Βοηθεια για γκατζετ!!!

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Νομίζω δύσκολα θα το πετύχει πιο φθηνό στο εξωτερικό, αφού ο ανταγωνισμός του κάδου καλά κρατεί στην Ελλάδα...κι από την άλλη παίζει να μην έχει και ελληνικά το netbook που θα αγοράσει από εκεί.
 

japetus

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.072
Εγω εχω στο κινητο μου περασει λογισμικο που διαβαζει pdf (για s60). Δεν ειναι κανενα εξεζητημενο κινητο, εχει μικρη οθονη και ειναι αρκετα παλιο. Βεβαια, θα στραβωθεις αν θελεις να διαβασεις λογοτεχνικο εργο, το εχω μονο για backup καποιων οδηγων του lonely planet οταν δε θελω να κουβαλαω χαρτια, καποια προσωπικα αρχεια σε pdf σχετικα με εισητήρια αεροπλάνων, και φυσικα σκαναρισμενο το διαβατηριο ωστε να μπορω ανα πασα στιγμη να το στειλω για εκτυπωση αν χρειαστει αναγκη..
Κανενα ιδιαιτερο κοστος και σιγουρα βοηθαει αν χρειαστει να κοιταξεις κατι που δε θυμοσουν στα χαρτια σου..
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Vageli στο έγραψα και στο άλλο θέμα, στην περίπτωση σου το μόνο "gadget" που χρειάζεσαι είναι ένα βιβλίο οδηγός! Δεν τα χρειάζεσαι ούτε τα pdf, ούτε τα αρχεία του word ούτε τίποτα τέτοιο. Ένας οδηγός που απευθύνεται σε ανεξάρτητους ταξιδιώτες περιέχει όλες τις πρακτικές πληροφορίες που θα χρειαστείς αλλά και εξηγήσεις και αναλύσεις για αξιοθέατα, συνήθειες, ιστορία κλπ.

Τα σκαναρισμένα διαβατήρια, εισιτήρια, κάρτες κλπ πιο ασφαλές είναι να τα έχεις στείλει με e-mail στον εαυτό σου και να τα έχεις εύκαιρα οποιαδήποτε στιγμή, παρά να τα έχεις σε ένα κινητό, laptop ή άλλη συσκευή που μπορεί να κλαπεί, χαλάσει, μείνει από μπαταρίες.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Νομίζω πως ο άνθρωπος αναφερόταν κυρίως στο γεγονός ότι ήθελε να έχει διάφορα αρχεία μαζί του, τύπου e-books για να περνάει την ώρα του κατά το ταξίδι του. Να διαβάσει που λέει ο λόγος το Άρλεκίν του την ώρα που πετάει προς την Ταϊλάνδη!

mpiftex... δεν επέστρεψες ακόμη 100% από τις διακοπές σου, ε; :bleh::bleh::bleh:
 

evripidis

Member
Μηνύματα
24
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΑΪΒΑΛΙ
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πιστεύω πως θα ήταν περιττό να αναφέρω ξανά το iPhone επειδή απορρίφθηκε λόγο τιμής :D
Πάντως θα ήταν μια all in one λύση :rolleyes:
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
cakenet ξέρεις πολλούς που κατεβάζουν το Άρλεκιν σε pdf και μετά το τυπώνουν για να το διαβάσουν;

Το να διαβάζεις λογοτεχνικά βιβλία σε ηλεκτρονική συσκευή με οθόνη μικρότερη των 5 ιντσών είναι απλά μαζοχισμός. Να διαβάσεις τις σημειώσεις σου ok. Nα διαβάσεις 1-2 σελίδες ή να ψάξεις να βρεις κάποια πληροφορία σε ένα βιβλίο, άντε πάει κι έρχεται. Όποιος όμως έχει το κουράγιο και την υπομονή να διαβάζει 3-4 ώρες σε μια οθονούλα τόση δα βγάζοντας τα μάτια του και σπάζοντας τα νεύρα του όταν μετά από κάθε 2 προτάσεις πρέπει να κάνεις scroll, είναι για "βραβείο", αλλά ας μην πω τι βραβείο. Για να μην πως πάλι για το θέμα των μπαταριών και της ασφάλειας της συσκευής που έγραψα παραπάνω.
Σε ένα οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο μπορείς να αγοράσεις Άρλεκιν ή ότι άλλο αρέσκεσαι και να το διαβάσεις ξεκούραστα χωρίς να στραβωθείς και να σου σπάσουν τα νεύρα!

Αν λοιπόν το e-book που θες να έχεις είναι για να περάσεις την ώρα σου, πάρε ένα κανονικό βιβλίο και μη σκας. Αν δεν έχεις πρόβλημα να διαβάζεις βιβλία στα αγγλικά, στην Ταϊλάνδη υπάρχουν άπειρα βιβλιοπωλεία που μπορείς να αγοράσεις βιβλία και να πουλήσεις αυτά που έχεις ήδη διαβάσει. Μάλιστα τα μεταχειρισμένα τα πουλάνε 100-200 baht, τσάμπα πράγμα δηλαδή και το διαβάζεις και στην παραλία χωρίς να φοβάσαι μην βραχεί η πάρει μέσα άμμο! ;)
Άλλωστε το καλύτερο πράγμα που έχεις να διαβάσεις στο αεροπλάνο είναι ο ταξιδιωτικός οδηγός και ιδιαίτερα τα εισαγωγικά κεφάλαια (την ιστορία του τόπου, τα έθιμα και τις συνήθειες κλπ) αλλά και τις γενικές πληροφορίες για τον ταξιδιώτη (practicalities, μετακινήσεις κλπ).

Αν πάντως επιμένεις να αγοράσεις κάποια συσκευή, δοκίμασε την πρώτα. Πήγαινε και δες την σε κάποιο μαγαζί και προσπάθησε να διαβάσεις όσο πιο πολύ μπορείς και δεις αν το αντέχεις. Προτίμησε κάτι που έχει σχετικά "μεγάλη" οθόνη, είτε notebook είτε kindle και ψάξε να δεις πόσο κρατάει η μπαταρία του. Για το τελευταίο μην εμπιστευτείς τις ώρες που λέει ο κατασκευαστής γιατί σχεδόν ποτέ δεν είναι τόσο, ψάξε στο internet για σχόλια τρίτων.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Μα ο άνθρωπος αυτό ζήτησε...γούστο του και καπέλο του αν θέλει να μαζοχιστεί, ποιος ο λόγος να του την πούμε κιόλας;

Και ναι....ξέρω άνθρωπο που κατέβασε σε pdf το "Ο καιρός γαρ έγγυς" του Λιακόπουλου και το εκτύπωσε...ποιο το πρόβλημα δηλαδή; Δημοκρατία και ελευθερία δεν έχουμε; Για να σε δω τώρα τι θα πεις!
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Ποιος του την είπε μωρέ; Πειράζει που του λέω πως είναι προτιμότερο να πάρει κανονικό βιβλίο; Αυτή είναι η γνώμη μου και φυσικά και θα του την πω αν πιστεύω πως είναι καλύτερη επιλογή και πως ίσως τον γλιτώσω από περιττά έξοδα και πονοκεφάλους! Άσε που ποτέ δεν διευκρίνισε τι θέλει να έχει μαζί του. Μπορεί να είναι ταξιδιωτικοί οδηγοί, λογοτεχνικό έργο, πράγματα για την Ταϊλάνδη που έχει βρει σε διάφορα site και τα έχει σώσει, μπορεί να είναι και συνταγές μαγειρικής... Όπως και να'χει η άποψη μου είναι πως με τα βιβλία και λίγες εκτυπώσεις θα είναι καλυμμένος και εφόσον, όπως λες, έχουμε Δημοκρατία και Ελευθερία, μπορώ να του την και αυτός αν θέλει μπορεί να την πάρει υπόψιν του, μπορεί και να με γράψει στα παλιά του τα παπούτσια. Εσύ τι ζόρι τραβάς και θέλεις να μου την πεις;

Δεν περίμενα κάτι λιγότερο (ή κάτι περισσότερο να πω καλύτερα) από κάποιον που θέλησε να διαβάσει βιβλίο του Λιακόπουλου! :haha: Τσάμπα τόσο χαρτί όμως ρε γαμώτο, καλύτερα να το αγόραζε. Άσε που είναι και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και πως θα ζήσει ο Λιακό αν ο καθένας κατεβάζει και διαβάζει δωρεάν τα βιβλία του και δεν τα αγοράζει!! Άδικα ξελαριγγιάζεται κάθε μέρα να τα πουλάει στην εκπομπή του;; :bleh:

Η συνδρομή σου πάντως στο topic είναι πολύ πολύτιμη cakenet. Έχεις να πεις τίποτα πάνω στο θέμα ή απλά ψάχνεις τρόπους να μου την πεις!! :haha::haha:
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Έψαχνα (και βρήκα) τρόπο να σου την πω φυσικά...μια και απευθύνθηκες σε μένα πριν! :bleh::bleh::bleh:

Πάντως, ο Λιακόπουλος εκτυπωμένος στην πίσω σελίδα του χαρτιού που είναι προορισμένο να ανακυκλωθεί, σε συνδυασμό με την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι κάτι που ιντρικάρει και υπό την συγκεκριμένη προϋπόθεση θα το χαιρόταν και ο ίδιος ο Λιακόπουλος πάρα πολύ! Άλλωστε το συγκεκριμένο βιβλίο, έχει εξαντληθεί, δεν έχει; :clap::clap::clap::haha::haha::haha:
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Πάντως, ο Λιακόπουλος εκτυπωμένος στην πίσω σελίδα του χαρτιού που είναι προορισμένο να ανακυκλωθεί
Αν είναι έτσι πάω πάσο! Ελπίζω να το τύπωσε σε εκτυπωτή της δουλειάς του και να μην πλήρωσε τη διαφορά σε μελάνι! ;)
Άλλωστε το συγκεκριμένο βιβλίο, έχει εξαντληθεί, δεν έχει;
Αν σου πω πως γνωρίζω ή πως θα το ερευνήσω και θα επανέλθω θα σου πω ψέμματα!! :lol::lol: Αλλά μιας και έγινε τόσος λόγος... ορίστε :haha::haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.970
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom