getxowoman
Member
- Μηνύματα
- 2.207
- Likes
- 1.290
Ηρθε η ωρα να γραψω και καμια συνταγη απο τη χωρα των βασκων..
Λοιπον για αρχη θα γραψω τη συνταγη μπακαλιαρος a la Vizcaina, μιας και μενω στο νομο Vizcaya.
Υλικα για 4 μεριδες:
500γρ. φιλετο απο παστο μπακαλιαρο χωρις τη πετσα και ξαμυρισμενο
4 φρεσκες πιπεριες φλωρινης
3 κτ. σουπας ελαιολαδο
3 μεγαλα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
2 σκ. σκορδο
2 κλωναρακια μαιντανο
4 κτ. σουπας ψιλοκομμενο μπεικον
½ φλιτζανι ψιλοκομμενο ζαμπον
1 βραστο αυγο,μονο ο κροκος
1 ½ φλιτζανι ζεστο νερο
1 φυλλο δαφνη,αλατι,πιπερι
1 μικρη αποξηραμενη καυτερη πιπερια θρυμματισμενη
Ζεσταινεις το λαδι σε ενα τηγανι και σοταρεις το κρεμμυδι, το σκορδο και το μαιντανο. Σκεπαζεις, χαμηλωνεις τη φωτια και σιγοβραζεις το μειγμα για κανενα 20λεπτο. Σε αλλο τηγανι σοταρεις το ζαμπον και το μπεικον. Ξεσποριαζεις τις πιπεριες και τις κοβεις σε κομματια. Το μειγμα απο το πρωτο τηγανι το περνας απο το μπλεντερ μαζι με τις πιπεριες και το κροκο του αυγου και το πολτοποιεις, επισης προσθετεις σιγα σιγα νερο. Ξαναβαζεις το μειγμα στο τηγανι μαζι με τη δαφνη, αλατι, πιπερι, μπεικον και ζαμπον. Προσθετεις τη πιπερια τσιλι και σκεπαζεις και μαγειρευεις σε σιγανη φωτια για 15 με 20 λεπτα.
Ζεματας τον μπακαλιαρο σε μπολικο νερο για 1 λεπτο. Στραγγιζεις και κοβεις τον μπακαλιαρο σε κομματια. Ριχνεις λιγο απο το μειγμα με τις πιπεριες και το κρεμμυδι στον πατο ενος ρηχου πυριμαχου σκευους.
Τοποθετεις τον μπακαλιαρο απο πανω και προσθετεις την υπολοιπη σαλτσα. Σε χαμηλο φουρνο, στους 160 βαθμους, ψηνουμε το φαγητο για 1 ωρα περιπου, προσθετεις λιγο νερο αν χρειαστει..
Καλη ορεξη!!!
Λοιπον για αρχη θα γραψω τη συνταγη μπακαλιαρος a la Vizcaina, μιας και μενω στο νομο Vizcaya.
Υλικα για 4 μεριδες:
500γρ. φιλετο απο παστο μπακαλιαρο χωρις τη πετσα και ξαμυρισμενο
4 φρεσκες πιπεριες φλωρινης
3 κτ. σουπας ελαιολαδο
3 μεγαλα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
2 σκ. σκορδο
2 κλωναρακια μαιντανο
4 κτ. σουπας ψιλοκομμενο μπεικον
½ φλιτζανι ψιλοκομμενο ζαμπον
1 βραστο αυγο,μονο ο κροκος
1 ½ φλιτζανι ζεστο νερο
1 φυλλο δαφνη,αλατι,πιπερι
1 μικρη αποξηραμενη καυτερη πιπερια θρυμματισμενη
Ζεσταινεις το λαδι σε ενα τηγανι και σοταρεις το κρεμμυδι, το σκορδο και το μαιντανο. Σκεπαζεις, χαμηλωνεις τη φωτια και σιγοβραζεις το μειγμα για κανενα 20λεπτο. Σε αλλο τηγανι σοταρεις το ζαμπον και το μπεικον. Ξεσποριαζεις τις πιπεριες και τις κοβεις σε κομματια. Το μειγμα απο το πρωτο τηγανι το περνας απο το μπλεντερ μαζι με τις πιπεριες και το κροκο του αυγου και το πολτοποιεις, επισης προσθετεις σιγα σιγα νερο. Ξαναβαζεις το μειγμα στο τηγανι μαζι με τη δαφνη, αλατι, πιπερι, μπεικον και ζαμπον. Προσθετεις τη πιπερια τσιλι και σκεπαζεις και μαγειρευεις σε σιγανη φωτια για 15 με 20 λεπτα.
Ζεματας τον μπακαλιαρο σε μπολικο νερο για 1 λεπτο. Στραγγιζεις και κοβεις τον μπακαλιαρο σε κομματια. Ριχνεις λιγο απο το μειγμα με τις πιπεριες και το κρεμμυδι στον πατο ενος ρηχου πυριμαχου σκευους.
Τοποθετεις τον μπακαλιαρο απο πανω και προσθετεις την υπολοιπη σαλτσα. Σε χαμηλο φουρνο, στους 160 βαθμους, ψηνουμε το φαγητο για 1 ωρα περιπου, προσθετεις λιγο νερο αν χρειαστει..
Καλη ορεξη!!!