Ουγγαρία Βουδαπέστη, τα βασικα!

el-ig2008

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Θα ήθελα να γράψω τα βασικά για τα ΜΜΜ στην Βουδαπέστη...
Για τα αξιοθέατα υπάρχουν αρκετά κείμενα ήδη.
Εμεις την επισπευτήκαμε στις 24 Αυγούστου 2012 για 5 ημέρες.
Παρακάτω θα γράψω μερικές συμβουλές…
Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο κάντε συνάλλαγμα 15-20 ευρώ.
Μην κάνετε περισσότερα γιατί δεν συμφέρει! Θα κάνετε συνάλλαγμα στην πόλη. Στο αεροδρόμιο ήταν 1 προς 244 ενώ στην πόλη σε ανταλλακτήριο 1 προς 277.
Θα αγοράσετε εισιτήρια από το αεροδρόμιο (εκεί που πουλάνε ψιλικά, νερό κλπ. στο ταμείο πουλάνε και εισιτήρια ή από το μηχάνημα που είναι στην έξοδο των αφίξεων) για το λεωφορείο που θα σας πάει στην Βουδαπέστη. Το εισιτήριο κοστίζει 320 φιορίνια και είναι για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το λεωφορείο (Ε200) φτάνει στην αφετηρία σε περίπου 30 λεπτά, από εκεί παίρνετε το μετρό (στάση μετρό Kabanya-kispest μπλε γραμμήΜ3).Εδώ έχει ένα εμπορικό κέντρο με καταστήματα, φαστ φουντ και σουπερ μάρκετ.
Από το μετρό θα αγοράσετε εισιτήριο διαρκείας, έχει 24 ωρών, 72 ωρών και μιας εβδομάδας, αναλόγως πόσες μέρες θα μείνετε… (εμείς για 72 ώρες πληρώσαμε 15 ευρώ περίπου) Το εισιτήριο αυτό ισχύει για όλα τα ΜΜΜ (μετρό, τραμ κλπ.) Προσοχή! Εάν αγοράσατε απλό εισιτήριο, αυτό ισχύει μόνο για μια γραμμή, μια διαδρομή
πχ. Εάν πήρατε την κόκκινη γραμμή του μετρό, δεν μπορείτε να αλλάξετε σε μπλε γραμμή με το ίδιο εισιτήριο! Για αυτόν τον λόγο προτιμήστε τα εισιτήρια διαρκείας.
Προσοχή! Οι ελεγκτές ελέγχουν συνεχώς τα εισιτήρια και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή!
Εμάς μας έλεγξαν τουλάχιστον 18 φορές μέσα σε 5 μέρες!!!
Όσο για τα αξιοθέατα, πάρτε ένα από τα τουριστικά λεωφορεία HOP on HOP off.
Κοστίζουν 20 ευρώ για 2 ημέρες και πάνε σε όλα τα σημεία της πόλης που αξίζουν. Μέσω των ακουστικών πληροφορούν τους επιβάτες στην γλώσσα τους για τα αξιοθέατα. Κατεβαίνεις και ανεβαίνεις σε όποια στάση θέλεις και δίνουν δώρο μια κρουαζιέρα στον Δούναβη και μια στο νησί της Μαργαρίτας. (Εμείς πήραμε τα πράσινα λεωφορεία και μείναμε ικανοποιημένοι). Επίσης, δίνουν ένα μπλοκάκι με εκπτωτικά κουπόνια σε διάφορα μέρη, όπως τα ιαματικά λουτρά, καφέ, ρεστοράν, ζωολογικό κήπο κλπ. Στην ουσία αυτά τα 20 ευρώ τα κάνεις απόσβεση μέσω των κουπονιών! Επίσης κερνάνε μπίρα στην Αστόρια και Goulash soup (παραδοσιακή τους σούπα) πάνω στον λόφο του Γκέλερτ.
Σουβενίρ θα αγοράσετε σε καλές τιμές μόλις περάσετε την Γέφυρα της Ελισάβετ από την πλευρά της Πέστης έχει ένα διώροφο (δεν θυμάμαι πως λεγόταν) απέναντι από τα KingBerger, κοντά στην στάση μετρό Ferenciek tere.
Ελπίζω να βοήθησα... καλο ταξίδι
 

magdleon

Member
Μηνύματα
17
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη, Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Λατινική Αμερική
Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες. Εχω κλεισει για Βουδαπεστη αρχες Δεκεμβρίου και προσπαθω απο τωρα να οργανωσω το ταξίδι οσο καλυτερα μπορω. Θεωρω οτι οι πληροφορίες σου ειναι χρησιμες.
 

NetM

Member
Μηνύματα
75
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Μπόρα Μπόρα
Ετοιμάζομαι να πάω με το καλό (και την βοήθεια την Ryanair) τέλος Νοεμβρίου. Έχω ήδη κάνει το πρόγραμμα αλλά και αυτά που έγραψες με βοήθησαν ακόμα περισσότερο. :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.880
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom