Γερμανία Βόρεια Ρηνανια-Ντίσελντορφ

madman

Banned
Μηνύματα
110
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Αρχές Δεκεμβρίου θα πάω στο Ντισελντορφ για δουλειές.Θα μείνω 6 μέρες.Ελευθερο χρόνο θα χω μάλλον μόνο αργά το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο.Γνωρίζω οτι δεν έχει η συγκεκριμένη περιοχή την κοσμοπολίτικη αυρα του Μονάχου ούτε είναι ζωντανό μουσείο όπως το Βερολίνο.Με λίγα λόγια για εμας τους Ελληνες δεν είναι καθόλου τουριστική περιοχή,αλλά ελπίζω να υπάρχει στο φόρουμ κάποιος να μου δώσει μια πληροφορία.

Γνωρίζω μόνο οτι η Κολωνία{που είναι κοντά στο Ντίσελντορφ} εκτός απο μια τεράστια εκκλησία έχει και την καλύτερη νυχτερινή ζωή στη Γερμανία!!!
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.595
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Στην περιοχή της παλιάς πόλης (altstadt) λίγη νυχτερινή ζωή, μην περιμένεις και σπουδαία πράγματα προπαντός τον χειμώνα. Αξίζει η επίσκεψη σε ένα πολύ ενδιαφέρον ενυδρείο, λέγεται Aquazoo και πας με το Stadbann (επίγειο σιδηρόδρομο), κάπου 10 στάσεις από Hauptbanhoff. Ελληνική ταβέρνα "Ακρόπολις" πίσω από Hauptbanhoff, νόστιμα κρέατα, πλούσιες μερίδες και σχετικά φθηνά (μάγειρας ο Χρήστος).
 

agelada

Member
Μηνύματα
59
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
Β. Περού -Εκ-Γκαλάπαγκος
εμένα μια συναυλία (δική μας καλλιτεχνιδας) με πήγε στο Ντυσελντορφ (από Βρυξέλλες, όμως!) - και θυμάμαι το ωραιο πάρκο στο οποίο θα κάνεις σιγουρα βολτες. Το μουσειο καλων τεχνων και Γκαιτε ειναι αξιολογα. Μετά πια Κολωνία όπως πολύ σωστά είπες και σίγουρα Βόννη - αξίζει να δει κανεις μια πρωην πρωτευσουσα πως είναι αλλά και να επισκεφτει το Γερμανικό μουσείο με τα ζωντανά εκθέματα (προτεινεται μαλιστα και σε όσους εμμένουν να απέχουν από μουσεία καθώς δεν εχει προθηκες παρά αληθινά αντικειμενα!)
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Η Κολωνία είναι όντως πιο ζωντανή από το Ντυσελντορφ, αλλά μιλάμε πάντα με δεδομένα Γερμανίας. Στο Ντύσεντορφ αν πετύχεις καλό καιρό (δεν το πολύβλέπω λόγω εποχής αλλά ποτέ δεν ξέρεις) να πιεις καφέ στα υπαίθρια καφέ (που έχουν φυσικά σόμπες)δίπλα στο ποτάμι(κανονική παραλία..). Στη Κολωνία έχει ένα μονοπάτι παλιό Ρωμαϊκό ή κάτι τέτοιο (δεν το διάβασα σε οδηγό, μου το είπε κάτοικος της πόλης) που ξεκινάει κάπου πίσω από το Dom και σε βγάζει στο ποτάμι..παραπλέυρως αυτού του μονοπατιού έχει μπυραρίες και εστιατόρια διάφορα, αρκετά καλά (μη τουριστικά, δεν φαίνονται όπως περνάς, είναι κάπως κρυμμένα). Αν σου αρέσουν τα ψώνια το Ντίσελντορφ έχει καλή αγορά(είναι το κέντρο της μόδας στη Γερμανία), ενώ η Κολωνία υστερεί σε μαγαζιά κτλ..
Περυσι πήγα δύο φορές και στις δύο πόλεις και πέρασα πολύ καλά και τις δυο φορές...γενικά νομίζω ότι έχω γίνει φαν της Γερμανίας, την οποία θεωρώ παρεξηγημένη τουριστικά χώρα (πλην του Βερολίνου που είναι τοπ προορισμός για πολλούς)
 

madman

Banned
Μηνύματα
110
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Καταρχάς ευχαριστώ τους ταξιδιώτες για τις χρήσιμη ενημέρωση που μου πρόσφεραν.

Πάντως σκέφτομαι αν και οφείλω να παραδεχτώ οτι δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι εφόσον διεκπαιρεώσω επιτυχώς και σύντομα τη δουλειά μου να πάω το Σάββατο μια ημερίσια εκδρομή είτε στο Λοξεμβούργο είτε στην Ολλανδία.Αλλωστε το Ντίσελντορφ είναι κοντά στα σύνορα.

Αν και με το καιρό αυτό που ελπίζω είναι τουλάχιστον να μη χιονίσει πολύ εκείνες τις μέρες αν και γενικότερα η αφεντιά μου γενικώς είναι λίγο άτυχος σε οτι αφορά τις κλιματολογικές συνθήκες σε ότι αφορά προηγούμενες επισκέψεις μου στη Γερμανία.:cool:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.002
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom