Βοηθεια για σπουδες!

ConstadinosO

Member
Μηνύματα
124
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν,Βόρεια Κορέα,Κούβα
Γειά σας,
Κατ'αρχάς να σας παρουσιαστώ!
Όπως ίσως κάποιοι να έχουν ξαναδεί στο forum είμαι απο τους μικρούς του forum καθ'ότι είμαι ακόμα ανήλικος!Σε λίγους μήνες θα πρέπει να διαλέξω τι ανώτατη σχολή θα επιλέξω να ακολουθήσω.Όμως ενώ είχα κάποιες ιδέες(ΜΜΕ και Επικοινωνία πιο συγκεκριμένα) είμαι σε λιγάκι μεταβατική περιοδο και νιώθω πως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το αντικείμενο σπουδών μου.
Πριν μπω στο κυρίως θέμα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως ΔΕΝ πιστεύω πως είστε κέντρο επαγγελματικού προσανατολισμού:rolleyes: απλά νιώθω οτι είστε άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούσαν να με βοήθησουν σε αυτό το δύσκολο πρώτο μεγαλο μου βημα.
Γενικά,προσανατολίζομαι σε κάτι που θα αφήσει το μέλλον μου ανοιχτό στις κοινωνικές καιε ργασιακές αλλαγες.Δηλαδη,μια σχολή που όταν την τελειώσω θα έχω ενα μεγάλο φάσμα επαγγελμάτων να διαλέξω.Ό λόγος όμως που διάλεξα συγκεκριμένα εσάς για να σας πω τον πόνο μου ειναι πιο συγκεκριμένος...
Τα ταξίδια για μένα είναι και θα ειναι ένας τρόπος ζωής.Θέλω ενα επάγγελμα που θα μπορώ να βρίσκομαι κοντά στα ταξίδια,έστω και σε ενα διαφορετικό ποστο.Πως πιστευετε θα μπορουσα να συνδυασω τα ταξιδια και γενικα το εξωτερικο με τις σπουδές;;Ένας τομέας που θα με ενδιέφερε είναι σίγουρα το Διπλωματικό Σωμα για παράδειγμα...το όποιο σε προκαλεί να ζήσεις σε έναν αλλο τόπο για κάποια χρόνια και ώς περιεχόμενο με ενδιαφέρει πολυ.Μετα σκέφτομαι το πόστο σε κάποια αεροπορική εταιρια για παράδειγμα στ σχεδιασμό πτήσεων η σε κάποιο αεροδρόμιο.Όμως ειλικρινά έχω μπερδευτεί...
Το ξερω πως το ερωτημα μου για κάποια εργασία που να συνδυαζει το αντικείμενο που αγαπώ με τη δουλειά είναι δύσκολο και ίσως εντελώς ρητορικό..απλά θελω να μου πείτε τις πιθανές ιδέες σας..και που ξερετε ίσως να μου δώσετε το έναυσμα για την μελλοντική μου δουλειά.
Περιμένω λοιπόν τις ιδέες σας και χίλια συγγνώμη για το εντελώς ακυρο θέμα που μόλις άνοιξα:D

ΥΓ.οι σπουδές μου θα γίνουν είτε στη Γαλλία είτε στην Ελλάδα σε περιπτωση που σας ενδιαφερει(αν και δεν το νομιζω :roll:;) )
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
851
Likes
776
Γεια σου Κων/νε! Εμενα μου αρεσει πολυ το θεμα σου!

Ιδεες συγκεκριμενες δεν εχω, αλλα νομιζω πως το τι θα σπουδασεις τα επομενα 4-5 χρονια λιγη σχεση εχει με τα μελλοντικα σου (επαγγελματικα ή μη) ταξιδια. Εν ολιγοις, επελεξε να σπουδασεις κατι που σου αρεσει σαν αντικειμενο, κατι στο οποιο νομιζεις οτι θα γινεις καλος (σημαντικο αυτο!), κατι που νιωθεις οτι σου ταιριαζει.. Τα ταξιδια αν τα αγαπας θα βρεις τροπο να τα βαλεις στην ζωη σου.

Καλη επιτυχια κ καλα μυαλα! :)
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.030
Likes
12.137
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ετσι πως ξεκινησες να τα λες για ναυτικο σε προοριζα. Μετα ομως αρχισες με τη διπλωματια και τους σχεδιασμους πτησεων και με μπερδεψες.
Σαν πρωτη γνωμη, να σπουδασεις Γαλλια. Φυγε απο την Ελλαδα και μην σχεδιαζεις τιποτε επαγγελματικο που να απαιτει τη διαμονη σου εδω.
Απο κει και περα μην θεωρεις τις πανεπιστημιακες σπουδες οχημα για επαγγελματικη αποκατασταση. Ειναι ενα λαθος που το εκανε η δικη μου και οι προηγουμενες γενιες και δυστυχως βλεπω να το κανουν πολλα παιδια και σημερα.
Φροντισε να ξες καλα τη γλωσσα της χωρας διαμονης σου και τα αγγλικα καλα (στη Γαλλια τα αγγλικα ειναι ενα προσον που δειλα δειλατωρα ανακαλυπτουν) και προσπαθησε να εκμεταλλευτεις τις ευκαιριες που θα σου δοθουν οσο θα σπουδαζεις ακομα κι αν πρεπει να παρατησεις τις σπουδες σου για χαρη τους.
 

ConstadinosO

Member
Μηνύματα
124
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν,Βόρεια Κορέα,Κούβα
Ευχαριστω πολυ και για τις δυο απαντησεις!
piccolo_mondo,αυτο προσπαθω να βρω ο κακομοιρος και εχω μπλεχτει εντελώς καθως ο χρονος τελειωνει!ελπιζω συντομα να τα εχω ολα λιγο πιο καθαρα!
tripakia ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!Δυστηχως,ναι,πολλες φορες θεωρουμε ολοι οτι οι σπουδες και η εργασια ειναι απολυτως ταυτοσημα(κατι το οποιο μαλλον δεν ισχυει).Συγγνωμη πουσ ε εκανα αν μπερδευτεις αλλα χθες ειδικα ημουν σε κατασταση εκτακτου αναγκης(μετα απο ραντεβου που ειχα με μια συβουλο επαγγελματικου προορισμου και μπερδευτηκα με το τι πραγματικα θελω).Απλα σκεφτομουν επαγγελματα που θα εχουν καποια σχεση με ταξιδια.Πολυ γενικα το λεω και χωρις να ξερω ακριβως.Anyway,ελπιζω συντομα να ξεκαθαρισουν καπως τα πραγματα !(βασικα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ξεκαθαρισουν γιατι πρεπει να παραδωσω μηχανογραφικο :/ )
Εννοειται πως οτιδηποτε θελει καποιος να προσθεσει και να σχολαισει ειναι ευπροσδεκτος(εξαλλου γι'αυτο δημιουργησα και το θεμα)
Χιλια ευχαριστω και παλι! :D
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Συμφωνώ με τους προηγούμενους ότι οι σπουδές σου δε συνδέονται αυτονόητα με το επαγγελματικό σου μέλλον - παρ'όλα αυτά δε ζούμε σε εποχές που επιτρέπουν να αποκλίνουν πλήρως. Τι εννοω: αν ο καημός σου είναι να σπουδάσεις αμερικανική λογοτεχνία, μετά για να αποκτήσεις μια καριέρα σε χρηματοοικονομικά απαιτούνται άλλες σπουδές. Έχει παρέλθει ο καιρός που με ένα οποιοδήποτε πτυχίο είχες "μάθει πώς να σκέφτεσαι" και μπορούσες να ανελιχθείς σε διάφορες καριέρες.

Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν δύο τρόποι να το δεις. Ο πρώτος είναι να σπουδάσεις ό,τι σε ενδιαφέρει πραγματικά και ενώ σπουδάζεις να προσπαθήσεις να δεις πώς να το κεφαλαιοποιήσεις. Για παράδειγμα: κάποιος που σπούδασε Θεολογία επειδή του άρεσε, δεν είναι απαραίτητο ή να γίνει κληρικός ή να κρατήσει τις σπουδές του ως ένα άχρηστο χαρτί. Μπορεί να ασχοληθεί με θρησκευτικό ρεπορτάζ, με πανεπιστημιακή έρευνα & καριέρα, να γίνει εκπαιδευτικός κοκ. Λίγο ατυχές παράδειγμα διάλεξα, ε; Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι όλες οι σπουδές μπορούν να ανοίξουν κάποιους επαγγελματικούς δρόμους αν αγαπήσεις αυτό που κάνεις και έχεις ανοιχτό μυαλό. Για να δεις τι σε ενδιαφέρει περισσότερο, σημείωσε τι σου αρέσει να διαβάζεις στο ίντερνετ, εφημερίδες, περιοδικά. Σιγά σιγά θα βρεις μια πατέρνα - αν πχ παρατηρήσεις ότι δε σε ενδιαφέρει να διαβάζεις για πολιτική, για διεθνείς σχέσεις, για διεθνείς εξελίξεις, άστο το Διπλωματικό Σώμα (*)

Ο δεύτερος τρόπος είναι να το πας ανάποδα. Να δεις σε ποιο πράγμα είσαι καλός και να ξεδιαλέξεις τι είδους δουλειά θα ήθελες να κάνεις έτσι. Πχ σου αρέσει να βοηθάς κόσμο να αποφασίσει για το μέλλον του; Ποιες δουλειές το κάνουν αυτό; Γραφεία διασύνδεσης πανεπιστημίων, σύμβουλοι σταδιοδρομίας, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και ΜΚΟ κλπ κλπ. Τι σπουδές χρειάζεσαι για κάτι τέτοιο; Για να βρεις σε τι είσαι καλός κάνε και μόνος σου μια λίστα, αλλά ζήτα και από κοντινούς σου ανθρώπους. Μπορεί να θεωρείς ότι είσαι πολύ υπομονετικός και άρα θα ήσουν καλός σε εκπαιδευτικά επαγγέλματα, αλλά να σου υπογραμμίσουν οι γύρω σου ότι δεν είσαι μεταδοτικός. Αντίστοιχα μπορεί να αγνοείς κάποια καίρια χαρακτηριστικά σου. Για παράδειγμα εγώ βλέπω ότι είσαι γλυκομίλητος κι ευγενικός, με μια ελαφριά ανησυχία να μη θίξεις/προσβάλλεις τον άλλο. Φυσικά μπορεί να είμαι απόλυτα λανθασμένη. Αν δεν είμαι όμως, θα ήταν ένα προσόν για επαγγέλματα εξυπηρέτησης πολιτών, ίσως τουρισμού, διπλωματίας κλπ.

* Επί της ουσίας σ'αυτά που ανέφερες. Το επικοινωνίας και ΜΜΕ το θέλεις ως γενικό πτυχίο; Γιατί δε βλέπω να αναφέρεις ότι σ'αρέσει η δημοσιογραφία.
Για διπλωματικό σώμα ψάξε και μάθε τι ακριβώς συνιστά τέτοιου είδους καριέρα. Χοντρικά θα σου πω ότι περιλαμβάνει ανελέητο διάβασμα για να περάσεις τις εξετάσεις για το διπλωματικό σώμα, οι οποίες είναι οι πιο δύσκολες στην Ελλάδα. Τα αντικείμενα στα οποία εξετάζεσαι (ιστορία, διεθνείς σχέσεις, αγγλικά, γαλλικά κλπ) δε διδάσκονται στο Επικοινωνίας και ΜΜΕ, οπότε θα είσαι πιο πίσω από τους άλλους. Αν περάσεις, σου ανοίγεται μπροστά μια πολλά υποσχόμενη καριέρα η οποία όμως απαιτεί συχνές μετακινήσεις (δυσκολία για οικογένεια), δύσκολες χώρες για πολλά χρόνια (ίσως ποτέ δεν έρθεις Ευρώπη ή Αμερική) και όχι ιδιαίτερα συναρπαστικό αντικείμενο εργασίας.

Υπάρχει επίσης η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Αρχική η οποία περιλαμβάνει την κατηγορία Ακόλουθος Τύπου η οποία ίσως σε ενδιαφέρει αν σπουδάσεις Επικ & ΜΜΕ. Δίνεις δύσκολες εξετάσεις για να περάσεις και σ'αυτή τη σχολή και απαιτείται να έχεις πρώτο πτυχίο.

Τώρα σε σχέση με τα αεροδρόμια, υπάρχουν διαγωνισμοί για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, όπου δεν απαιτείται να έχεις σπουδές πάνω σε αυτό (κάνεις εξειδίκευση φαντάζομαι) αλλά είναι ιδιαίτερα στρεσογόνος δουλειά.

Λίγο από την περιγραφή σου (σπουδές με ανοιχτό πεδίο επαγγελματικής αποκατάστασης - ζωή εξωτερικό κοκ) θα μπορούσα να σου κάνω μια πρόταση η οποία τονίζω ότι είναι μια γενική πρόταση την οποία δεν πρέπει επ ουδενί να πάρεις ως συμβουλή, αλλά ως μια εναλλακτική ιδέα.

Ένα πολυ γενικό πτυχίο (Νομική/Οικονομικά), μετά ένα μάστερ σε τομείς ενδιαφέροντος όπως περιφερειακή πολιτική, οικονομική ανάπτυξη, MBA κοκ και στόχευση σε δουλειά σε φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης EU careers : The European Personnel Selection Office is the place to start! , σε ΟΗΕ ή σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.
 

ConstadinosO

Member
Μηνύματα
124
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν,Βόρεια Κορέα,Κούβα
ευχαριστω πολύ για την απάντηση :)
Ειδικά τώρα που λιγάκι χάνομαι στο τι θα ήθελα να κάνω με βοηθάει η οποιαδήποτε γνώμη.
Δεν το εία σκεφτει έτσι(να δω τι ψάχνω γενικά στο internet για παραδειγμα).Νομίζω θα αξιοποιησω την προταση σου :D
Οσον αφορά τον τελευταιο που είπες,το εχω ψάξει και εγω για την ευρωπαική ένωση.Με ενδιαφέρει πάρα πολύ μια τέτοια καριέρα,μου φαίνονται πολυ ενδιαφέροντα τα διαφορα πραγματα που μπορω να κανω μεσω της ΕΕ.
Το προβλημα μου με αυτες τις σπουδες(οικονομικα η νομικη) ειναι οτι το πρωτο απο την κατευθυνση μου και με τους συνδυασμους μαθημάτων δεν ειναι εφικτο και το δευτερο δεν ειναι πρακτικά εφικτό(δυστυχώς η Νομική εχει παρα πολλά μόρια).Τωρα, δεν εχω ιδεα τι προβληματα θα συνατησω αν σπουδασω Νομικη στη Γαλλια πχ .
Σκέφτηκα να σπουδασω κατι με ξένες γλώσσες που σαν αντικείμενο με ενδιαφέρει(και στη Γαλλια υπαρχει ευρεως κλαδος Εφαρμοσμενων Ξενων Γλωσσων(μεχρι και στη Σορβοννη) οπου εκτος απο γλώσσες κάνεις και στοιχεία οικονομίας,ευρωπαικό δικαιο κλπ) αλλα και στην Ελλάδα μέσω καποια φιλολογιας(Αγγλικής,Γαλλικής,Ιταλικής που ξερω πχ)Τι λετε γι'αυτο?
Ελπίζω να καταλήξω λίγο πιο σταθέρα σύντομα και να ξεπεράσω της επιλογής σπουδών.
Παρεπιπτόντως,ευχαριστω για το γλυκομιλητος :)ελπίζω κάποια στιγμή να γνωρίσω έστω καποιους απο εσας στο φορουμ και να έχετε και προσωπική αποψη για μενα(αν και ειμαι μίκρος ακομα).
Ευχαριστω και πάλι πάρα πόλυ για την απάντηση και το ενδιαφέρον :)
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
ευχαριστω πολύ για την απάντηση :)
Ειδικά τώρα που λιγάκι χάνομαι στο τι θα ήθελα να κάνω με βοηθάει η οποιαδήποτε γνώμη.
Δεν το εία σκεφτει έτσι(να δω τι ψάχνω γενικά στο internet για παραδειγμα).Νομίζω θα αξιοποιησω την προταση σου :D
Οσον αφορά τον τελευταιο που είπες,το εχω ψάξει και εγω για την ευρωπαική ένωση.Με ενδιαφέρει πάρα πολύ μια τέτοια καριέρα,μου φαίνονται πολυ ενδιαφέροντα τα διαφορα πραγματα που μπορω να κανω μεσω της ΕΕ.
Το προβλημα μου με αυτες τις σπουδες(οικονομικα η νομικη) ειναι οτι το πρωτο απο την κατευθυνση μου και με τους συνδυασμους μαθημάτων δεν ειναι εφικτο και το δευτερο δεν ειναι πρακτικά εφικτό(δυστυχώς η Νομική εχει παρα πολλά μόρια).Τωρα, δεν εχω ιδεα τι προβληματα θα συνατησω αν σπουδασω Νομικη στη Γαλλια πχ .
Σκέφτηκα να σπουδασω κατι με ξένες γλώσσες που σαν αντικείμενο με ενδιαφέρει(και στη Γαλλια υπαρχει ευρεως κλαδος Εφαρμοσμενων Ξενων Γλωσσων(μεχρι και στη Σορβοννη) οπου εκτος απο γλώσσες κάνεις και στοιχεία οικονομίας,ευρωπαικό δικαιο κλπ) αλλα και στην Ελλάδα μέσω καποια φιλολογιας(Αγγλικής,Γαλλικής,Ιταλικής που ξερω πχ)Τι λετε γι'αυτο?
Ελπίζω να καταλήξω λίγο πιο σταθέρα σύντομα και να ξεπεράσω της επιλογής σπουδών.
Παρεπιπτόντως,ευχαριστω για το γλυκομιλητος :)ελπίζω κάποια στιγμή να γνωρίσω έστω καποιους απο εσας στο φορουμ και να έχετε και προσωπική αποψη για μενα(αν και ειμαι μίκρος ακομα).
Ευχαριστω και πάλι πάρα πόλυ για την απάντηση και το ενδιαφέρον :)
Μην αγχώνεσαι που δεν έχεις καταλήξει, απόλυτα φυσιολογικό. Πόσοι φίλοι σου ξέρουν ήδη; Ένα 10%; Κι αυτοί ίσως κουτουρού απαντάνε, με πολύ λιγότερο προβληματισμό από εσένα.
Τι κατεύθυνση είσαι; Για ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς δεν είναι ανάγκη να έχεις σπουδάσει νομική/οικονομικά πάντως. Υπάρχουν και σχολές Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών φερ'ειπείν.


ΥΓ. Τίποτα :) Τελικά είχα δίκιο για το γλυκομίλητος. Άνθρωπος που ξέρει να εκφράζει καθαρά και κατανοητά τις σκέψεις του και είναι ευγενικός, δε χάνεται. Να συνεχίσεις έτσι :)
 

ConstadinosO

Member
Μηνύματα
124
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν,Βόρεια Κορέα,Κούβα
Μην αγχώνεσαι που δεν έχεις καταλήξει, απόλυτα φυσιολογικό. Πόσοι φίλοι σου ξέρουν ήδη; Ένα 10%; Κι αυτοί ίσως κουτουρού απαντάνε, με πολύ λιγότερο προβληματισμό από εσένα.
Τι κατεύθυνση είσαι; Για ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς δεν είναι ανάγκη να έχεις σπουδάσει νομική/οικονομικά πάντως. Υπάρχουν και σχολές Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών φερ'ειπείν.


ΥΓ. Τίποτα :) Τελικά είχα δίκιο για το γλυκομίλητος. Άνθρωπος που ξέρει να εκφράζει καθαρά και κατανοητά τις σκέψεις του και είναι ευγενικός, δε χάνεται. Να συνεχίσεις έτσι :)
Αχ,κατ'αρχας ευχαριστω απιστευτα για τα καλά σου λόγια!Δεν ξέρεις πόσο με βοηθάς να τα δω λίγο πιο χαλαρά τα πραγματα :)

Ειμαι θεωρητική!Δεν ξέρω αν ξέρεις ακριβώς τη διαδικασία αλλα οπως και να εχει,δεν εχω-κακως- επιλέξει να δώσω Μαθηματικά στις Πανελλήνιες τα οποία θα μου άνοιγαν το 5ο πεδίο(Οικονομικα κλπ).

Παρ'ολα τ'αυτα έχω λιγάκι καταλήξει σε κάποια πράγματα σχετικά με το γενικό μέλλον μου αλλά έχω αγχωθεί πολύ:roll:(κατι οχι και τόσο καλο σε μια τετοια χρονια).

Ευτυχώς που βλέπω και καμια ταξιδιωτική ιστορία και ξεφεύγω λιγάκι :)
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αχ,κατ'αρχας ευχαριστω απιστευτα για τα καλά σου λόγια!Δεν ξέρεις πόσο με βοηθάς να τα δω λίγο πιο χαλαρά τα πραγματα :)

Ειμαι θεωρητική!Δεν ξέρω αν ξέρεις ακριβώς τη διαδικασία αλλα οπως και να εχει,δεν εχω-κακως- επιλέξει να δώσω Μαθηματικά στις Πανελλήνιες τα οποία θα μου άνοιγαν το 5ο πεδίο(Οικονομικα κλπ).

Παρ'ολα τ'αυτα έχω λιγάκι καταλήξει σε κάποια πράγματα σχετικά με το γενικό μέλλον μου αλλά έχω αγχωθεί πολύ:roll:(κατι οχι και τόσο καλο σε μια τετοια χρονια).

Ευτυχώς που βλέπω και καμια ταξιδιωτική ιστορία και ξεφεύγω λιγάκι :)
Δε ξέρω έχει αλλάξει το σύστημα, εγώ έδινα το 2000 που αρκούσε να δηλώσεις αρχές οικονομικής θεωρίας για να πας 5ο πεδίο (όπως και έκανα από θεωρητική).

Κοίταξε Κωνσταντίνε το θέμα είναι απλό :) Απλώς δεν του φαίνεται. Εσένα ο ρόλος σου αυτή τη χρονιά είναι να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και μετά τις εξετάσεις μπορείς ήρεμα να τα σκεφτείς αυτά τα πράγματα (μηχανογραφικό κάνετε ακόμα μετά τις εξετάσεις, σωστά;)
Τώρα, εν μέσω διαβάσματος, δε σε βοηθάει κατά την άποψή μου να στρεσάρεσαι για όλο το μέλλον σου :) Δε θα βγάλεις άκρη και τζάμπα θα αγχωθείς με αντιπαραγωγικό τρόπο. Διάβασμα λοιπόν, και βλέπουμε μετά με ηρεμία και καθαρό μυαλό!
 

ConstadinosO

Member
Μηνύματα
124
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν,Βόρεια Κορέα,Κούβα
Δε ξέρω έχει αλλάξει το σύστημα, εγώ έδινα το 2000 που αρκούσε να δηλώσεις αρχές οικονομικής θεωρίας για να πας 5ο πεδίο (όπως και έκανα από θεωρητική).

Κοίταξε Κωνσταντίνε το θέμα είναι απλό :) Απλώς δεν του φαίνεται. Εσένα ο ρόλος σου αυτή τη χρονιά είναι να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και μετά τις εξετάσεις μπορείς ήρεμα να τα σκεφτείς αυτά τα πράγματα (μηχανογραφικό κάνετε ακόμα μετά τις εξετάσεις, σωστά;)
Τώρα, εν μέσω διαβάσματος, δε σε βοηθάει κατά την άποψή μου να στρεσάρεσαι για όλο το μέλλον σου :) Δε θα βγάλεις άκρη και τζάμπα θα αγχωθείς με αντιπαραγωγικό τρόπο. Διάβασμα λοιπόν, και βλέπουμε μετά με ηρεμία και καθαρό μυαλό!
Χιλια συγγνωμη πουα ργησα να απαντησω αλλα γραφω αυριο και διαβαζα :shock:
Νομιζω πωςςς....ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!με βλεπω τις τελευταιες μερες να πνιγομαι σε μια κουταλια νερο για τα παντα και ενω ολοι μου λενε οτι το μελλον θα δειξει απο μονο του εγω επιμενω να σχεδιαζω ακομα και την τελευταια λεπτομερεια του τι θα κανω! :roll:
Λεω να σας ακουσω και να χαλαρρρρρρρρωωωωωωωωσω λιγακι γιατι τα νευρα μου ΔΕΝ ειναι καλα :rolleyes:
Παρεπιπτοντως,τωρα πια για να μπορεσω να μπω στο 5ο πεδιο μαζι με ΑΟΘ πρεπει να δωσω και Μαθηματικα και φοβαμαι οτι δε θα τα καταφερω οποτε και δε θα τα δωσω :(
Anyway,χιλια ευχαριστω και παλι για ολη τη βοηθεια!θα μεινετε ενημεροι για το τι εγινε τελικα ! :cool::rolleyes:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.517
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom