Βιβλια σχετικα με την Ιαπωνια

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Η θαυμαστή σοφία του ακλόνητου νου | www.paper-bookland.gr

Fudochi Shinmyo Roku
Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΚΛΟΝΗΤΟΥ ΝΟΥ
Εισαγωγή στις πολεμικές τέχνες


Συγγραφέας: Takuan Soho
Μετάφραση: Δημήτρης Πατσίλιας
Εκδόσεις: ΣώμαΝους (2006)

Kάποτε στην Ιαπωνία ο μεγάλος σαμουράι Γιαγκιού Μουνενορί παρακάλεσε τον φίλο του και πνευματικό του δάσκαλο ιερέα του Ζεν Takuan Soho να του γράψει μια εισαγωγή στις πολεμικές τέχνες.
Ο Takuan του απάντησε με ένα γράμμα. Αυτό το γράμμα είναι ένα κλασσικό κείμενο στην Ιαπωνία γνωστό "Fudochi Shinmyo Roku" το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά ως "Καταγραφή της θαυμαστής σοφίας του ακλόνητου νου".
Η ιδιαίτερη αξία του οφείλεται στο ότι φωτίζει μιας πτυχή του πολεμικών τεχνών, η οποία ήταν κρυμμένη ως τότε: Το γεγονός ότι, για να προχωρήσει κάποιος στη γνώση τους, χρειάζεται απαραιτήτως να αναπτύξει και το πνεύμα του.
Aυτό είναι μια αλήθεια, η οποία ισχύει όχι μόνο για τις πολεμικές τέχνες, αλλά για οποιαδήποτε τέχνη και γι'αυτήν ακόμα τη ζωή. Έτσι αβίαστα, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι όποιος πλησιάζει την πολεμική τέχνη με το σωστό τρόπο, αποκτά ικανότητες, που τον βοηθούν σε οποιαδήποτε δραστηριότητά του. Γι'αυτό η πολεμική τέχνη δεν πρέπει να θεωρείται αυτοσκοπός, αλλά ένας από τους Δρόμους, μέσα από τους οποίους ο ασκούμενος, καθώς προχωρεί, αναπτύσσεται ισορροπημένα ως άνθρωπος.
(πρόλογος του μεταφραστή)
 

Genovefa

Member
Μηνύματα
27
Likes
8
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ, Ταιλανδη, Ιρλανδια
To "Σμηνος των σπουργιτιων" το εχω διαβασει κ εγω και με αγγιξε πολυ! Καποιες φορες η γραφη ειναι τοσο λυρικη αλλα και περιπετειωδης. Τελικα πρεπει να ειναι τριλογια, κατι τετοιο ειχα διαβασει στο ιντερνετ.

Καλα " Το ημερολογιο μιας γκεισας" αν και τεραστιο ειναι απο τα αγαπημενα μου βιβλια. <3
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πανδωρα μου για κοιτα αυτη την παρουσιαση. Μου φανηκε πολυ ενδιαφερουσα: EX LIBRIS: 21/2/2010 - 28/2/2010
Mα είσαι καταπληκτική ! Μου κάνεις ένα υπέροχο δώρο και σ΄ευχαριστώ πολύ :xmas_biggrin: Είναι ότι ζητάει η ψυχή μου αυτόν τον καιρό...οι περιγραφές της φαντάζουν απολαυστικές...:xmas_biggrin:
Θα σε ενημερώσω μόλις τα αποκτήσω...:xmas_wink:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.459
Μέλη
38.939
Νεότερο μέλος
Panais

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom