Τουρκία Βοήθεια περί ταξιδιού στην Κωνσταντινούπολη και στην Καππαδοκία

sagma666

Member
Μηνύματα
90
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο, Πράγα, Πόζναν
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Την άλλη εβδομάδα έχω κανονίσει ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και στην Καππαδοκία. Έχω κάποια ειδικά ερωτήματα όσον αφορά αυτές τις δύο πόλεις. Πρώτα από όλα, καλό είναι να βγάλω συνάλλαγμα από τώρα ή μπορώ και στο αεροδρόμιο Kemal Ataturk όταν φτάσω; Όσον αφορά το συνάλλαγμα, ξέρετε πού θα πετύχω τις καλύτερες τιμές συναλλάγματος στην Αθήνα για Τούρκικη λίρα (κάποιο ανταλλακτήριο κλπ); Επίσης, υπάρχει πρόβλημα επικινδυνότητας σε αυτές τις 2 πόλεις, μιας και δε θα πάμε οργανωμένο με γκρουπ (πχ θρησκευτικος φανατισμός); Όσον αφορά την Αγιά Σοφιά και τα διάφορα τζαμιά, πρέπει να είσαι κατάλληλα ντυμένος (μακριά παντελόνια) ή μπορείς και με σορτς/βερμούδες να εισέλθεις; Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου. Τέλος, μπορώ να βγάλω χρήματα εκεί εάν έχω κάρτα Εθν. Τράπεζας με (ΕΘΝΟCASH) που έχει το σήμα Maestro; (Δεν είναι πιστωτική, αλλά ανάληψης). Ευχαριστώ πολύ!
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα

vickokka

Member
Μηνύματα
1.236
Likes
1.934
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Προτείνω να ανταλλάξεις χρήματα όταν φτάσεις ή σε κάποιο κεντρικό ανταλλακτήριο.Στο ανταλλακτήριο του Ελ.Βενιζέλος πριν 2 χρόνια μου έδωσαν ένα 50λιρο που δεν κυκλοφορούσε 50 χρόνια στην Τουρκία!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.651
Likes
12.491
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Η πιο συμφέρουσα μετατροπή συναλλάγματος γίνεται με απευθείας ανάληψη από ΑΤΜ με εθνοcash. Βγάλε λιγα από το αεροδρόμιο και τα υπόλοιπα στην πόλη.
Οι κανόνες συμπεριφοράς και ενδυματολογίας στα τζαμιά είναι ανάλογοι με τους εδώ κανόνες στις εκκλησίες. Επιπλέον, βγάζουμε παπούτσια και οι γυναίκες καλύπτουμε τα μαλλιά. Η Αγια Σοφιά είναι μουσείο.
Οι περιοχές που θα επισκεφτείς είναι άκρως τουριστικές και καθόλου επικίνδυνες. Μην ανησυχείς.
 

sagma666

Member
Μηνύματα
90
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο, Πράγα, Πόζναν
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μάλιστα. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Έχω ακόμη ένα ερώτημα. Απ' ό,τι είδα αυτήν την περίοδο έχουν Ραμαζάνι στην Τουρκία; Αυτό θα επηρεάσει το ταξίδι (είσοδος σε αξιοθέατα, εύρεση εστιατορίων κλπ);
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.258
Μηνύματα
885.377
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom