηνύματα
6.888
Likes
26.875
Tossa del Mar με το μεσαιωνικό της κάστρο Villa Vella με τους τρεις πύργους που δεν ξερω ποσο κοστιζει, επισης: περπινιαν και μια προαιρετικη τελευταια universal studios...
Απο τις προαιρετικες ποιες προτεινετε εσεις??κ αν εχετε παει πως ειναι?
καμμια απο τις τρεις.
Η Tossa ειναι αρκετα μακρια απο Βαρκελωνη και το τελευταιο κοματι
του δρομου ειναι γεματο στροφες.Το καστρακι δεν λεει και πολλα πραγματα
και τον Ιουλιο που θα ερθεις θα ειναι γεματο απο τουριστες.
Το περπινιαν δεν εχει κατι αξιολογο να δεις κατα την γνωμη μου.
Τα universal ειναι μεν καλα αλλα τον ιουλιο θα εχει ουρες ατελειωτες
και το εισητηριο ειναι ακριβο.Περυσι ειχε 42.5 ευρω.
 
Last edited by a moderator:

Chara Mo

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Bαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Nα περάσεις καλά και να μας γράψεις και τις δικές σου εντυπώσεις! Εγώ πάω Βαρκελώνη μέσα Ιουλίου! Βρήκα πολλές χρήσιμες πληροφορίες στο γκρουπ Βαρκελωνόπληκτοι του travel stories. Σου συνιστώ κι εγώ να γίνεις μέλος και να διαβάσεις ιστορίες ταξιδιωτών. Προσωπικά, όσον αφορά στα αξιοθέατα θέλω να δω οπωσδήποτε La Perdera, Casa Batlo, Sagrada Familia, Gaudi Park και ίσως το Aquarium! Έχει πάααρα πολλά να δούμε! Φοβάμαι πως και τις 5 μέρες θα τρέχω και δεν θα φτάνω! :)
 

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
205
Likes
114
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Panpan στο universal studios ετσι κι αλλιως δεν θα πηγαινα γτ το περιμενα οτι θα ειναι πανακριβο κι ετσι κ αλλιως εχω παει στα στουντιο στην ντισνευλαντ!το περπινιαν τι ακριβως ειναι???τι αλλο προτεινεις να κανω εκεινες τις μερες που θα ειναι ελευθερες?πες καμια ιδεα...
chara εννοειται οτι θα γραψω την ιστορια μου μολις γυρισω!εχω διαβασει απ τους βαρκελονοπληκτους αλλα δεν λενε τιμες και εκδρομες..αυτα που διαβασα δεν βρηκα κατι το πολυ ενδιαφερον..στο ενυδρειο να πας,εχει παει ο αδερφος μου κ μ ειπε οτι ειναι φανταστικο...το μεγαλυτερο της ευρωπης..θα βλεπεις τον καρχαρια να κολυμπαει απο πανω σου....ζω γι'αυτη τη στιγμη!!!κ εγω αυτο φοβαμαι οτι δεν θα τα προλαβω ολα κ γι'αυτο θελω απο τωρα να κανω ενα προγραμμα.εσυ με τουρ. γραφειο θα πας ή μονη?
 

Chara Mo

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Bαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Δεν κανόνισα με γραφείο αυτή την φορά. Μόνη θα πάω (με μια φίλη) και ο Θεός βοηθός! :p Μου έδωσε κι ένας φίλος έναν οδηγό και ενημερώνομαι... Έχουν πάει αρκετοί γνωστοί μου και όλοι μου έχουν πει τα καλύτερα!!! Και στα δικά μας (βαρκελωνοπερπατήματα)!!!
 

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
205
Likes
114
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
ααα ωραια μια χαρα!!!για να εισαι εδω μαλλον τα χεις ψαξει ολα!!καλα κανεις κ πας χωρις γραφειο..τζαμπα λεφτα αλλα εγω βρηκα προσφορα κ ετσι αποφασισα να παω!περιμενουμε λοιπον κ τις δικες σου εντυπωσεις..εγω επιστρεφω 17 ιουλιου!αντε να δουμε...θα ειναι τοσο τελεια οσο λενε εδω??πιστευω πως ναι...ηταν ενα ονειρο να παω βαρκελωνη και ενα ακομη μεγαλυτερο να γυρισω ολη την ισπανια...εχουμε χρονια ακομα...καλα ταξιδια να χουμε!
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
εχω διαβασει απ τους βαρκελονοπληκτους αλλα δεν λενε τιμες και εκδρομες..αυτα που διαβασα δεν βρηκα κατι το πολυ ενδιαφερον..στο ενυδρειο να πας,εχει παει ο αδερφος μου κ μ ειπε οτι ειναι φανταστικο...το μεγαλυτερο της ευρωπης..
Λοιπόν, το ενυδρείο είναι όντως πολύ εντυπωσιακό αν και δεν είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Το μεγαλύτερο της Ευρώπης είναι το Oceanogràfic που βρίσκεται στη Valencia (Official site Hemisferic Oceanografic City of Arts and Sciences of Valencia, Spain).

Την τιμή εισόδου για τα διάφορα αξιοθέατα μπορείς να τη δεις εφόσον βρεις τι σε ενδιαφέρει και μετά ψάξεις το επίσημο σάιτ.

Τώρα για το τι μπορείς να δεις... ήδη σου είπαν και πιο πάνω: Μουσείο Πικάσο, La Boquería (η αγορά τους, όπου μπορείς να δοκιμάσεις και πολλά τροπικά φρούτα), το Παλάτι Μουσικής της Καταλονίας (πολύ εντυπωσιακό!!!), τον Καθεδρικό ναό (κάθε Κυριακή μεσημέρι στον προαύλιο χώρο, ντόπιοι χορεύουν παραδοσιακούς χορούς), το πάρκο Guell, La Pedrera, Casa Batllo (να δεις και τους εσωτερικούς χώρους, αξίζουν!), το Ίδρυμα Joan Miró, να πας με το τελεφερίκ στο Κάστρο του Μονζουίκ, Sagrada Familia, να περπατήσεις στη Barceloneta, κάποιο βράδυ να περάσεις μια βόλτα και από τo "μαγικό συντριβάνι" κοντά στην Plaça d´Espanya... Εξαρτάται τι σου αρέσει... Εγώ είδα και το Μουσείο Μουσικής (πάρα πολύ καλό), το μουσείο Προκολομβιανής Τέχνης (μικρό, αλλά ενδιαφέρων), το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και διάφορα άλλα που πιθανόν, όμως, να μη σε ενδιαφέρουν.

Ψάξτο λιγάκι και σίγουρα θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δεις και να κάνεις για να γεμίσεις αυτές τις τέσσερις μέρες. Καλό ταξίδι!!!
 

ancona

Member
Μηνύματα
29
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
Λονδίνο
Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια αλλιώς θα χαθώ,θέλω να μου πείτε που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαρκελώνης ο επιβατικός σταθμός για τους επιβάτες των πλοίων Cruise Roma-Cruise Barcelona και σε ποιά λεωφόρο βρίσκονται τα κεντρικά πρακτορεία της Grimaldi line;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.888
Likes
26.875
διπλα απο την πλατεια drassanes,150-200 μετρα απο το αγαλμα του Κολομβου
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.450
Μέλη
38.939
Νεότερο μέλος
Panais

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom