Ουγγαρία Βοήθεια για Βουδαπέστη!

Μηνύματα
137
Likes
125
Ευχαριστω παρα πολυ! Αν εχετε οτιδηποτε αλλο να προτεινετε,αναμενω! Παρασκευη Θεου θελοντος,καιρου και εργοδοτη επιτρεποντος πεταω και επιστρεφω με εντυπωσεις!!!
Καλά να περάσεις!!! εμείς γυρίσαμε πριν από μια εβδομάδα, η Βουδαπέστη είναι πολύ όμορφη,καταπράσινη πόλη!!!
 
Μηνύματα
137
Likes
125
Mόνο 3 μέρες,αλλά τρέχαμε ολή την ημέρα και προλάβαμε να δουμε οτι προγραμματίσαμε. ο καιρός ήταν πολύ καλός,αρκετή ζέστη, 30 βαθμούς περίπου
 

Marinetta

Member
Μηνύματα
326
Likes
2.304
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ hop on hop off γιατί τα θεωρώ λίγο ακριβά! Η Βουδαπέστη είναι μια πόλη που αξίζει να την περπατήσεις μιας και τα απλά της κτίρια (πχ οι πολυκατοικίες της ) είναι αρκετά εντυπωσιακά! Όσο για το καραβάκι στο Δούναβη και την βόλτα: μπορείς να την κάνεις με κάποιον έντυπο οδηγό(για να βλέπεις τα αξιοθέατα) χρησιμοποιώντας τα καραβάκια-ΜΜΜ που μπαίνεις κανονικά με το εισιτήριο σου για τα μέσα ! αν είσαι τυχερή και βρείς κάποιον στα ΜΜΜ να μιλάει αγγλικά μπορείς να το επιβεβαιώσης κιόλας! Τέλος τα μέσα στη Βουδαπέστη είναι κάποια 24ωρα όπως πχ το βασικό τραμ 4-6 και υπήρχε και ανικατάσταση των γραμμών του μετρό από λεωφορεία μετά τις 11 περίπου που κλείνει το μετρό!
 

kristy

Member
Μηνύματα
70
Likes
19
Ωραια, το εχω απορριψει το hope on hope off, τωρα αρχιζω να αποκλειω αξιοθεατα γιατι σε 2μιση μερες δε θα προλαβω πολλα! Κοινοβουλιο αξιζει να περιμενω να μπω η αδικος κοπος?
 

Marinetta

Member
Μηνύματα
326
Likes
2.304
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Απ όσο θυμάμαι τα εισιτήρια για το κοινοβούλιο πρέπει να τα κάνεις προκράτηση online! εγώ δεν είχα καταφέρει να βρω διαθέσιμη μέρα σε κοντινή ημερομηνία από αυτήν που έψαχνα! βέβαια αν βρεις διαθέσιμο εισιτήριο είναι νομίζω μόνο 30' η ξενάγηση! Δε θεωρώ βέβαια το να μπείς στο κοινοβούλιο κάτι απαραίτητο για μόνο 2μιση μέρες . Θεωρώ πάντως πολύ value for money το να μπεις στην Εβραϊκή Συναγώγη μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, αν δεν χρειάζεται να περιμένεις πολύ!
Κάτι άσχετο (συγχωρέστε με αν έχει αναφερθεί και προηγουμένως) απλά θεωρώ ότι είναι κάτι που ξαφνιάζει ευχάριστα τον επισκέπτη και πρέπει να το επισκεφθεί και αυτό είναι οι ''ruin pubs'' όπως μπορείς να δεις και εδώ http://ruinpubs.com/index.php?id=romkocsmak_lead .
Το αγαπημένο μου ήταν η Szimpla πολύ κεντρικά ανάμεσα από Blaha και Astoria , αν και το πιο τουριστικό το πιο όμορφο!
 
Last edited:

kristy

Member
Μηνύματα
70
Likes
19
Στη συναγωγη θα παω σιγουρα!Θα κοιταξω και για εισιτηρια για το κοινοβουλιο Online τοτε! Αυτο που λες δεν το εχω ξανακουσει! Τι ειναι???
 

Marinetta

Member
Μηνύματα
326
Likes
2.304
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Είναι κάποια bar που βέβαια μπορείς να πας και για καφέ (δεν έτυχε να ζητήσω ποτέ). Πρώην εγκαταλελειμμένα κτίρια διακοσμημένα με έναν εντελώς περίεργο αλλά πανέμορφο τρόπο! φώτο από το fb της Szimpla για να δεις τι εννοώ!
https://www.facebook.com/szimplaker...578397193003/1399002326783931/?type=3&theater
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Καλησπέρα!

Σκεφτόμαστε να κλείσουμε χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Βουδαπέστη και θα ήθελα να ρωτήσω εάν ισχύει ο γενικός κανόνας της Κεντρικής Ευρώπης, δηλαδή αγορές και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ως τις 24 Δεκεμβρίου και μετά γιοκ ή είναι το ίδιο ως την Πρωτοχρονιά;
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Σε ευχαριστώ πολύ Θανάση!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.533
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom