Ισπανία Βαρκελώνη... το σμαράγδι της Μεσογείου!!

coolalexis

Member
Μηνύματα
92
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Day One
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης - 08 May 2011 15:05
Χωρίς καμία καθυστέρηση, με τον ενθουσιασμό ζωγραφισμένο στα πρόσωπα μας αλλά και την αγωνία έκδηλη καθώς θα έπρεπε με δικής μας ευθύνη να προλάβουμε την πτήση από Μιλάνο για Βαρκελώνη, αναχωρήσαμε για το σμαράγδι της μεσογείου…
Μετά από ένα ταξίδι περίπου πέντε ωρών μαζί με τη δίωρη στάση στο Μιλάνο φτάσαμε στο Terminal 2 του El Prat.
Άφιξη στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης - 08 May 2011 20:20
Με το aerobus που έκανε στάση ακριβώς έξω από τον τερματικό και με 5,50? το άτομο πήγαμε στην Placa Espanya. Ρίξαμε μια πρώτη ματιά στην πλατεία και με μετρό φύγαμε στο ξενοδοχείο Alimara όπου είχα κλείσει τα δωμάτια μέσω yeego.com αφού συμφωνήσαμε να επιστρέψουμε πίσω για να δούμε το μοναδικό θέμα του Magic Fountain, τα οποία για τις υπόλοιπες μέρες που θα βρισκόμασταν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας δεν θα λειτουργούσαν. Περίπου στις 23:00 λοιπόν επιστρέψαμε στη Placa Espanya.
Σαν πλατεία από μόνη της δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά… στη μια πλευρά της βρίσκεται το Palau National που χτίστηκε το 1929 για την παγκόσμια έκθεση. Σήμερα στεγάζει το Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Αυτό που έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση ήταν τα Σιντριβάνια που χορεύουν… Τα λόγια είναι περιττά…
Αφού καθίσαμε σε ένα μαγαζί να φάμε κάτι, μιας και η ώρα ήταν πλέον 01:00 πήραμε ένα ταξί και πήγαμε στο ξενοδοχείο να ξεκουραστούμε…
 

Attachments

Rosa Mundial

Member
Μηνύματα
617
Likes
85
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
γιατι για μια τετοια πτηση πηρες το ρισκο της ενδιαμεσης στασης?
 

coolalexis

Member
Μηνύματα
92
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Day Two
Ημέρα αφιέρωμα στον Antonio Gaudi - 09 May 2011
Νωρίς, νωρίς με την αυγούλα, και αφού φάγαμε τέλειο πρωινό στο ξενοδοχείο ξεκινήσαμε την ημέρα μας που ήταν αφιερωμένη στον αρχιτέκτονα-σύμβολο της πόλης.
Πρώτη στάση Parc Guel.Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από το 1984, το πάρκο βρίσκεται στον λόφο el Carmel στη περιοχή Gracia, και ήταν ιδέα του Eusebi Güell.
Χτίστηκε μεταξυ 1900 και 1914 και αρχιτέκτονας ήταν φυσικά ο Gaudi… Βασικά ήταν αυτός που επέβλεπε το έργο και άλλοι δούλευαν για αυτό. Στην κύρια είσοδο βρίσκονται δύο σπίτια ενώ αμέσως μετά βλέπεις το σήμα κατατεθέν του Gaudi, ένας πολύχρωμος δράκος-συντριβάνι. Από πίσω βρίσκεται η αίθουσα των κιόνων με μωσαικά χαρακτηριστικά του καλλιτέχνη. Στο ψηλότερο επίπεδο, εκτός από τα μονοπάτια με τις κιονοστοιχίες αλλά και τους μοναδικούς σε σύλληψη πάγκους, μπορεί κάποιος να δει και το σπίτι που έζησε ο Gaudi κάποια χρόνια της ζωής του και που τώρα έχει μετατραπεί σε μουσείο.
Αφού εξερευνήσαμε κάθε σπιθαμή αυτού του πανέμορφου πάρκου κατευθυνθήκαμε προς την περιοχή Eixample για να θαυμάσουμε και τα υπόλοιπα έργα του Gaudi αλλά και να δούμε τα καταστήματα των μεγάλων οίκων μόδας που βρίσκονται εκεί.
Πριν από αυτά όμως στάση για καφέ… Στη πανέμορφη και καταπράσινη Ramblas de Barcelona, που είναι συνέχεια της πολύ γνωστής και άκρως τουριστικής La Ramblas.
Μετά τον καφέ μας περπατήσαμε όλη τη Ramblas μέχρι την Placa Catalunya και στη συνέχεια πήραμε την Passeig de Gracia για να συναντήσουμε το επονομαζόμενο Manzana de la Discordia δηλαδή το τετράγωνο της παραφωνίας, που ονομάζεται έτσι λόγω της μεγάλης αντίθεσης των τριών πιο χαρακτηριστικών της κτηρίων. Του casa Batllo του Gaudi, του casa Amatller του Cadafalch και του casa Lleo Morera του Montaner. Εντυπωσιακότερη των τριών είναι βέβαια η casa Batllo που είναι και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς…
Περπατήσαμε στην Passeig de Gracia και είδαμε κάποια πανέμορφα καταστήματα ντιζάιν αλλά και οίκους μόδας μέχρι να φτάσουμε στο καλύτερο ίσως έργο του Gaudi… μέχρι το επόμενο!!! Casa Mila ή αλλιώς La Pedrera. Στις λίστες της UNESCO και αυτό, και πως δε θα ήταν άλλωστε αφού εδώ ο Gaudi έδωσε το καλύτερο του εαυτό… Μια πανέμορφη κυματοειδής πρόσοψη με μπαλκόνια από σφυρήλατο σίδερο νομίζεις ότι θα αρχίσουν να κινούνται μαζί σου!!! Στεναχωρέθηκα που δεν μπήκαμε μέσα για να δω και την στέγη από κοντά αλλά ίσως είναι ένας λόγος για να ξαναγυρίσω στη Βαρκελώνη. Από εκεί περπατήσαμε βορειότερα για να συναντήσουμε τον πιο γνωστό δρόμο της Βαρκελώνης, την Diagonal όπου είδαμε το παραμυθένιο casa de les Punxes του Cadafalch όπου αφού βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες κατευθυνθήκαμε προς τον μύθο της Βαρκελώνης την Sagrada Familia…
Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για αυτό που θα συναντήσετε… Το μεγαλόπνοο έργο του Antonio Gaudi ξεπερνά την φαντασία κάθε ανθρώπινου νου… Η πρόσοψη της γέννησης που είναι φιλοτεχνημένη ολοκληρωτικά από τον Gaudi είναι Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η!!!
Καθίσαμε να χαζεύουμε για περίπου μισή ώρα αυτό το αριστούργημα και αποφασίσαμε να ξαναγυρίσουμε και το βράδυ για να το δούμε και φωτισμένο.
Τότε άρχισε να διαμαρτύρεται και το στομάχι, το είχαμε παραμελήσει λίγο, και πήραμε το δρόμο για την Barceloneta για να καθίσουμε σε κάποια ταβερνούλα… Φάγαμε την paella mixta, κάναμε μια γρήγορη βόλτα στα στενά της παραδοσιακής γειτονιάς των ψαράδων και των ναυτικών και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση.
Η ώρα ήταν ήδη 20:00 και αφού κάναμε ένα μπανάκι κατηφορίσαμε και πάλι προς τη Sagrada Familia, η οποία υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2026, όπου καθίσαμε για μπύρα σε γειτονική μπυραρία - Cerveza στα Ισπανικά - και την απολαύσαμε με θέα την υπέροχη εκκλησία φωτισμένη. Έτσι τελείωσε και η δεύτερη ημέρα που ήταν αφιερωμένη στο μοντερνισμό και τους κύριους εκφραστές της με πρώτο και καλύτερο τον Antonio Gaudi!!!
 

coolalexis

Member
Μηνύματα
92
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
γιατι για μια τετοια πτηση πηρες το ρισκο της ενδιαμεσης στασης?
Το έκανα γιατί έτσι έβγαιναν αρκετά πιο φθηνά τα εισιτήρια...Απ'ευθείας πτήσεις ήταν ακριβές...
 

coolalexis

Member
Μηνύματα
92
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Day Three
BARCA-BARCA-BARCA - 10 May 2011
Η μεγάλη στιγμή έφτασε…Από τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου αγωνιούσα για τη στιγμή που θα πήγαινα στο γήπεδο της καλύτερης και με διαφορά ομάδας αυτή τη στιγμή παγκοσμίος…!!!
Camp Nou και FB Barcelona…
Πήραμε το μετρό και μετά από περίπου σαράντα + λεπτά και 20 στάσεις στη πράσινη διαδρομή του μετρό κατεβήκαμε δίπλα στο ναό του ποδοσφαίρου.
Η αίσθηση του να βρίσκεσαι μέσα ήταν απίστευτη… Στην αίθουσα με τα τρόπαια, είτε ασχολείσαι είτε όχι με το ποδόσφαιρο, αισθάνεσαι δέος. Εκεί υπάρχουν και διάφορες φανέλες, γάντια και παπούτσια ποδοσφαιριστών άλλων εποχών που έχουν γράψει ιστορία.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανα οι οθόνες αφής όπου ο καθένας μπορεί να δει ότι θέλει και για όποιον ποδοσφαιριστή θέλει στην ιστορία της ομάδας.
Στη συνέχεια και αφού περνάς από την αίθουσα τύπου των προπονητών αλλά και αυτή που κάνουν δηλώσεις οι παίκτες των ομάδων και από τα αποδυτήρια, περπατάς σαν άλλος Mesi ή Xavi ή Iniesta ή ή ή ….και βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο!!!
Μετά από ένα πέρασμα από τα δημοσιογραφικά πηγαίνεις στη boutique…
Η εμπειρία ήταν εκπληκτική… Κανείς δεν πρέπει να το χάσει… Μετά από ένα δίωρο στο γήπεδο πήραμε πάλι το μετρό και πήγαμε στη Rablas. Βγάλαμε λίγες φωτογραφίες στη Placa Cataluna περπατήσαμε κατά μήκος της Rablas όπου θαυμάσαμε το μωσαϊκό του Μιρό και το Palau de la Vireina και μπήκαμε στην πανέμορφη Placa Reial για καφέ. Στη συνέχεια αφού θαυμάσαμε το Χριστόφορο Κολόμβο να δείχνει από ψηλά προς τον Νέο κόσμο πήγαμε στο Port Vell όπου θα βλέπαμε το ενυδρείο… Άλλη μια εμπειρία πρωτόγνωρη για μένα, αφού δεν έχω πάει άλλη φορά σε ενευδρείο. Απλά θα πω ότι μου έκαναν φοβερή εντύπωση οι πιγκουίνοι…
Το απόγευμα, και μετά από μια γρήγορη αλλά όχι ανέξοδη επίσκεψη στο megamare (εμπορικό δίπλα από το aquarium) και πολύ σκέψη αν θα πρέπει να πάρουμε το τελεφερίκ ή όχι καθώς ήταν αρκετά μακριά ανεβήκαμε στο λόφο Μονζουίκ (με το μετρό). Η ειδυλλιακή κατά τα φαινόμενα βόλτα στον λόφο μας έβγαλε την πίστη και την γλώσσα έξω αλλά μας αποζημίωσε με την υπέροχη θέα προς την πόλη, την ευκαιρία να δούμε από κοντά το Ολυμπιακό στάδιο και τον τελικό προορισμό μας το Ισπανικό χωριό ή Poble Espanyol.Ένας χώρος με μια επιλογή διάφορων κτιρίων και δρόμων της ισπανίας… Καθήσαμε σε μια ήσυχη γωνιά για φαγητό και μετά περιπλανηθήκαμε στον χώρο… Μια πόλη έξυπνη ιδέα για να γνωρίσεις την Ισπανία!!!
Και η Τρίτη μέρα έφτασε στο τέλος της…
 

coolalexis

Member
Μηνύματα
92
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Day Four
PanPan εσύ Super star!!! - 11 May 2011
Ξυπνήσαμε για την τελευταία μέρα ουσιαστικά του ταξιδιού μας στη Βαρκελώνη καθώς την επομένη θα φεύγαμε νωρίς το πρωί για Μιλάνο. Για αυτή την ημέρα είχαμε αφήσει μια πραγματικά ξεχωριστή περιοχή της πόλης , αυτή της Bario Gottic και της Ribera. Με το μετρό κατεβήκαμε στη στάση Arc de Triumf ώστε να δούμε αρχικά το πάρκο Σιουταδέλα πριν χαθούμε στα στενά της παλιάς συνοικίας.
Η επιβλητική αψίδα του θριάμβου που σχεδιάστηκε το 1888 είναι και η πιο μεγαλοπρεπής είσοδος στο πάρκο. Το πάρκο είναι μια πανέμορφη όαση στο κέντρο της πόλης που σε κάνει να ξεχνάς τους φρενήρης ρυθμούς της καθημερινότητας. Στο κέντρο δεσπόζει το σιντριβάνι – καταρράκτης, σχεδιασμένο από τον καθηγητή του Gaudi, ενώ απέναντι από αυτό βρίσκεται μια λίμνη όπου μπορείς να απολαύσεις την βαρκάδα σου!!!
Μέσα στο πάρκο, σε ένα κτίσμα του Montener, στεγάζεται το μουσείο ζωολογίας και σε παρακείμενο κτίριο το μουσείο γεωλογίας. Επίσης υπάρχει και ένας ζωολογικός κήπος που δυστυχώς δεν επισκεφτήκαμε…Τέλος μέσα στο πάρκο βρίσκεται και το Καταλανικό κοινοβούλιο. Αφού σεργιανίσαμε αρκετή ώρα μέσα στο πάρκο, κατευθυνθήκαμε προς τη περιοχή ribera…
Μέσα σε αυτή τη περιοχή υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά παλάτια και σε κάθε γωνία νομίζεις ότι κάποιος ιππότης θα βγει και θα σου μιλήσει… Κυριότερα αξιοθέατα αυτής της περιοχής είναι η εκκλησία santa Maria del mar, το Palau de la Musica και φυσικά το μουσείο Picaso.
Εμείς καθίσαμε μπροστά στην εκκλησία για ένα καφέ και στη συνέχεια χαθήκαμε μέσα στα στενά της ribera όπου συναντήσαμε το μουσείο των πρώιμων έργων του Picaso και θαυμάσαμε το πανέμορφο μέγαρο μουσικής του Montaner… Μετά από αρκετό περπάτημα, περάσαμε στο Barri Gotic και συγκεκριμένα στην Placa de la Seu όπου θαυμάσαμε τον καθεδρικό της πόλης.
Συνεχίσαμε να περπατάμε μέσα στα στενά και αφού περάσαμε κάτω από πανέμορφη γοτθική γέφυρα που ενώνει το Palau de la zeneralitat και τα σπίτια των κανονιών και μετά από ένα γρήγορο πέρασμα από την Placa de Jaume με το δημαρχείο και την έδρα της Καταλανικής κυβέρησης (Palau de la zeneralitat) φύγαμε με προορισμό την Placa espanya για ψώνια στο εμπορικό κέντρο Arena αλλά και για φαγητό…
Μετά από το φαγητό αποφασίσαμε να χωρίσουμε καθώς οι άλλοι ήταν κουρασμένοι…
Εγώ με τη Δέσποινα κατηφορίσαμε προς το Port Vell για καφέ δίπλα στη θάλασσα. Ταυτόχρονα πήρα στο τηλέφωνο τον φίλο μας , τον δικό μας , τον ΞΕΝΑΓΟ μας ,τον Παναγιώτη (PanPan) ώστε να βρεθούμε για μια εκτός ελληνικών συνόρων συνάντηση και έτσι περίπου στις επτά το απόγευμα ήρθε να μας πάρει κάτω από τα αδιάκριτα μάτια του Χριστόφορου Κολόμβου… Με το αυτοκίνητό του μας γύρισε σε ολόκληρη τη Βαρκελώνη και μέσα σε μια ώρα μας έδειξε τα κυριότερα αξιοθέατα και μας διηγήθηκε την ιστορία της πόλης… Προορισμός μας ο λόφος Tibidabo για μια απολαυστική θέα προς την πόλη και επίσκεψη στον Ναό της Ιερής Καρδιάς. Μετά τις απαραίτητες photo και αφού η καφετέρια στη κορυφή του λόφου ήταν κλειστή κατηφορίσαμε προς το Port Olympic για μπύρα… Περάσαμε απίστευτα όμορφες ώρες με τον Παναγιώτη και σε ξαναευχαριστώ γι’αυτό… Κατά την επιστροφή μας προς το ξενοδοχείο και αφού πρώτα περάσαμε μπροστά από τον torre Agbar, τον πύργο που στεγάζει τα γραφεία της εταιρίας ύδρευσης της πόλης ο Παναγιώτης μας άφησε στην Placa Catalunia για να πανηγυρίσουμε μαζί με τους φίλους της Barcelona την κατάκτηση του πρωταθλήματος… Με βαριά καρδιά καθώς ήταν η τελευταία μέρα στην Βαρκελώνη, αργά το βράδυ γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για να πακετάρουμε τα πράγματά μας… Πρωί πρωί θα φεύγαμε για Μιλάνο
Παναγιώτη σε ευχαριστούμε για όλα… Να περνάς πάντα καλά…
 

coolalexis

Member
Μηνύματα
92
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Γενικές διαπιστώσεις και παρατηρήσεις
Σε γενικές γραμμές η Βαρκελώνη είναι μια σύγχρονη πόλη που σέβεται τον άνθρωπο… Τεράστια πεζοδρόμια , πράσινο, παντού ποδηλατόδρομοι, δρόμοι με ελάχιστη κίνηση… Κόρνα από αυτοκίνητο δεν άκουσα… Από ότι μου είπε ο Παναγιώτης, οι υπεύθυνοι προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι και για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλά φανάρια τα οποία είναι ασυγχρόνιστα!!!
Επίσης σκέφτονται να μειώσουν το όριο ταχύτητας μέσα στη πόλη σε 30 χλμ/ώρα.
Υπάρχουν παντού υπόγεια parking τα οποία διευκολύνουν στο να μην υπάρχει κίνηση… Το μετρό τους είναι τεράστιο… Με 9 γραμμές που εξυπηρετούν ολόκληρη την πόλη διευκολύνει τον τουρίστα και όχι μόνο στις μετακινήσεις… Μέχρι το 2012 θα έχουν γίνει 12 οι γραμμές. Το εισιτήριο αν θυμάμαι καλά κοστίζει 1,15? αλλά συμφέρει να αγοράσεις εισιτήριο για 10 διαδρομές ή ακόμα και για 30 οπότε θα σου βγει φθηνότερο…
Επειδή οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες, καθώς τα κυριότερα αξιοθέατα βρίσκονται διασκορπισμένα στη πόλη, προτείνω ανεπιφύλακτα το Bus Turistic την πρώτη μέρα για να γλυτώσετε ταλαιπωρία…Εγώ δεν το έκανα και το μετάνιωσα…
Οι είσοδοι στα περισσότερα μουσεία κοστίζουν πανάκριβα και αυτό γιατί είναι ιδιωτικά. Επομένως θα πρέπει κάποιος να επιλέξει με μεγάλη προσοχή αυτά που θα επισκεφτεί.(Camp nou 19? , Aquarium 17,75? , Poble Espanyol 8? και 5,5? μετά τις 20:00 πού όμως τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά).
Με το φαγητό τους δεν ενθουσιάστηκα. Για να φας καλή paelia πρέπει να την πληρώσεις και θα συμβούλευα να μην τσιγκουνευτεί κάποιος. Τα tapas είναι μεζέδες και αξίζει να τα δοκιμάσετε… Όχι όμως στη Ramblas…
Καφέ θα βρείτε μόνο ζεστό!!! Εκτός και αν είστε fun των frapuccino και των ομοίων του…ο καφές κοστίζει από 2? έως και 5? ανάλογα με την περιοχή και το είδος. Ο espresso είναι συνήθως 2,05?!!! Γενικά ακριβά είναι τα μαγαζιά στη rablas και γύρω από αυτή. Μια μπύρα 8?!!! Μια μπύρα απέναντι από τη sagrada familia την πλήρωσα μόνο 2,25?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γενικώς δεν είναι μια ακριβή πόλη ή τουλάχιστον έτσι το ένιωσα εγώ…
Μεγάλη προσοχή στους πορτοφολάδες στο μετρό και στη Rablas κυρίως αλλά και γενικότερα στα μέρη με πολύ κόσμο... Δεν θα καταλάβετε πότε σας πήραν το πορτοφόλι...
Τέλος, το ταξίδι έγινε με την easy jet, Θεσ/νίκη – ΜιλάνοΒαρκελώνη, και τα εισιτήρια κόστισαν για εμένα και την γυναίκα μου 280? με μια πληρωμένη βαλίτσα και δυο χειραποσκευές…
Το ξενοδοχείο Alimara Hotel ήταν στην περιοχή Gracia, ακριβώς μπροστά στη στάση Mundet του μετρό, ήταν πεντακάθαρο, με τέλειο πρωινό και πολύ όμορφη διακόσμηση… Το έκλεισα μέσω Yeego.com - Just Go! Hotels reservations worldwide με 78? τη βραδιά…
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.888
Likes
26.875
Αλεξη σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Χαιρετισματα στην Δεσποινα.
 

coolalexis

Member
Μηνύματα
92
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αλεξη σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Χαιρετισματα στην Δεσποινα.
Η αλήθεια να λέγεται Παναγιώτη...Θα δώσω...Και να με περιμένεις ξανά...;)
Το βλέπω τον Σεπτέμβριο για να δω την Barcelona :clap::clap::clap:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ ωραία η εξόρμησή σας στην αγαπημένη Βαρκελώνη! Έργα του Gaudi και γοτθική συνοικία τα αγαπημένα μου! Και φυσικά tapas, αμέτρητα tapas!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.398
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom